Omtumlande..

Jag har nu börjat studera, och det känns riktigt bra! Väldigt omtumlande, men riktigt bra!

Riktigt tur!

Av 140 sökande, va det 37 som kom in på tandsköterske utbildningen i Umeå. Jag va inte en av de 37, utan en av de övriga 103 personer som inte kom in. 103 personer, och jag blev som sagt uppringd och tillfrågad!

JIPPI!!!

Jag hade helt lagt tandsköterske studier åt sidan eftersom jag inte kom in på utbildningen, det va Måååånga som sökt osv, men idag hände något oväntat! De ringde från skolan jag sökt, och frågade om jag vill läsa till tandsköterska!! KLART JAG VILL!!!
Jag börjar på måndag!!! Jag och gubben ska fira i kväll! Jag som trodde jag skulle börja jobba på tisdag, efter att ha haft 2 veckors semester... nä nä nä jag ska plugga!!!

Svartvinbär och det första steget!Så efter lunch i går tog jag mig äntligen för att plocka in lite svartvinbär, sen gjorde jag både saft och gele! Så nu finns det 3 flaskor hemmagjord svartvinbärssaft och 2 burkar hemmagjord gele! Mums!

I några dagar har jag grubblat över hur jag skulle ta upp det här med att kanske flytta, så här blev det:
I går kväll innan vi skulle sova:
Jag: Jag älskar dig...
P: Jag älskar dig..
Jag: ...men Patrik, jag vet inte om jag vill bo i det här huset hela livet... vill du det?
P: Nä, kanske inte..
Jag: Men en sak vet jag, och det är att jag vill bo med dig!
P: Ja, vad bra!

Ja okej vi har inte bestämt att vi SKA flytta, men jag har förhoppningsvis sått ett litet frö! Och jag ska ta upp det igen, och jag ska också berätta att jag skulle vilja ha en liten mysig gård med några djur... men just nu känns det bra!Killkväll på "Harrys", skolstart och drömmen om en gård...Maken har städat på Harrys, och det va riktigt kul att se (läs höra) hur entusiastisk han va när han härjade i källaren. Så maken och "pojkvännen" dvs hans bästa polare Stefan har killkväll i kväll, bara de två. De är väl för söta ändå! :-) De är hemma hos oss, men håller sig i källaren, på "Harry's". (Harrys är vårat lilla "spelhak" som vi inrett så fint, och vi brukar spela kort och dart, och ta en öl eller något annat gott där) Vanligt vis så brukar de umgås där när jag jobbar och barnen sover, men nu va det visst länge sedan och behövligt att få surra av sig lite. Stefan har sedan några veckor sedan skaffat tjej, och jag är väldigt glad för hans skull. Patrik med förståss, fast han har insett att Stefan mest troligt kommer att flytta till Lycksele.

Barnen har nu börjat skolan efter sommarlovet, och ingen va väl gladare än Frida som nu börjat förskoleklass! Felicia har börjat 2:an, och har samma fröken som tidigare, men nytt för terminen är: fyra nya klasskompisar. Spännande för tjejerna mina. Jag måste säga att det kändes skumt att det bara va jag och Patrik som åt lunch hemma i dag! :-)

Jag känner mer och mer att jag vill nog inte bo i vårat hus ända tills jag dör, utan jag vill nog någon gång i framtiden flytta till en mysig liten gård där det finns plats för djur..
Typ som denna:


Jag vet bara inte hur jag ska lägga fram det för min kära livskamrat. Tips? Det känns ändå som att det inte är något man bara hasplar ur sig..

Kvarnområdet!He vart ingen bra bild, för jag skyndade mig att ta ett kort när solen gick i moln, men det är en scen med bandet "Just 4 fun" på. Trummisen i bandet är vår goda vän Konrad, resten av band medlemmarna är diverse "kändisar" från byn!Barnen han va med på både hoppborg och godisregn!

Tacos till middag och nu har barnen lördagsmys med filmen "pippi på de sju haven". Jag och gubben ska nog ta oss en promis!
Ha en skön lördagskväll!!

Nationalälvens dag!
Och vad passar bättre än att börja dagen med "broarna runt"? Gräsklippning och lunch på det, sen har vi nog tänkt oss ner på kvarnområdet för att se vad som händer Nationalälvens dag till ära!

Husvagnstripp och bad!

Så nu har vi har packat husvagnen och dragit iväg en sväng innan skolan börjar igen. Men denna gång är vi bara 5 minuters bilväg från vårat hem. Grejen är ju den, att man behöver inte fara långt bort för att känna lugnet! Tjejerna badar och jag tror jag blåser bort från bryggan...


Vinbärskaka med marängtäcke!
Jahapp kvartersfest!

Och få ord...
Men så här blev vinbärskakan med marängtäcke! Receptet får ni i morgon!Vejos och storm!

Jag och barnen va förbi på Älvan dv och plocka rödavinbär. Efter fika for vi på Vejos, byns mysigaste café (VEronica och JOhannaS) och åt glass och hallonsmothies. När vi kom hem gjorde vi middag och sedan hade vi tänkt baka, men då kom stormen med åska och regn. Så baket får bli i morgon.
Nu är gubben pappaledig i 4 veckor och jag har semester i 2 veckor. Eventuellt ska vi dra ut på husvagnstripp men vi får se hur vädret blir osv.. Det är skönt att va ledig i iallafall vad som än händer & fötter ;-)

Ha en skön helg allihopa!

ps. mest troligt kommer ett recept på vinbärskaka med marängtäcke i morgon ds.

Tillbaka på noll...Jag är ju så otålig, inte kan jag vänta flera år på att få jobba med något annat ;-) Jag tänker på tandsköterske utbildningen jag inte kom in på, och som börjar om 2016... nä, så vad gör jag? Jo dagdrömmer.. Nu de senaste dagarna har jag drömt att jag köpt en gård med bagarstuga, ladugård och så klart ett hus. Jag har drömt om hönor, kaniner, får, mjölkkor eller tjurar, att jag kör traktor och arbetar med stängsel, men även om bakning i bagarstuga och till och med en gårdsbutik? Så klart är ju familjen också med i mina drömmar... Men hur ska jag kunna någonsin ro det i land??
:-( :-) ;-) :-P Jag som bara gått barn & fritid..
Men det skulle va så kul, med egen gård! Säkert jobbigt och en massa andra saker också, men mest kul! Som ni förstår så är detta en dröm, för hur skulle jag kunna bli bondmora? Eller kan jag det?

Tivoli och glada barn!Så gårdagen spenderade vi med vänner på tivolit som för tillfället håller till i våran by. Det va riktigt trevligt och varmt.

Hagelskur och fredagsmys!

Just vid middagstid kom en hagelskur som hette duga! Tyvärr fick jag inte nån bild på det, men de största haglen va stora som sockerbitar.. Huga tur man va inomhus.. det återstår att se hur stora bucklor det är på bilen...

Vi hade i iallafall fredagsmys med tjejerna senare, och det blev Alvin och gänget 3, och "tom och Jerry godis". Skönt med en lugn helg nu efter förra helgens bravader!

Sköt om era kära och njut av bra stunder!

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort