De gamla sedlarna blir ogiltiga!

Sedlar som blir ogiltiga efter den 31 december 2013 I dag finns det två giltiga versioner av 50- och 1000-kronorssedeln. Efter den 31 december 2013 kan du inte längre betala med de äldre versionerna av 50- och 1000-kronorssedeln som saknar folieband. Om du fortfarande har sedlar kvar efter den 31 december 2013 har du möjlighet att sätta in de ogiltiga sedlarna på ett bankkonto fram till och med den 28 februari 2014. Efter den 28 februari 2014 kan Riksbanken mot en avgift på 100 kronor lösa in de ogiltiga sedlarna.  

Tänk på att: Det kan finnas begränsningar för bank och handel att ta emot kontanter. Vänd dig till din bank eller butik för mer information.

Tränade i går!!

När Patrik nattade barnen, passade jag på att träna!
Jag cyklade 30minuter med lagomt motstånd lagomt fort, för att skona mina knän. Sen gjorde jag tre övningar som jag upprepade en hel låt. 10st sittupps, 10st fällkniven och 10st rumpövningar.

"fällkniven" = Du ligger på rygg och pressar ner ryggslutet mot golvet samtidigt som du för raka armar och ben mot varandra växelvis..

Rumpövning = Ligg på mage, sätt i hop fotsulorna mot varandra och lyft benen samtidigt..

Barnsockar.. (eller barnsockor..)

Vad är det egentligen med barnsockar? För det första: Det är ju hopplöst att få ha dom i socklådan. Dom hittas under soffan, mellan soffdynorna på barnens rum, och lite var stans. Inte nog med att tvättmaskinen tuggar upp dom, barnen dräller dom runt hela huset.. För det andra varför ska det va såå hopplöst att kunna köpa 10-PACK MED SAMMA MÖNSTER? Nä 5-pack tror jag är det störts antal par sockar jag köpt till mina barn, och då är det fem par OLIKA sockar. Då är det ju inte konstigt heller, att det ligger miljarders sockar i socklådan (fast mest på andra ställen) och alla är olika!! Ordna
10-pack till folket!!
Förlåt!!

Jag skulle ha bloggat i dag, men den enda stund jag hade tid med det, va då barnen skulle se Bollibompa. Då ville dom inte se det, utan spela kort i stället. Så jag spelade Skipbo med mina barn, på min bloggtid i dag. Förlåt!

Inställd träning i dag... suck..

Hade tänkt cykla även i dag som jag gjorde i går..Men jag chockade nog mina knän i går, eftersom jag har ont i dom i dag..så jag struntar i träningen idag.. Men i morgon blir det andra bullar!!!

Min Amaryllis!!Jag har lyckats få amaryllisen jag köpte förra hösten att blomma igen!! Jag vet inte varför den blev så lång?? Men den blommar iallafall, fyra knoppar och två har slagit ut!Träningsmusik!

Jag tänkte bjuda er på min absolut bästa träningsmusik från 2013!
Jag har lyssnat på den då jag sprungit eller cyklat på motionscykel. Min tanke med olika musiktempo är att till exempel då jag cyklar, att jag kan variera motstånd och snabbhet. Antingen har jag lågt tempo på musiken och högt motstånd, då går det trögare att trampa. Har jag högt tempo på musiken lågt motstånd, dvs det går då lätt att trampa men jag får trampa snabbare. Eller så kan jag ha musik med snabbt tempo MEN har högt motstånd, då får jag trampa fort fast jag får ta i. Det va lite om det. Detta är i allafall musiken jag lyssnat på då jag tränat:

Träningsmusik!!!
Tokyo - Danny Saucedo
Stronger (what doesn´t kill you) - Kelly Clarksson
Me and my drum - Swingfly
Starships - Nicki Minaj
Dum av dig - Daniel Adams-Ray
Payphone (cutmore remix) - Maroon 5
What makes you beautyful - One direction
Ambitions - Donkeyboy
Set fire to the rain (remix) - Adele
I love it - Icona Pop
Whistle - Flo Rida
Whatcha say (remix) - Jason Derulo
So what - Pink
Pound the alarm - Nicki Minaj
Live my life - Justin Bieber
We found love - Rihanna
Blow me (one last kiss) - Pink
La la love - Ivi Adamou
I cry - Flo Rida
Goodah - Gnucci
Where them girls at - David Guetta feat Nicki Minaj
In my head (club mix) - Jason Derulo
Oh father - Linda Sundblad
Äckligt - Ansiktet
Party in my head - September
Vart jag än går - Stiftelsen
Amazing - Danny Saucedo
En apa som liknar dig - Darin
Money for nothing - Darin
Die young - Kesha
Take care - Drake, Rihanna
Uncover - Zara Larsson
Troublemaker - Olly Murs, Flo Rida
Call me maybe - Carly Rae Jepsen
Heart attack - Demi Lovato
Still into you - Paramore
Applause - Lady Gaga

Cheesecake!!Detta är receptet på världens godaste efterrätt!

Cheesecake
3dl grädde vispas hårt
3st äggvitor vispas hårt
Den visade grädden och äggvitorna vänds i hop.
(vispas hårt=man kan vända skålarna utan att innehållet far ut)

Detta ska röras ihop:
200g Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl socker

Blanda försiktigt i hop de båda smetarna.
Smula ner degistivekex i en springform. Häll smeten på degistivekexet i formen och strö smulad degistivekex över. Ställ in formen i frysen minst 5 timmar. (Jag brukar alltid göra Cheesecaken dagen före den ska ätas) servera tillsammans med färsk eller konserverad frukt, persiska eller ananas. Vi åt Cheesecake till efterträtt i kväll, tillsammans med hallon som jag plockat i somras! Super gott!

Fyrbenta vänner!

Vi har tre kaniner, Snurre, Molly och Kajsa på taket. Jag brukar kalla den sista så för att hon älskar att sitta på taket på lillhhuset i buren..


Detta är Molly..
Hon är helt vit med blåa ögon..

Skön fredag!!

Oj, nu händer det grejer. Felicias rum är snart klart, grovarbetet alltså. Så jag och tjejerna tog oss en morgonpromis till Colorama för att titta på tapetprover! Tre pärmar fick vi med oss hem.Detta är så spännande.Felicia sa spontant den ljusaste av dessa färger, och det är metallic. (längst upp till vänster) Jag tror det kan bli rå snyggt!
Till middag blev det premiär med "surpuppan" dvs surdegen. Jag gjorde pizza med julskinka, grillad fläskfil`e och färsk ananas. Jag tyckte det va gott, resten av familjen åt just så pass... Ja ja de åt i iallafall.
Tjejernas fredagsmys bestod detta:

Nu ska jag visst arbeta med att sortera plankor... Ha en skön fredagskväll! So long.../Nitiz

Nitiz!
Min familj!

Jag heter Anita och jag och min man, Patrik, bor i ett litet samhälle i Norrlands inland. Vi köpte huset vi bor i nu 2002. Första barnet, Felicia, föddes 2006,(hon är snart 8år) och andra barnet, Frida, föddes 2008 (hon är 5½) vi gifte oss 2010. Våra föräldrar och syskon bor också i samma by, på gott och ont...Jag har tre systrar och Patrik har en bror. Jag jobbar som personlig assistent, till en förståndshandikappad tjej som råkarar vara min syster. Jag spanar dock efter andra jobb, då jag känner mig färdig med detta... Patrik kör lastbil: mjölkbil och betongbil, två veckor i stöten. Välkommen till min blogg! /Nitiz

Om mig och min familj!

Nu har jag gjort en ny rubrik, för att nya läsare enkelt ska kunna hänga med i "snacket", eller om man bara är intresserad av VEM som skriver. Jag tycker själv det är lite irriterande att inte veta, hur många barn osv olika personer har.. Och för det andra, om jag tex följer 20 stycken bloggar med personer jag inte känner, hur ska jag kunna komma i håg detaljer?? Så just därför har jag skapat en ny rubrik.

Barnolja!Vet ni att barnolja är som ett universal medel!
Har du målarfärg på händerna? Du får enkelt bort det med Barnolja.
Sminkborttagningsmedel? Barnolja funkar utmärkt! Gnissliga skåpdörrar. Behöver jag säga mer...BARNOLJA!
www.apoteket.se

Juldagen 2013..

Det är töväder, eller som man säger på bonska: he je blia.. ja ja vi fick en vit jul iallafall. Så man ska väll inte klaga.. MEN JAG VILL ÅKA SKIDOR!

Jag och familjen fick många fina julklappar, och en skön julafton. Först åt vi lunch, tomtegröt och skinkmacka. Gubben ville ju förstås ha blöta, eller dopp i grytan. Lunchen åt vi hos min syster, tillsammans med mina tre systrar och mamma och pappa. Hade lillajulafton, sen drog maken och barnen till mina svärisar och fika. Jag va kvar hos syrran en stund till, (jag är personlig assistent till henne) fikade tårta (som lilla syrran gjort) och mazariner. Sen hämta maken mig. Vi drack glögg och såg på Kalle Anka hos svärisarna. Makens bror me familj va ju såklart också där. Käka julmat och efterrätt, träffa Tomten.

Lugnt och skönt. Då alla bor i samma by funkar det att dra runt till olika hus som vi gjorde.

När vi kom hem och nattat barnen, såg vi på "Tomten är far till alla barnen".. Hur hade ni andra det på julafton?

Just det ja!!

Jag har skaffat blogglovin nu, om någon vill följa mig!!

Julafton nu äntligen!!

Dagen som stora och små väntat på. Men tänk på vad ni gör; kör försiktigt ni som ska ut i trafiken! Va försiktig med stearinljusen, och kom i håg att släcka dem! Och tänk på att det är barnens högtid!! ( och låt bli alkoholen..)


Jag tar nog en Rockyroad-fudge till! Så himla goda! Ja jag vet, jag får åka skidor varje dag hela säsongen. Bara det blir skidföre nångång..

God jul & gott nytt år!önskar /Nitiz
www.boatpastor.wordpress.com

Vet du detta om saffran?

Saffranskrokus ser ut så här:
Saffran, som kommer från gula märken i saffranskrokus , är den dyrbaraste av allakryddor . Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar , som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. Saffran används som krydda i vissa brödsorter ("saffransbröd"). Numera blandas saffranet i degen, men i äldre tider penslade man bullarna med saffransvatten, när de färdiggräddade just tagits ur ugnen. I Sverige används den främst till lussekatter.

Bild och text hittade jag på:
www.wikipedia.se

Gran gjord av flaskor!Inte barn eller djurvänligt, men himla vackert på något vis.. Fast har du druckit upp alla de flaskorna, är du kanske en partyprisse.. och då är det kanske inte lämpligt med en så'n prydnad?

bilden finns på: www.scar.se

Riktig julgran!Vi tog in Julgranen och klädde den i går. Nu är det jul i vårt hus!
Men visste du att:
En undersökning som skogsnäringen har gjort visar att var femte julgran som står klädd i svenska hem är en stulen gran.
(www.nyhetersto.se)

Bara var femte? Jag trodde det skulle va mer.

Bilden finns på: www.sollentuna.energi.se

Pannkaka, våfflor och baconvåfflor.


Jag brukar göra våfflor i dubbeljärnet, samtidigt som jag gräddar pannkaka. Maten blir lixom klar fortare då. Idag gjorde jag bacon våfflor oxå. När jag gör baconvåfflor brukar jag klippa baconet i bitar, sen steker jag bitarna i våffeljärnet, när jag stekt dom och kollat att dom inte fastnar i järnet, häller jag på smeten. Ca 1dl per våffla och så VÄNTAR JAG MED ATT STÄNGA VÅFFELJÄRNET! När jag ser att dom "stelnat" lägger jag igen locket. Jag brukar inte använda något recept, jag brukar, som man säger på bonska: hoves. Det betyder att jag prövar mig fram. Men jag har dock en grundregel jag brukar följa: lika många ägg som dl vetemjöl. Sen varierar jag resten av innehållet. Ibland tar jag någon dl grövre mjöl i bland inte. Jag har till och med gjort gröna pannkakor nångång då barnen haft "matstrejks period", då har jag bara blandat i fryst spenat.. det gick bra det oxå, och barnen tyckte det va kul att äta gröna pannkakor!
Over and out/ pannkaks morsan

Svenska hjältar galan!Himmel vad det finns folk som faktiskt agerar helt osjälviskt! Jag blir så rörd och tagen av dessa berättelser/händelser. Till exempel tjejen som blev attackerad av hundar. Hon blev räddad av en kille som skrämde och kämpade för att få bort hundarna. Helt otrolig historia!

bilden finns på: www.bildobubbla.se

Vinterlik påsk, jo-jo...* Kall december med mycket snö lovar gott år. 
*åska i denna månad bådar både storm och regn.
*Om det är kallt i månadens början och slut, men milt väder i dess mitt, följer en långvarig vinter.
*På snöigt år följer rikt år.
*Mycket snö betyder mycket hö. *En ensam skata förkunnar elakt väder.
*Grön jul, vit påsk, och en vårlik jul bebådar en vinterlik påsk.
*Om juldagen inträffar vid nymåne, blir det ett gott år. 
*Ju närmare nytändningen kommer advent, ju sämre år bådar det.
*En våt jul gör tomma visthus och tomma fat.  är vädret vid jul milt, varar vanligtvis kölden in på våren. *Om bröstbenet i Mårten gås är brunt, betyder det mera snö än köld, är det vitt bebådas mera köld än snö.

Enligt bondepraktikan.se:
bilden hittade jag på: dn.se

Snart ska det ske!!

När jag och maken fyllde 30år för några år sedan, fick vi renovering i present! Grejen va den att snickarn som lovat detta, makens bror, skulle alltså hjälpa oss få ordning på övervåningen när han va ledig...
Nu på mellan dagarna ska det visst äntligen ske! Barnens rum ska bli lite större och vårat sovrum lika så, Fridas dörr ska gå ut mot "trapphallen" (vet inte vad det kallas för), istället för in i Felicias rum. 1/3 av övervåningen är inte färdiginredd.. En hel vägg ska bli garderober, vi nyttjar snedtaket till det. Det kommer bli så bra!!

Fokusering??

Jag skrev om detta tidigare, men för att nå det mål man kämpar för, måste man behålla motivationen till 100%. Det är väl en fördel om du har ett tydligt mål, men hur kämpar man vidare? Förr eller senare kommer man till en svacka, hur gör du då? Hur håller du dig motiverad och fokuserad?

Virkad mössa..Detta blev resultatet på virkad tomteluva..(som jag skrev om tidigare)
Jag hittade beskrivningen på You Tube där jag sökte på: att virka resår. Sen Virkade jag på frihand så många lösmaskor som jag ville mössan skulle bli lång, och så många varv fram och tillbaka att den tillslut nådde runt huvudet. Sen virkade jag i hop ändarna och nästade i hop längst upp. Efter det gjorde jag toffsen som sen sattes på plats och syddes fast! Voala, klart!

Lägg gärna till din blogg..

i kommentars fältet, vem vet, snart kanske jag följer dig!!

Hur som helst, dessa följer jag nu:
www.argaklara.com
www.blondinbella.se
www.cowgirlsdontcry.blogg.se
www.beautynfaith.blogg.se
www.miasmil.se
www.buzzadoran.blogg.se
www.pillowdreams.blogg.se
www.frejamarley.blogg.se/
www.zahras.blogg.se/
www.babytalk.blogg.se/
www.kajsasminkohar.blogg.se/

Vattenfast mascara..

Inte undra på att man ser ut som sju svåra år just passerat, på morgonen: För att få bort mascaran brukar jag smörja in ögonfransarna med makeup-remover och sen gnugga med bommulsrondeller. (Jag försöker va försiktig, men måste som ta i lite för att få bort det) Sen tvättar jag med ansiktstvätt, (typ tvål fast för dagligt bruk i ansiktet) Oftast har jag fortfarande kvar eyeliner fast under ögonen..suck. Då använder jag en toner, för att få bort det sista. Det sista jag gör är att smörja in ansiktet med en AloeVera-gel.. Finns det verkligen inget enklare sätt att få bort Vattenfast smink på?! Jag vet ju att barnolja är bra, men då blir huden så fet..

Snart julafton..

Det är faktiskt precis en vecka kvar till julafton.. jag som inte köpt alla julklappar färdigt. Hoppas jag hinner få hem julklappar jag budat hem på Tradera.Tradera är ju kul ju. Har du tur kan du komma över nya grejer till kanon priser!

...och inte har jag toklagat en massa mat heller..
Bakat lite har jag gjort, och städat..
Jag känner lugnet!
Jag hoppas på en lugn och skön jul tillsammans med vänner och familj!

Hoppas att några goa vänner vill komma och mysa på uppesittarkvällen, med lite glögg!
Sen blir julaftonen hos mina föräldrar på dagen, och hos svärisarna på kvällen! Känn lugnet ni andra också!

Mazarin bak med barnen!

Jag och barnen fick plötsligt för oss att baka mazariner. Använde receptet ovan. Rullade ut mördegen till en lång orm, som sen blev 25st bollar. Dessa bollar tryckte vi ut i 25st formar. De "degklädda" formarna fylldes sen med fyllning. Sedan gräddade vi mazarinerna i ugnen: 200°c i 15 minuter. När dom svalnat prövade vi att trycka ut köpt pepparkaks kristyr på en kaka, men det blev bara en. Det var alldeles för tjockt för att kunna stryka ut. Därför har en kaka rosa glasyr... Det var mycket enklare att göra egen glasyr!

Surdegs grund!!..??

Jag har tydligen gjort min absolut första surdegs grund.. Hur ska detta gå??Så här har jag gjort:Blandade först 1 1/2 dl grovt rågmjöl och 1 1/2 dl vatten.(37°c) Detta har jag i burken på bilden. Eftersom det blir för tätt med locket stängt och för luftigt att bara luta det på, så här jag lagt över burken med plastfolie. Nu står burken i tv-rummet, bakom soffan. Där bredvid elementrör som är varma när elementen är varma. Tror ni jag lyckas?? I tre dagar ska jag sköta om "surpuppan", sen ska den bara matas 1gång i veckan..

Finns hopp!!?

Angående det här med att jag är sugen på nytt jobb: Idag va jag in till verksamhetschefen för handikapp omsorgen och berätta att jag är intresserad av jobb i dagligverksamhet. Hon berättade läget och jag tycker att det känns lite hoppfullt i iallafall. Inga nya tjänster inom snar framtid, så när som eventuellt pga flytt! Jag va väll egentligen ganska långt ner på "listan", men hon sa att rätt va det är så är de andra på "listan" upptagna med annat jobb! Så nu får jag hoppas, och be änglarna om hjälp!


Tröstlöst!!

Samma gamla fråga; vad ska jag göra för middag?? Jag försöker va duktig med att planera, men det går inge bra... Det blir ofta makaroner och korv, lax och pasta eller potatis, kassler eller kyckling och ris, älgkött och potatis.. blää vad jag är less. Måste hitta några nya rätter snarast! Vad äter ni för vardagsmat hemma hos er??

Orange sparkmedar!

Dessa orange sparkmedar är kanon bra! Det "hugger" aldrig fast även om du kommer i full fart och kör över lite grus. Och när det är slask och inte går sparka med vanliga medar, för att medarna skär rakt ner i asfalten, sparkar du hur lätt som helst med dessa eftersom dom "ligger" uppe på slasket!

Mål och fokusering...

Jag funderar nu på vad jag vill och vilka mål jag ska sätta inför det nya året! För att kunna nå sina mål måste man bestämt sig till 100% vad man vill. Jag vill träna mycket, ca 3-4 gånger/vecka. Jag vill peppa familjen att träna. Barnen tränar längdskidor, och skridskor på vintern. Jag skulle vilja att dom hitta en träning för sommarhalvåret också. Gubben har ju fastnat för tennis ute, på sommarhalvåret. Och han har pratat om att köpa nya skidor, eftersom vi andra i familjen åker skidor! Jippi!
Jag har varit sugen på att byta jobb i snart 10års tid! Men jag vet inte riktigt vad jag vill, mer än att jag bara vill jobba dagtid och inga helger.. Det är som att jag går och väntar på att jag ska snubbla över något nytt jobb???Eller att det ska dimpa ner i huvudet på mig?? Så hur kommer jag på vad jag vill jobba med då?? Jag har en ide, men det är tveksamt om dom behöver folk.. Eftersom jag jobbar inom handikapp omsorgen, och trivs med människorna men skulle vilja ha andra arbetsuppgifter, tänker jag höra mig för lite på daglig verksamheten..
Hemma vill jag ha rent och snyggt, dvs inte en massa tjaffs och leksaker som ligger och dräller..
Så hur ska jag göra för att nå mina mål?? Hur ska jag behålla fokus??
Anledningen till att jag fortfarande är kvar på samma jobb är följande: Jag är assistent till min syster, och jag har min mamma som chef. Det är enkelt och bekvämt. Har barnomsorgen stängt och jag jobbar, är ju mamma ledig eftersom vi aldrig jobbar samtidigt. "Man vet vad man har men inte vad man får"

Zumba maraton...

I kväll va sista zumba-passet innan jul, och då hade dom slagit i hop båda grupperna och förlängt passet till 1h och 30min!!
Jättekul va det! Efteråt fick vi förstås jos, mandarin och choklad.

Det va inte illa va?!

Julklappar..

Jag och gubben va till Umeå i dag och handla julklappar. Det blev i iallafall några! Jag tror jag ska beställa resten, eller handla på byn.Julklapps tips?? Sängkläder, riktigt mjuka och sköna. När jag har köpt Sängkläder i present till barnen brukar jag tvätta dom innan jag slår in dom.. Glas, brukar stå på våran önskelista ungefär vart annat år. Det är ju en förbruknings vara, speciellt om man har barn. Ska man ge bort glas till någon så köp riktigt många. Tre förpackningar eller mer så kan man ta fram två direkt, och spara den sista till att ta fram eftersom!Vilken julklapp som du köpt är du mest nöjd med, att du köpt??

Otrolig rensning!!

Du som följer mig, vet kanske att jag håller på att "gå i genom" och städa ur skåpar och vrår.. Och jag kan ju säga att det känns riktigt bra att kasta saker jag/vi ändå inte använder..
Här om dagen städade jag ur en skåp med filmer, dvd och vhs.. Ska vi verkligen spara alla filmer?? De flesta filmer går ju att se på smart-tv:n..
Och i går städade jag datorbordet, och kunde gömma undan en massa saker i skåpen med filmer..Samtidigt va syrran så snäll att hon städade i tjejernas pyssel-bokhylla. Jag tror inte ens att jag sa tack. Tack MLI!!
Jag måste peppa min familj, att hålla rent efter sig! Jag mår mycket bättre om jag slipper gå runt som en tjat-morsa/gnäll-kärring, och min familj blir mycket gladare om dom slipper höra mitt gnat. Jag vill ha rena tomma ytor, och bra förvaring! Det är väll egentligen förvaring som är vårat problem. Vad är ditt bästa förvarings tips?

Uppdatering...

... så hur går det nu med allt jag skulle sluta med?? Jo jag har varit helt utan snus i över en vecka, och det går riktigt bra! Jag har bestämt mig för att inte tigga alls, av dom jag vet har snus.. Så det går riktigt bra!
Kaffet har jag trappat ner så på sin höjd en kopp om dagen, eller snarare 2 klunkar. Godis.. jag tycker det går gaanska bra med det också, har inte varit helt utan, men jag har tuggat nötter mellan varven..

Folk och krimskrams...

Vad är det med folk och prydnadssaker?? Först vill jag säga att jag älskar julen och att mysa med mina nära och kära. Men jag avskyr dammsamlande ting, dvs prydnadssaker. Jag förstår verkligen inte de som köper nytt bara för att det är fräscht??! Jag köper nytt om något gått sönder. Än värre vet jag en bekant som samlar på tomtar.. hu.. Hon hade, för några år sen då jag va dit, 3000 stycken tomtar! Alla är ju olika och tur är ju det. Inget ont sagt om henne, men varför? Hon tog fram dom långt före jul, och ställde bort dom långt efter jul...a ja.. nog om det..Jag har det senaste året "snöat in* på metall brickor, och nu har jag tagit fram "peppar och salt tomtarna" och gjort en liten juldekoration som jag har på köksbordet. Änglarna brukar jag faktiskt ha framme året om, tro det eller ej.. men det är också det enda prydnadssaker jag har.

Förpackningar som inte går öppna...Jag tycker att det är hopplöst med dessa förpackningar som inte går öppna! Har man dessutom ont i händerna blir det inte lättare att få ett bra grepp, och det är många livsmedel som har liknande förpackningar.. Jag tycker att det borde finnas bättre och mer lätt öppnade förpackningar år 2013. (snart 2014)

IDOL!!

Så vad tror ni gott folk??!!
Jag hejjar på... Elin för att hon är från Umeå!! Men Kevin är riktigt bra han å.. Vad tror ni??

Strumpbyxor!!

Vad är det för idiotiskt klädesplagg???! Det må väll va att de sitter tight om benen, men är det meningen att man ska dra upp dom till just under bysten?? Och medans man står alldeles still, känna hur linningen rullar i hop sig. Otroligt irriterande!! ...och opraktiskt. Råkar man kliva i något blött får man byta strumpbyxor... Då föredrar jag tights. Det beror förstås på hur för är gjord. Det finns ju tights som beter sig som strumpbyxor..

Musli!

Med en riktigt god musli, är det gott med bara naturell fil eller yoghurt till!Boktips!Isabella Löwengrips Egoboost! En riktigt bra bok med girlpower! Jag fick en bra känsla efter jag läst den! Jag kan, jag är bra!! Även om hon gick skola när hon skrev boken, och ofta tog upp problem och dylikt som har med det att göra, tycker jag ändå att budskapet är bra! Och jag kunde ändå sätta mig in i situationen.. Nu skulle jag vilja läsa de andra två böckerna hon gjort!

Smygande tomtar håller koll!Vi har en tomte som smyger runt i närheten! Han har visst tänkt lämna EN julklapp hos oss varje dag fram till julafton, OM barnen i huset kan samsas om vem som ska öppna!Tomtemaskinen

Sven Nordqvist, Tomtemaskinen!Mina barn sitter som små ljus, när jag läser för dem! Och det är som vanligt roligt att läsa om de kända karaktärerna: Gubben Petsson och katten Findus. Petsson ska bygga en tomtemaskin utan att Findus får reda på det, gubben säger därför att det är en automatisk vedinkastsre han bygger..Ganska mycket text är det dock...

Virksugen..

Ja jag vet att jag håller på med en duk och även med bläckfiskarna.. men det är bra att ha lite olika projekt på gång.. I morse kom jag på att det skulle va kul att virka "tomteluvor" till barnen! Jag måste klura lite på detta!

Pepparkakor och pyssel..

Enkelt pyssel: köpt kristyr och köpta pepparkakor.

Varm mössa!

Denna mössa virkade jag för några år sedan. Jag använde dubbelt garn +att jag gjorde som en kant som jag vek in och sydde fast. Så det blåa just över öronen, är extra varmt! Jag är riktigt nöjd över resultatet, med tanke på att jag virka på frihand.

Michael Bublé..

Åh.. Jag säger bara åh! Jag älskar hans röst, och "all I want for christmas is you" måste va den finaste julsången, Michaels verson är verkligen så fin!

Urs och fy!!

Såå äckligt! Köp inte denna!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort