Rekreation??
Vad är rekreation för dig? När mår du som bäst? Hur laddar du dina batterier?

I bland tar det stopp, man tappar all motivation och allt känns som pest. Då måste man stanna upp och tänka efter; vad har jag gjort på slutet? Kan jag ändra något, för att jag ska må bättre?

Rekreation för mig, är något jag gör för att "orka med" rutinerna dvs allt som "måste" göras, jobb, städning, mm...

Jag mår dåligt när jag har saker ogjorda "över mig", som jag inte vet när jag ska göra.
Jag mår allra bäst när jag har planerat min träning, och vet när jag ska träna. Jag älskar att träna! Jag tycker inte att det är kul att städa, men jag älskar att ha det rent runt omkring mig. Därför mår jag bra när jag har gjort bort städningen.. Men i bland handlar rekreation för mig om att släppa alla måsten och bara slappa, se en film och mysa, eller gå en promis med en väninna. I bland kan det va så enkelt som att ta en dusch och gå i säng.

Bilden hittade jag på: wendler.se

Ljuslykta eller vatten till kaninerna!


Vatten till kaninerna på vintern. Fyll ett tomt mjölkpaket med vatten, som får frysa. Ta bort mjölkpaketet och ge isklumpen till kaninerna! Dom slickar på isklumpen och får på så sätt i sig vattnet! Då behöver du inte hålla på med vattenflaskor som fryser! Kanon!

Eller så kan du enkelt göra en snygg ljuslykta. Min dotter Frida ville göra en grön lykta, så vi köpte grön karamellfärg och använde sen tomma mjölkpaket.. Vi ställde upp lykta på en stubbe på gården, men det hår ju lika bra på marken.. vi använde gravljus.

Melodifestivalen!

Nu drar cirkusen i gång! När jag va liten va detta en uppesittarkväll som man följde med spänning, när det va slut va det inge mer med det. Då visste hela Sverige vem som skulle representera Sverige. Nu är det deltävling efter deltävling och andra chansen på det, det ska ringas och röstas och nollställa räknevärk...Jag vill försöka va insatt i detta, men det är ju hopplöst..

Deltävling nr1 är i iallafall i Malmö 1:a februari och detta är spellistan:

1."To the End“, YOHIO 2."Aleo“, Mahan Moin 3."Bröder“, Linus Svenning 4.“Casanova“, Elisa Lindström 5.“Bedroom“, Alvaro Estrella 6.“Songbird“, Ellen Benediktson 7.“Bygdens son“, Sylvester Schlegel 8.“Survivor“, Helena Paparizou Jag hoppas på att Linus Svenning har en riktigt bra låt och att det går bra för honom. Han är grym. Ni som inte hört honom; han finns på you tube!!

Jag tror jag blivit kär!!

Jag har just upptäckt Daughtry, åh vad har jag gjort hela mitt liv? Dom är ju underbar! Så himla skön musik!! Jag råkade hitta dom på spotify..
ÅH vad kul det blev att städa plötsligt!!

Matlagningsgrädde=vispgrädde+mjölk

Vet du att du får mer matlagningsgrädde om du blandar ut vispgrädde hemma, istället för att låta dom göra det på mejeriet! Så det är bara dumt att köpa matlagningsgrädde! Du kan dessutom välja hur magert du vill ha det genom att blanda ut med mjölk eller vatten!

Nu är det visst slut...

Det kunde ju inte bli bättre!! Jag skrev ju tidigare att jag va lite trött på zumba-dansandet, och att det är dags att gå vidare! I måndags då jag skulle boka passet gick det inte. Jag skickade då ett mail till kansliet, och fick i dag tillbaka ett mail. Jag har slut på träningspass på 20-kortet!! Så nu struntar jag i zumba och kör hårt på gymet!!! Ska försöka ta mig dit i kväll, om det funkar för resten av familjen.. Jippi!!!

Bloggmotivations tips!

Jag har kommit på att det är ofta då jag promenerar till eller från dagis/skola/jobb som jag jag kommer på vad jag ska blogga om!

Så mitt första tips är :Ta en promenad; det får verkligen igång hjärnans aktiviteter, och det är riktigt skönt med en promis!

Sen tycker jag att det är riktigt kul att läsa det folk skriver, när man märker att personen som skrivit det verkligen vet vad han/hon skriver om!

Så mitt andra tips är: Fördjupa dig i något, eller skriv om något som du verkligen kan mycket om!

En annan sak som alltid är kul att läsa om det är när folk bjuder på sig själv, utan att va för intim eller avslöjande.. Tex den där dagen då allt blev fel..

Mitt tredje tips är: Bjud på dig själv!


10 tips till att få träningsmotivation!

1. Skriv träningsdagbok
På nätet, i din agenda eller i en speciell bok. Att ha koll på sin kropp, sin form och sin träning är för många en riktig motivationshöjare.

2. Sätt upp mål, delmål och mät dina resultat!
Skriv ner allt detta, både målen och dina test-resultat. Det är viktigt att ha ett syfte med sin träning för att den ska kännas meningsfull.

3. Skaffa dig sällskap på träningspassen
Delad glädje, ni vet. Och när latmasken borrar sig in i din kropp, kan din träningskompis hjälpa dig komma igång.

4. Bli medlem på en träningssajt
Numera finns det gott om sajter där du kan anteckna och utvärdera dina träningsresultat, tävla, tipsa eller bara chatta med likasinnade.

5. Belöna dig själv när du når dina mål
Målet i sig ska förstås kännas lockande för att du ska tycka att det är värt att kämpa för. Men visst skulle det kännas extra kul om du unnade dig ett nytt schampo eller en träningstopp nästa gång du passerat en personlig gräns?

6. Anlita en personlig tränare
Att träna med ett proffs en gång i veckan är inte bara effektivt – det brukar också trigga igång träningssuget resten av veckan. Och när du väl bestämt dig för en satsning som kostar pengar, är du troligen benägen att få valuta för dessa.

7. Åk på en inspirerande träningsresa!
En veckas kick-off på en solig söderhavsö, en fet kryssningsbåt eller ett träningshotell i Bromma kan vara precis det du – och din träningslust – behöver.

8. Gå på ett träningskonvent
Kul för stunden och inspiration som räcker länge!

9. Tävla med en vän!
Utarbeta ett system med några vänner eller kollegor, där ni varje månad lägger en slant i en pott och den som lyckats bäst med träningen/hälsan kammar hem potten. Ni kan räkna steg, träningspass, nyttiga matlådor, snaskfria dagar, armhävningar eller jämföra tid på milen.

10. Anmäl dig till ett lopp!
Morot eller piska? Oavsett vilket förhållningssätt du har till tävlingsmomentet, kan ett startnummer trigga dig att träna regelbundet en längre tid.

Texten ovan har jag snott rakt av från: www.womenshealth.se

Folkrace...Jag är egentligen så ointresserad jag bara kan bli, men jag blir indragen i detta lite nu och då...
Jag undrar lite milt hur folk tänker. Jag menar; visst det är jätte trevligt att sitta ute i vårsolen och lapa sol och avgaser.. Not..
Eller varför inte stå ute i kalla vintern och frysa en hel dag!! Jättekul! Not... Eller på sommaren då det dammar som värst.. Nä det är inte kul det heller. Det värsta av allt är då man blir halvtvingad att köra, och dessutom måsta tala om hur kul det är... Nä jag tror det är dags att säga stopp till dumheterna! Andra får väll göra som dom vill, men dra inte in mig i det! Jag tvingar ingen att träna eller sy gardiner heller.. Jag tror bestämt jag har bättre saker för mig, om än jag bara ska pilla mig i naveln... ;-)

Bilden kommer från:alekuriren.se

Zumba me skavsår...

Jag har varit på zumba i kväll, och det va då första gången jag dansade barfota. Ja, jag började med skor som vanligt men ett skavsår från gårdagens skidtur gjorde mer och mer ont.. :(


Finns på bloglovin och blogkeen!!


Jag har köpt gymkort!

Nu när korpen inte erbjuder lika många valmöjligheter när det gäller att träna, så ska jag träna på gymmet i stället. Jag får ju en summa varje år från jobbet att träna för. Så jag tänker nyttja det, och för att få variation, kan jag köpa korpens 10-kort och använda till zumba-träning! I ärlighetens namn, efter ca 4 säsonger zumba, börjar jag känna mig mätt.. Så här framöver blir det skidåkning och gym-träning. Men då jag fortfarande har kvar träning på korpens 20-kort, är det nog bäst att jag nöter på med lite zumba till! (närmare våren blir det löprundor i stället för skidåkning)

Äntligen!!!...går det att åka skidor, och det är vad jag har gjort idag!! 7.1km.

Härligt! Nu blir det en dusch, sen ska jag måla en dörrkarm.

Renoveringen går framåt, i går la vi in det nya golvet i Felicias nya rum.

Toktaggad!

7.5 minusgrader, snöflister och nästan vindstilla! Någon som kan gissa vad jag och tjejerna ska göra i dag?!

Åh vad jag har längtat, att få göra detta!!

Gardiner med ben!


Det är jobbigt det där, när man inte har ordning på sina saker.. Jag har inte ett ställe jag har mina gardiner på utan kanske fem.. Plus att pga renoveringen har vi kaos i tvättstugan då massor av grejer är instuvade där, och det är så fullt att man måste flytta på något hela tiden eftersom man går, för att komma sig längst in.. Så nu då jag tog ner julgardinerna i köket, tänkte jag sätta upp några andra än de jag hade innan jul. Men jag hittade inte igen panelgardinerna till det ena fönstret, utan bara kappan till det andra fönstret.. Det är såå frustrerande och irriterande när grejer man tycker ska va på samma ställe, inte är på samma ställe. Ja ja nu har jag i iallafall satt upp några andra, och det får duga. Så länge.. Snart ska jag sy nya "påskgardiner" fast det inte är påskmotiv, utan bara tulpaner. Det ska bli kul!

Chokladrulltårta!
Nitiz schlubbedusk!

3ägg
1 1/2 dl socker

5msk potatismjöl
1msk vetemjöl
3msk kakao
1tsk bakpulver
Ca 50g 70% bakchoklad-hack

Fyllning:
300g Philadelphiaost
3dl florsocker
3msk kakao
Ca 25g bakchoklad-hack

Garnering: vispgrädde och ca 25g bakchoklad-hack.
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda torrvarorna noga vänd sen i hop allihopa. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk ut smeten över hela papperet. Grädda i mitten av ugnen 250°c i 5 minuter. Lägg ett till bakplåtspapper på bordet och strö ett tunt lager strösocker på det. Låt tårtbotten svalna något. Vänd tårtbotten på strösockret och pensla med vatten på bakplåtspapperet. Dra försiktigt bort papperet. Låt svalna. Blanda i hop ingredienserna till fyllningen. När tårtbotten svalnat helt stryk ut fyllningen och rulla tight i hop till en rulle. Låt stå i kylskåp tills det ska serveras (eller frysa in). Vispa grädde och lite socker. Skär rullen i ca 2cm tjocka skivor klicka på grädde och toppa med chokladhack! Smaskens!

Sköna fredag med rulltårtsbak och 20 minusgrader!!

Just nu så har tjejerna piggnat till och gårdagen va första på skola och dagis! Rutinerna är tillbaka, skönt. Det blev dock en kort vecka för bägge tjejerna; Felicia fick två dagar i skolan innan helg, och Frida fick en dag på dagis. Jag är som ni kanske förstår ledig i dag. Jag har just tagit mig en kylig promis och följt Felicia till skolan. Vi har 20 minus i dag...

Så vad händer i dag? Jag har (tro det eller ej) gjort i ordning ett surdegsbak, som ska bakas ut och gräddas i kväll. Jag ger mig inte, jag vill va HELT nöjd med resultatet av brödet.

Jag ska strax svida om och cykla en timme +magövningar och dusch på det. En handling måste jag klämma in före lunch... Felicia ville gå hem själv efter skolan i dag, och det tror jag hon fixar galant! Hon har vid något tillfälle gjort det tidigare. Hon har bara två större vägar att gå över, och när hon slutar 12.50 är det inte såå mycke trafik, ja mindre än när hon ska till skolan i alla fall! Sen har jag lovat tjejerna en rulltårts-efterrätt idag, så då måste jag hitta på något smaskigt! Så så det +städning och diskning, ett och annat skippo-spel blir dagens uppgifter! Ha en skön fredag!!! /Nitiz

Vitpeppar motar magsjuka!

Husmorstips: Svälj ett gäng vitpepparkorn, ca 15st, och magsjukan håller sig borta!

Matbloggstoppen!

För några dagar sen fick jag en rolig förfrågan! Det va en tjej från my taste eller hittarecept.se som tyckte att jag hade bra kvalité på recepten på min blogg. Hon undrade om jag ville gå med i matbloggtoppen och få mina recept länkade på deras sida till min blogg! Därför har jag nu en sån liten widget på min blogg! Vi får väl se vad detta innebär. Kul i iallafall, fast jag förstår att dom säkert skickar ut hundratals förfrågningar varje dag.. Men det är något annat än en spelförfrågning i iallafall!
:-)

"Varför är du så präktig då??"

Det känns lite som att folk tänker så i min närhet.. men jag är inte
det... alls!


Jag är så ödmjuk och empatisk man kan bli. Jag älskar att leva, och vill må så bra jag bara kan. Just därför har jag slutat med en massa saker som jag haft dåligt samvete över. Bara för att jag slutat med dessa saker innebär inte det att jag dömmer de som vill ha det. Snus, kaffe, godis, chips och efterrätter. Jag kan unna mig någon gång, men då har jag bestämt mig för det innan..(så att det inte blir flera gånger i veckan)

Livskonstnar.kreativinsikt.se

Lypsyl!
Nitiz tipsar; Helt vanlig Lypsyl är det bästa mot torra läppar så här på vintern. Har testat en del andra som blir som klister i kyla. Så helt vanlig Lypsyl tycker jag är bäst!
på obsessivecuteness.blogg.se

Vårruset!!

Det är ju perfekt att ha vårruset som mål! Jag har bestämt mig för att gå ner några kilon och komma i form innan sommaren. Jag är super-duper taggad.. Ja jag vet vårruset är inte förrän den 3/6 i Umeå, det är ett halvår kvar innan det är, men jag kan inte låta bli att längta.. Jag undrar vilka polare som vill bilda ett lag med mig?? Jag har varit med några gånger, men nu va det länge sen..

Ska du va med i vårruset i år?? Brukar du va med??

Varför...

... gapar man när man målar mascara på ögonfransarna? ;-)

Går det lättare att måla med munnen öppen?

Jag håller munnen stängd när jag smetar dit mascara, men det är för att jag medvetet stänger munnen..

Varför är det så?

Hej!!

Du som tittar in för första gången, hej! Jag heter Anita, jag brukar av någon konstig anledning kalla mig själv för "Nitiz" när jag skriver brev och dylikt.. Egentligen va det så att när jag va liten ville jag alltid ha ett smeknamn. Jag tyckte det va tufft, men inget passade mig. Sen råkade nån kalla mig Nitiz, (jag vet vem!) och även om ingen annan kallar mig för det så gör jag själv det, ibland.
Ja ja nog om det!
Jag är gift och har två barn, den ena tjejen är snart 8år och den yngre blir 6år till sommaren.
Så vad skriver jag om då?? Allt mellan himmel och jord! Jag gillar att träna, virka, sy gardiner, baka, laga mat, just nu renoverar vi barnens rum, men även en del husmorstips och mycket mer.. Snälla titta in några gånger innan du dissar min blogg!
Jag finns på blogkeen och bloglovin!
nitiz.blogg.se

Fråga mig gärna om du undrar över något, vad som helst! Kanske jag gör ett inlägg om det!

Matsedel för denna vecka:

Måndag: makaroner och korv Tisadag: pannkaka och bacon Onsdag: Fiskpinnar och potatis Torsdag: Pytt i panna Fredag: Kyckling och ris Lördag: Helstekt fläskfile och klyftpotatis Söndag: lax i ugn och pastasallad

Surdegsbröd med russin!
+ 2dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar.

Bubbligt och fint.
+ 13dl vetemjöl
5dl ljummet vatten
lite salt
1dl bröd sirap (jag hade ljussirap i)

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)
och blandade sedan i brödkryddor och russin efter smak.

Jag oljade in formarna och använde krossat linfrö som "ströbröd". Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar, och jag toppade degen med solrosfrön.Sen lät jag degen häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 35minuter.

Surdegsbröd!!

Senare i kväll kommer nytt recept på surdegsbröd! Håll utkik!

Sjuka barn :-(
Jag kom bara på att jaha skulle skiva om matstrejkande barn, eftersom mina barn varit lite kinkiga på slutet..
Det är ju aldrig kul med matstrejk och annat som hör till sjuka barn, och jag känner mig verkligen som en usel mamma när jag inte får dom att äta.. Men jag har en del knep till andra som har barn som inte vill äta. Nu är mina barn ganska stora (dom är snart 8år, och snart 6år) så att dom kan säga om dom är sugen på något, men jag brukar försöka ha hemma ingredienserna till maträtter som dom gillar. Säg till när maten är klar men låt barnet vilja komma och sitta vid bordet. Är dom halvkinkig på att äta utan att va sjuk, brukar jag va tydlig med att inte ge dom annat mellan måltiderna. Men är dom sjuk är det annorlunda, då ser man till att ha frukt, kex och annat smått och gott synligt och lättillgängligt. Kall korv är något mina barn gärna äter då dom är sjuk..
Vill dom inte dricka kan man ge gurka, melon, ananas eller annan "vattnigfrukt". Till mindre barn kan man mixa frukt eller skiva fint.. Vatten kan man för övrigt erbjuda på olika sätt, vällingflaska eller sportflaska är bra. Funkar inte det kan man ge festis eller isglass.

Jag brukar använda en medicin-doserings spruta (en sån man ger flytande alvedon med) och pytsa på med lite olika vätskor typ festis, vatten mm. även vätskeersättning. Ett annat tips är att ge något som är salt, typ chips eller popcorn, och vatten till..

Ok! Så jag har surdegsgrund..

men en familj som inte gillade brödet jag bakade av det. Det betyder att jag har ett uppdrag, dvs hitta på ett recept som passar dom bättre i smaken! Jag tror att det jag bakade smakade "för nyttigt", för deras smak.. Så denna gång ska jag bara använda vetemjöl, och sirap i stället för honung.. sen får vi se vad vi hittar på!!

Har i iallafall sätt degen på jäsning så det blir utbakning i kväll!

Lingonsylt mot hicka..Husmorsknep: Vet du att lingon innehåller en syra som gör att hicka försvinner!!


sverigeonline.se

Jag har nog aldrig varit med om...

... något liknande!!!


Vi slängde ut julgranen i går! 18 januari och granen barrade knappt nå't!! Det är ju helt otroligt! Vi brukar slänga ut den just efter nyår, och nu har det gått 18 dagar efter nyår..
Tjejerna är ju som jag skrev i går sjuka, och vad kunde passa bättre än att plundra julgranen?! Och det va ju tur att det va ett plasthölje på polkakäpparna, så då kunde barnen äta dom, fast dom hängt i granen i nästan en månad..
bilden kommer från underbara klaras blogg: underbaraclara.com

Någon som kan gissa??Detta är en del av det vi behöver för att laga maten..
Vad ska vi äta för middag??

Sjukstuga blev det här..
Felicia kom hem från skolan, rödblommig och febrig.. 37.8°c. Frida har klagat flera dagar på ont i ena ögat, men eftersom hon fick sitt älsklings gosedjur i ögat (??) här om dagen trodde vi det va det.. När vi va på väg i säng igår kväll,va Frida upp en sväng. Vi kunde då konstatera att hon hade ögoninflammation och feber.. När hon sen vaknar på morgonsdsidan, klagar hon även på ont i halsen och ena örat..

Dreamstime.com

Jan. 17, 2014

Helgen lär gå åt till renoverings projektet vi håller på med. I dag har jag skrapat gammal tapet från muren (skorstenen). Maken har spacklat skavanker och vi hoppas kunna måla den snart,+ bakom elementet. Jag tror jag har hela näsan full med tapetdamm från 1948..

Nu blir det en timmes cykling sen, mys me älsklingen!!


Vad gör ni andra i helgen då?

Trädgårdsplanering!!

Än så länge är det på tok för tidigt att börja göra i ordning för kommande plantsäsong.. men när det är så kallt som det varit de senaste dagarna, kan man inte låta bli att drömma lite om sommaren.. Ja jag vet, det är myggfritt! Men det skadar ju inte att tänka igenom vad man vill med kommande sommar! ;-)
Jag kommer att driva upp plantor själv, men jag kanske begränsar mig lite.. Det brukar bli så fullt med plantor i köket och datarummet innan jag kan sätta ut dom.

Vilka färger ska blommorna ha då? Denna "lavendel-lila" (som på bilden) och vit tror jag blir riktigt snyggt mot vårat isblåa hus!
/AnitaImpecta.se

kylan håller i sig!!!

Fast just nu är det "bara" 15 minus..
Och jag kan inte sitta inne mer, så nu går jag ut på en frostig promis! Ja den blir stillsam eftersom jag jobbar och "Hon" inte vill gå så fort.
Hemma händer det grejer, med renoveringen! Fast allt händer på kvällstid och innan barnen ska sova! Vi har beställt golv och har vi tur kan vi lägga in det i helgen! Tapeterna har kommit och dom kan vi snart sätta upp också! Det är så kul!!
Så full fart mot helgen!

Yohio-hår!Jag gjorde en överenskommelse med yngsta dottern Frida i morse: Om hon tog sig en morgondusch skulle jag fixa håret på henne. Och hon ville ha färg, så då fick det bli på topparna som Yohio! Gissa om hon va lycklig?!

Myggfritt!!

Tänk dig en varm skön sommarkväll du sitter ute på uteplatsen i kvällssolen och försöker läsa en tidning.. FÖRSÖKER LÄSA! För varje ord du läst måste du vifta bort en ett gäng flugor eller ett kompani myggor. Tillslut kommer en getingsvärm, då ger du upp och går in..
Idag är det närmare 20 minus, då måste du klä på dig ordentligt och det är inte säkert att bilen startar... men det är garanterat myggfritt!!

Perfekt att unna sig!!
Ja ha, jag har som sagt slutat med en del grejer nu. Snus, kaffe och nu senast godis, gofika och efterrätter.Så vad ska jag unna mig då?? Jo nu har jag kommit på det!! En fräsch duschkräm!! Jag brukar köpa nån billig stor flaska till familjen eftersom barnen är "duktiga" på att slösa på duschkrämen( om nu det är något att va duktig på). Men jag kan faktiskt unna mig en egen flaska!!! När man tränar mycket är det bra att ha en bra duschkräm, en som återfuktar huden. Denna med lotion tycker jag är riktigt bra, och den finns så vitt jag vet i 3 olika dofter!
skonhetsredaktorerna.se

Jag ger upp..10 sanningar i 10 dagar hade jag lovat!

...men jag kan inte komma på nå mer så 8 sanningar fick ni!

Ni kan få fråga något i stället!! Så fråga på!!!

Recept från Pauluns GI-månad!!Kikärter med makrill i tomatsås!
(1portion)
Ca 200g Kikärter
1burk makrill i tomatsås
1hårdkokt ägg
2dl broccolibuketter, frysta
Örtsalt och peppar

Tina broccolin, blanda i hop allt utom ägget och värm i mikron.
Toppa med äggbitar örtsalt och peppar! Gott enkelt och nyttigt!!

ZUMBA!!!Zumba är dansbaserad gruppträning  till huvudsakligen latinamerikansk musik  och världsmusik , med inslag av latinsk pop och internationella radiohitlåtar . Träningsformen som involverar dans  och aerobiska övningar är populär, med cirka 14 miljoner utövare i över 150 länder.
Detta är wikipedias beskrivning på zumba .
Zumba är verkligen jättekul! Har du inte provat och får möjligheten, så tycker jag absolut att du ska prova denna träningsform!!

P-bot och buckla på bilen..

Allting gick ju så bra. När jag kommer på Lassa, hittade jag en parkering direkt, och sen hittade jag dit jag skulle dvs på röntgen avdelningen. Jag va 20 minuter tidig och fick ändå komma in direkt. Tog fyra bilder, sen gick jag till restaurangen och läka lunch, ingen kö. MEN när jag kom till bilen,som jag lånat av Svärisarna (svärisarna=svärföräldrarna) hade jag fått en P-bot. Jag hade betalat och lagt lappen i framrutan MEN ställt bilen på fel ställe...Typiskt! Sen när jag skulle på Granngården, höll jag inte på att hitta dit fast jag varit där flera gånger. (Ja, sa jag inte att jag har världens sämsta lokalsinne??) Tillslut hittade jag dit, köpte hö och spån. Nu skulle jag bara köra hem. Halvvägs hem kör jag på en isklump, som ligger mitt på vägen. Jag tyckte inte att den såg så stor ut, men det sa pang. Längst fram på fronten är det nu en spricka och ett hål i plasten.. Det va ganska gruvsamt att lämna tillbaka bilen kan jag säga!! Jag berättade såklart vad som hade hänt, och att hon får skicka räkningen till mig. Men svärmor skrattade bara och sa: det är ju bara en gammal bil!

10 sanningar i 10 dagar...

8. Maken tycker jag är töntig, men jag ser gärna på "Bonde söker fru". Egentligen är det bara sista tv-programmet jag vill se, där man ser hur kära dom är.. Men det blir ju på något sätt roligare om man känner till, hur "vibbarna" varit..

Jag ska besiktas...Idag är det -17.1°c och jag måste till stan.. Umeå. Jag ska röntga mina händer och fötter. Det är bara en sån grej jag gör vart annat år eller nå't, för att se att sjukdomen inte gett mig skelettförändringar.. När jag lix är på Lassa, ska jag gå på apoteket och införskaffa lite "nödvändigheter", eftersom Felicia blivit lite förkyld. Hoppas det inte blir mer än ont i halsen..
När jag käkat lunch på Lassa, ska jag på Granngården och köpa lite grejer till kaninerna.
Tjejerna får vara med mormor, så det går då ingen nöd på dem! Sen i kväll ska jag träna zumba.. (jag återkommer om vad zumba är för något) Det är min dag! Vad ska ni andra göra?

Att träna och nå sitt mål!!

Att fortsätta när det känns som att nu går det inge mer, det blir inte bättre, jag är dömd att va en "tjockis", fast jag inte är det, så känns det så när det ska va så himla svårt att nå målet. Jag vill va snygg och smal med fin platt mage, jag vill va hurtig och fräsch.. Visst har jag gått ner i vikt och som jag har kämpat för det.. Men det sista.. Ahh ho!!! Nu kör vi, inge godis eller chips alls och inge gofika!! Och eventuell efterträtt, långt mellan gångerna, ska verkligen förtjänas!!

10 sanningar i 10 dagar!!

8. Jag älskar vitlök! (Men Älsklingen hatar det, så det är väldigt sällan jag har det i mat.) Det är ju tur att det går att ha som tillbehör, typ dom dressing! Smaken är som baken, delad!

Kaniner och fertilitet!

Vi skaffade 2st jättesöta kaniner för två somrar sen. Vi hade dom i samma bur då vi trodde det va två honor. Lämnade kaninerna hos syrran och åkte på husvagnssemester, när vi kom hem hade vi 5st nyfödda kaninungar. Inte nog med det, 30 dagar senare hade vi en kull till på 6st kaninungar!! Så från att första kullen föddes, och tills honan och hanen fick var sin bur (dvs så fort vi hittade första kullen) så hann hon bli på smällen igen!! Plötsligt så visste jag vart uttrycket "knulla som kaniner" kom i från...

Sås utan klumpar!!

Nitiz tipsar: Om du ska göra en redning till en sås till exempel vitsås. Blanda mjöl och matolja och rör om, det blir aldrig klumpar då du reder i olja. Värm mjölk och häll sen i redningen. Vispa så att det inte bränns. Tänk på att om du ska tillsätta ost så tjocknar såsen ytterligare.

10 sanningar på 10 dagar!!

7.Jag ville gå frisörlinjen men hade för låga betyg..

Det håller på att va svårt att komma på någon "sanning" att dela med mig av, är det någon som har nån fråga, kanske jag kan besvara den! :-$

Kanske sista chansen!!

Jag vill påminna om att gå in på juliaofelias.blogg.se och tävla om att bli veckans blogg!!

Filmtips önskas..

De filmer jag helst ser på är oftast romantisk komedi, romantiskt drama, eller skräck. Ska jag se film själv (eller med syrran) så är det det förstnämnda som gäller. Är det jag och Älsklingen som ska se, så sitter vi nära varandra, och ser det sistnämnda dvs skräckfilm.

Älsklingen jobbar i helgen och ska jag se film blir det nog själv.. Så är det någon som har ett bra tips på en riktigt bra romkom??

Middagstips för nästa vecka!


Måndag:Spagetti och köttfärssås,
Tisdag: Minestronesoppa,
Onsdag: Laxgratäng och potatis,
Torsdag: Korvstroganoff och ris,
Fredag:kyckling och pommes frites
Lördag: Familjens val!
Söndag: Makaroner och skinksås.

10sanningar på 10 dagar!!

6. Jag kuggade första gången jag körde upp. Jag skyller på uppkörningsmannen som va helt dum i huvudet. När ja sänkte farten eftersom jag visste att det brukade va mycket älg där jag körde sa han följande då jag kört klart: "Jag har då kört efter den vägen i 15års tid, och jag har då aldrig sett en älg där". Pucko!

Påminner!

Jag vill påminna om att gå in på juliaofelias.blogg.se och tävla om att bli veckans blogg!!

Nu har jag premiär bakat mitt första surdegbröd!!Så här gjorde jag! Enda skillnaden va att jag tog 2 dl rågdegsgrund och valnötter i stället för hasselnötter.

Surdegsbröd
+ 1dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar.

Bubbligt och fint.
+ 13dl vetemjöl (tex 10dl vetemjöl, 2dl dinkel, 1dl grovt rågmjöl)
5dl ljummet vatten
lite salt
1msk honung

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)

Hela hasselnötter och solroskärnor blandas i.

Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar för att häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 35minuter.

Premiär!!

Snart kommer det första brödet bakat på min egen surdegsgrund!10 sanningar på 10dagar!

5. Jag älskar att sjunga, och en dröm jag har är att nån gång i livet få va me i en revy eller dylikt. Jag sjunger dock bara hemma i duschen, och det kommer nog att förbli så.. ;-)

Att vara mamma! Del 1

Vi har en bil. Maken behöver den då han jobbar. Jag behöver ingen bil då jag ska jobba, eftersom jag har gångavstånd till jobbet. Eftersom maken börjar "okristligt tidigt", och jag börjar tidigast 9.00 så är det alltid jag som lämnar barnen på dagis och fritids. Eftersom jag alltid slutar före maken (det tar ju dessutom ca 1 timme för honom att köra hem) så är det alltid jag som hämtar barnen också.. I bland, bara i bland tycker jag att det är otroligt orättvist. Jag ska alltid måsta tjorva på med en otroligt vrång 5 1/2 årig liten "tjorv-stina" som verkligen går in för att va tvärt-emot, både till och från dagis, tack o lov så är storasyster den lättsammaste .. Och maken har bara sig själv att tänka på då han ska till jobbet..Fast hur tjorvigt det än må va med byxor och sockar, frukost och tandborstning, så går det över.. Det orättvisa känns inte så orättvist längre då jag tänker på att maken måste kliva upp 3.30 för att fara till jobbet, sen sitter han vid ratten hela dagen tills han är hemma igen. Jag får sova minst 3 timmar till innan jag måste kliva upp..
kraaam.bloggspace.se

10 sanningar i 10dagar!

4. Jag älskar inrednings stilen shabby chic. Ljust och luftigt och lantligt. Nött och gammalt. Zinkhinkar och gamla sockerlådor mm.


Följ mig på blogglovin, så missar du inte morgondagens sanning om mig!

påminnelse!

Jag vill påminna om att gå in på juliaofelias.blogg.se och tävla om att bli veckans blogg!!

Nu börjar rutinerna om igen, Skönt!

Upp tidigt, vare sig jag jobbar eller inte, för att äta frukost och följa Felicia till skolan. Efter en dag full med aktiviteter på skolan/fritids och dagis är tjejerna trött kl 20.00 och somnar lätt när man nattat dom.. Jag får en stund tillsammans med maken, att prata eller se på tv, tills det är dags att koja.. I morgon är första skoldagen efter jullovet.Men jag mjukstartar, eftersom jag jobbar i kväll/natt och en stund i morgonbitti. Så det blir maken som får masa sig upp och följa jäntan till skolan. Nu rullar allt på igen!

Citronsyra i tvättmaskinen!

Nitiz tipsar!


För att hålla tvättmaskinen fräsch, kör maskinen tom med endast ett kuvert citronsyra 90°c. 2 gånger/år. Jag brukar göra detta kring jul och midsommar!

Matlista!

Detta är en ny kategori, som jag tänker fylla på 1 gång i veckan. Meningen är att ge lite tips och och kanske få lite tips! Tanken är då att göra en lista över middagar till den kommande veckan. Men jag börjar med denna vecka. Kommentera gärna, och ge tips inför kommande listor! Måndag: Skinkgratäng (julskinka, ris och ostsås) Tisdag: korv bacon och pastapytt onsdag: köttbullar och ris Torsdag: älggryta och potatis Fredag: lasange Lördag: flygande Jakob gryta Söndag: klyftpotatis och fläskfile

Tävling!!

Jag vill påminna om att gå in på juliaofelias.blogg.se och tävla om att bli veckans blogg!!

10 sanningar om mig..

3. Jag gick Barn & fritid efter 9:an. Efter jag tagit studenten började jag jobba.

Gjutjärnspanna!!

Nitiz tipsar! Vet du, att en gjutjärnspanna håller hur länge som helst! När du diskat den, torka den med hushållspapper smörj sedan in insidan av pannan med nån form av matolja. Sköter du pannan, så kommer den att vara fräsch livet ut!

Julgran...

Varför ska man egentligen envisas?? Varje år före jul är man så entusiastisk när granen ska in. För självklart ska det ju va en äkta julgran. Och helst har hela familjen tjavat genom snårskog och tillslut enats om att just den granen inte va så tokig.. Ja ha så släpar vi in granen och klär den, naturligtvis tillsammans. Sen måste man komma i håg att vattna den varje dag annars rasar alla barr av inom snar framtid. Fast barren rasar av ändå, när man ska ut med den igen. För innan vi har klätt av den glitter och kulor, så har ganska mycket barr hamnat på golvet och när gubben sen tar ut den genom dörren så åker även resten på golvet. Sen får jag dammsuga barr fram till midsommar..

Jag undrar om vi ska ha en plastgran nästa år...

Tapetprov..Detta är tapeten som vi fick hem i fredags. Det är en eco metallic och superfin! Den ska upp i Felicias rum lite senare...

10 sanningar i 10 dagar...

2. Jag har världens sämsta lokalsinne.

Okej, 10 sanningar om mig på 10 dagar!!

Jag börjar med en bonus, dvs en sanning jag redan berättat fast inte på min blogg.

Bonus: Jag är barnsligt förtjust i karlar som kan sjunga. Danny Saucedo och Michael Bublé för att nämna några. Egentligen är det bara rösten jag är förtjust i, fast det gör ju inget heller om karln är snygg oxå..

1. Jag är konflikträdd, jag har till exempel aldrig haft ett gräl med min man. Vi har haft delade meningar och diskuterat, men aldrig varit riktigt ovänner. Vi har nog aldrig haft anledning heller.. Men jag är väldigt feg när det gäller att prata med människor..

Följ mig på blogglovin'!!

nitiz.blogg.se

Tävling!!

Gå in på juliaofelias.blogg.se och tävla om att bli veckans blogg!!

Alkohol...

Varför ska allting handla om alkohol? Jag menar: när jag va 20år, då tyckte jag att det va trevligt att träffa kompisar och festa. Vi grillade och spelade kubb mm på sommaren, och på vintern va det mestadels inomhusfester. Det va kul, VA kul! När jag fick mitt första barn va jag 25år, efter det lugnade jag så klart ner mig med festandet. Efter andra barnet blivit något större, va jag lite partysugen igen. Fast det handlade nog egentligen mest om att jag va sugen på att umgås med vännerna igen. Jag tyckte inte att det va värt det, att bli bakfull.. Vi hade nog kommit ur småbarns bubblan, starkare och med andra prioriteringar. (Jag i iallafall) I dag är jag 32 år och mer inne på träning och att må bra med familjen! (har mått så dåligt på grund av medicin, att det är inget jag vill utsätta mig för med flit..) Att mysa med familjen utan några direkta krav, känns mer lockande. Men det känns som att det alltid ska va alkohol inblandat då man ska umgås med vänner och bekanta.. Varför är det så?? Sparkfesten till exempel, som jag skrev om tidigare, då ska det bjudas och folk blir för onykter.. Annars är ju idén bra.. Skippa bara alkoholen, så skulle det va riktigt trevligt..

Åh vad jag älskar såna fånigt romantiska filmer!!No strings attached med Achton Kutcher och Natalie Portman.
Romantisk komedi.. typisk tjejfilm och såå bra!

bilden: moviezine.seCitronsåpa!

Nitiz tipsar!


Citronsåpa från grumme, luktar otroligt fräscht OCH är bra för miljön!! Har du inte luktat på den, så gör det nästa gång du ska handla!

bilden: icaekangen24.se

Knyt i hop sängkläderna...

Nitiz tipsar!!Har man samma problem som mina barn, att täcket och påslakanet ofta korvar i hop sig, har jag här ett tips: Sy fast 4st bomullsband i hörnen på täcket, och sy sedan fast bomullsband även på insidan av varje hörn av påslakanet. Nu kan du enkelt knyta i hop påslakanet med täcket så att påslakanet sitter där det ska!!

Julgardinerna...

God morgon! Jag tänker på mina gardiner, dom jag har i köket. Som jag skrev före jul, så köpte jag ju nya kappor och sydde nya "smålängder" dvs cafégardiner. Jag tycker det blev så bra, att jag tror inte att jag vill ta ner dom snart.. Jag har tänkt sy nya påskgardiner, men jag kan väll inte ha julgardinerna uppe till dess att påskgardinerna är klar.. Nä det går ju inte.. Äch jag måste ta net dom iallafall.. typiskt!

Underbara vinter! ???

Jag gjorde ett inlägg i slutet av nov förra året, som handlade om att jag älskar vintern... men ska jag kunna stå för det är det nog bäst att jag ändrar lite:

Jag älskar den RIKTIGA VINTERN. DEN NORRLÄNDSKA VINTERN, när det är två meters plogvallar och man kan åka skidor vart som helst! När man MÅSTE skotta snö, för att ens kunna ta sig till brevlådan om morgonen. Då man KAN åka skidor!

Typiskt! Det är ingen riktig vinter i år..än i iallafall.. Vi har inte ens 5cm snö och gräsmattorna är bar på sina ställen..

Typiskt, dubbel typiskt! Det återstår att se om vintern blir långt in på sommaren eller.. Jag kanske kan åka skidor på min födelsedag!
6:e juli.. Det har jag aldrig gjort förut!! Fast det ÄR ju något allvarligt fel om jag kan det...

Jippijej!!

Jag har fått hjälp att fixa sidan och förhoppningsvis så har det lila strecket försvunnit! (Det kunde jag inte se själv)
Tack Johanna för det! http://babytalksweden.se

Så vad händer i dag då? Jo jag ska städa lite innan jag går till jobbet. Barnen är hos farmor eftersom gubben oxå jobbar i dag. (Vi hade lovat barnen att få va helt ledig hela jullovet, eftersom dom fick va på dagis och fritids hela höstlovet.)

Vad ska vi göra på jobbet i dag då? Gå till dagligverksamhet efter lunch, och mysa med systrarna i kväll.. Nå´n som vet om det är något bra på tv? Nå´t underhållande eller nå´n svensk film kanske? Ja, jag vet! Visst har jag ett bra jobb??! Å ändå är jag inte nöjd.. (jag är sugen på att göra nå´t annat)
Jag jobbar ju som sagt som personlig assistent till min storasyster, och så har jag två småsystrar som bor ensamma i var sin lägenhet. Vi bor alla i samma by, och vi brukar passa på att göra nå´t mysigt ibland då jag jobbar.. det blir ju bara vi systrar då lixom! I kväll hade vi tänkt äta middag tillsammans. Jag har köpt kycklingfilé som vi tänkte hitta på något med.. Jag tror det blir pasta till.. och massor med grönsaker.

Vad ska ni andra göra i dag??

Varför började DU blogga??

Jag kände att jag blev mer och mer anti facebook. Det är väl kul att ha kontakt med vänner som man inte pratar med så ofta, även om jag tycker att det är lite för mycket "se på mig nu går det bra för mig" eller "tyck synd om mig nu, det går dåligt för mig nu"... I allafall, jag kände att jag planerade inlägg som jag aldrig la ut på facebook, just för att jag inte ville bli en sån som folk (mina vänner) irriterar sig på. Därför började jag blogga! På en blogg är det i allafall fritt valt att läsa eller inte läsa, följa eller inte.. Jag har inte lagt ut min blogg på facebook och jag har endast talat om för ett fåtal att jag bloggar. Skulle detta bli ett totalt fiasko, så vet inte alla mina vänner om det. Jag har faktiskt inte ens berättat för min man.. Varför började du blogga?? och vad hade du för syfte med din blogg?

Vända på dygnet!!

Nä nu håller det på att va dax att vända tillbaka dygnet! Tjejerna har fått va uppe lite längre de senaste dagarna för att klara av att va vaken över 12 slaget på nyårsafton, eftersom vi var bortbjudna. I går kväll gick dom i säng kring 21-tiden... men då dom vaknade 9.30 i går "morse" (det är inte morgon alls, jag vet!) så hade dom lite svårt att sova.. När vi gick i säng kring 24-tiden, hade dom fortfarande inte somnat.. I morse väckte jag dom ca 9.00, så vi får se hur det går i kväll, men jag tänkte sjåa på och aktivera dom i dag! Maken fick utryckning eftersom hans jobbarkompis kört i diket med mjölkbilen. (Det gick bra för han som körde) Så idag är det jag och tjejerna som får komma överens! Jag tror att det blir en promis och kanske rasta kaninerna! Vad ska ni andra göra i dag?

Så här går Sparkfesten till:

Några veckor innan själva festen får du veta om du ska servera förrätt, varmrätt, eller efterrätt och vilken tid gästerna kommer. Vi säger att du ska servera varmrätt nu. Klockan 15 ska du öppna ett kuvert där det står en adress och ett namn dvs dit du ska på förrätt! Du sparkar dit och förmodligen är det minst ett par till som också käka förrätt på samma ställe. Sen sparkar du hem och förbereder middagen och inväntar gästerna. När ni ätit så öppnar ni det kuvert där det står vart ni ska inta efterrätten och var och när den gemensamma festen är. Sen sparkar ni dit ni ska äta efterrätten. När ni ätit efterrätten sammanstrålar ni med resten av sparkfestdeltagarna. Det brukar va jättekul och inte så dyrt heller. Det är ju egentligen bara festlokalen man betalar för, till festfixarna.

Sparkfesten!

Vi bestämde oss för att strunta i Sparkfesten i år, eftersom gubben har jobbarhelg.
Vi kände att med renoveringen (och jobb) så blir det bara jobbigt att ha folk "springandes" hos oss. Annars är det en riktigt rolig fest, då man lär känna många nya människor! (I en del byar brukar dom också ha cykelfest på sommaren)

Gott nytt år!!!

Vi var bjudna till våra vänner på nyårsfirande. Barnen lekte och hade kul och så åt vi tre rätters middag. Åh så gott! Till förrätt åt vi fårost på grovt bröd , med rödlök, vindelrökt skinka, ruccola mm. Till varmrätt åt vi: oxfile och potatisgratäng och sallad. Till efterrätt åt vi: hallon Cheesecake (med geletäcke).
Vid 12-slaget skålade vi med pommac, och sen gick vi hem! Kanon kväll!
Bilden; ysb.se

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort