Så här gjorde jag! Enda skillnaden va att jag tog 2 dl rågdegsgrund och valnötter i stället för hasselnötter. Surdegsbröd+ 1dl rågdegsgrund + 2dl vatten+ 1dl vetemjöl+ 1dl grovt rågmjölRör i hop och låt stå i 8 timmar.Bubbligt och fint.+ 13dl vetemjöl (tex 10dl vetemjöl, 2dl dinkel, 1dl grovt rågmjöl)5dl ljummet vattenlite salt1msk honungBearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)Hela hasselnötter och solroskärnor blandas i.Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar för att häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 35minuter.
Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!