Min dröm!

Jag har en dröm, om ett hus! Det är ett speciellt hus, mitt ute i skogen. Det huset som jag drömmer om bodde jag i när jag va liten. Bara några år. Ett rött hus med vita knutar. Det finns både ladugård och bagarstuga på gården. Vi hade får, höns kaniner och ankor på den tiden. Det är såå fint! Skulle jag få möjligheten, skulle jag köpa det. I somras körde vi in på gården, det va ingen hemma, men jag blev helt fast i huset! Kunde inte tänka på något annat på flera dar. Så jag blev faktiskt tvungen att skriva ett brev. Nu är det bara att vänta och se, men om ägaren ska sälja huset hoppas jag att han hör av sig till mig..

Inte döende!

Jag har en kronisk sjukdom, MEN jag är inte döende! Jag hatar när folk tycker synd om mig. Jag anser själv att jag inte är sjuk: Jag har bara ont eller lätt för att få ont.. Jag vet inte hur jag vill att folk ska reagera, men INTE med att tycka synd om mig!!
Jag önskar att det inte va så svårt.. Jag har inget emot att prata om min sjukdom, ledgångsreumatism, och folk får gärna fråga mig saker..
Jag önskar oxå att det kunde synas när det gör ont.. varför gör det inte det?? Det är ju jättedummt! Tänk så enkelt det hade varit för alla! 

Julpyssel!

Tro det eller ej, men på jobbet (eller rättare sagt hon som jag jobbar med, hennes dagliga verksamhet) hade dom styrt upp lite pyssel i form av apelsiner och kryddnejlikor! Men store himmel ;-) så gott det luktar!!!

Sysselsättning...

Ja happ.. efter en tids nertrappning så va gårdagen den första helt utan snus! Hejja!! Så eftersom jag behöver något för händerna dvs en sysselsättning tog jag fram virkningen igen.. det funka bra..
Trappar även ner på kaffe, hoppas jag kan övergå till att dricka te istället! Men jag har inte tänkt gå upp i vikt pga att jag slutat med snus,( jag vill gärna tugga på något i stället för att lägga in en prilla) därför ska jag försöka låta bli godis och sötsaker oxå... Jag undrar verkligen hur detta ska gå.. Så nu har jag slutat snusa, slutat med godis och minskat kaffe intaget..

Dieter..

Vad är det för j**a skit!! Varför ska man byta ut allt man har i kylen och skafferiet, för att gå ner i vikt?? För att sen, några veckor senare, inse vilken bluff man gått på.. Nä jag tror inte på dieter.Jag prövade för något år sen, en pulverdiet. Jag kom ganska snabbt fram till att det kan aldrig va nyttigt!Nä jag tror på "sunt j**a bonn förnuft". Rör på dig mer, ät färre kalorier, skippa godis och bakverk och måttligt med alkohol.Däremot är jag sugen på att testa detox.. Att sluta med snus, kaffe, alkohol och sötsaker! Jag såg i en hälsokost butik att det finns aloevera detox.. Aloevera juice, som ska va renande för kroppen... Jag måste nog läsa på om det!!

Spöregn!

Hos oss har det regnat hela morgonen.. det här har INTE jag beställt? Det ska ju snöa!!! Men börjar det snöa nu, betyder det att det "fryser till"... då fryser jag!! Jag hade ju bara regnkläder och stövlar på mig då jag gick till jobbet!

Det kan väl bara sluta regna innan all snö försvunnit!!

Underbara vinter!

Jag älskar vintern, med snön och skidåkning! Mys i alla stugor med ljus och bakning. Pyssel och hemligheter! Gratis motion i form av snöskottning! Att sitta ute på isarna och pimpla (jag vet att en del kallar det för att pirka).
Värma sig på kaffe eller varm choklad.
Fast det finns ju vissa nackdelar.. man måste klä sig som att man skulle till Antarktis, och om bilen stått ute måste man skrapa rutorna annars ser man inget.. men det är nog det enda! ;-)

Pulverkaffe och köpt havrekaka...



Jag antar att det är bättre än inget kaffe alls, även om jag föredrar att koka kaffe i perkulator..
Angående kakor och julbak, så har jag tänkt göra RockyRoad-fudge. Rocky road har jag gjort förut, även fudge. Jag tror att det kan bli en bra kombo... Jag måste nog göra nån chokladig småkaka också, typ chokladsnitt chokladdröm eller något liknande.
Knäck va det längesedan jag gjorde, men jag tror att jag skippar det även i år. Tur att det finns mycket annat gott julgodis..

Vad ska du baka innan jul?

Ja ha, snart är denna vecka över, och en ny startar!

I dag har tjejerna varit på sin första skridskoträning, med blandade känslor som resultat! Den ena storm förtjust, och den andra inte alls så förtjust. Vi får se hur det går med det.. Detta va före lunch.



Efter lunch ställde vi till med lussebullsbak och gifflar! Givetvis fick jag oxå hjälpa till.. ;-) (fast jag tyckte att det va jag som bakade, och fick lite hjälp av tjejerna..) Städade undan bakningen, och hann också med att torka ur kökslådorna.
Middag: kyckling och ris. Efter middagen följde maken tjejerna på barmarks träningen, dvs inför skidåkningen. Jag passade då på att cykla på motorcykeln (som jag har i källaren) nästan 40 minuter! Nu ska jag bara duscha, sen blir det nattning och "soffhäng". Nöjd med dagen!

Inget vettigt alls!

Jo när jag tänker efter så va vi (jag och barnen) och handla i morse. Jag hämta då ut paketet med böcker jag budade hem på Tradera! Jag lämnade oxå tillbaka luciaklänningen som va på tok förstor åt Felicia. Efter fikat gick jag på promis med min vän Bettan. Riktigt kul att surra på om himmel och jord! Beställde pizza till middag, såg sen några avsnitt av Sunes jul tillsammans med barnen. Åh va bra det är!

Ja, något har jag ju gjort i dag, men om det vart så mycket vettigt vet jag inte! Kan ju va skönt med en sån dag i bland!

Julgardinerna i köket!

Ja, jag har tjuvstartat! Jag erkänner, jag satte upp dom i dag redan. Men till mitt försvar så jobbar jag hela veckan och jag vill inte bara stryka gardiner nästa helg, därför smygstartar jag julen..
Men åh vad jag är nöjd med mina nya julgardiner i köket!!

Det är lika gruvsamt varje morgon!!!

Att kliva upp, menar jag.. Både fötterna och händerna "stelnar till" under natten och gör väldigt ont, men för varje steg jag tar "mjuknar" dom. Det är ju tur.

Jag fick en smärre chock när jag va på apoteket sist. Apotekaren berättade för mig att mina sprutor egentligen kostar 5000kr/st!! Nu har ju vi ett så'nt bra system i Sverige att vi inte behöver betala så mycket för våra mediciner, och jag betalade endast drygt 500kr för 6 st sprutor. Men det kändes lite konstigt när jag gick hem, och bar på medicin till ett värde av 30 000kr!

Jätte nyttigt!





Hade tänkt köpa blandade bär egentligen, men då det inte fanns köpte jag detta istället. Det ska ju va jättenyttigt sägs det! Så jag tror på det.

Klockan är 16.00...

...och det är kolsvart och -11°c ute. (Klockan va 16.00 då jag skrev inlägget) Jag är på jobbet, och jag tror vi ska kura i hop oss dricka glögg och se på Sunes jul i kväll. Men först; middag.
Jo, men jag kanske måste göra"nå vettigt" oxå, pilla på med nå gardinbyte eller nå't annat stök..
Ha de!

Åh.. nu börjar det kännas!

Ja, väldigt lite då, men ändå! Julkänslan! Tänder ljus när vi äter frukost, och det är så himla mysigt! Glögg har jag varit sugen på ett tag nu, men det blir nog till helgen. Har börjat fundera på om jag och tjejerna ska julbaka lite i helgen, och om jag ska sätta upp julgardinerna då oxå?! Känns tidigt, men nästa helg är det 1:a advent, och då vill jag bara mysa!!

Vilken dag!

Idag hade vi jobblunch och personalmöte. Vi åt lasangeresterna från middagen i torsdags, som jag hade gjort i stället för att vi skulle gå ut och äta julbord i december. Lika gott i dag. När jag kom hem åt vi middag, sen for maken och handla, och jag fick tjejerna genom duschen. Sen gjorde jag veckostädningen. Efter jag nattat tjejerna såg vi på fotboll: Sverige-Portugal och näe det blir inget VM för Sverige :( Jag skyller det på dom svenska fansen, som buade när portugiserna sjöng nationalsången.. ;)
Ja just det: Grattis Isabella och Odd till sonen Gillis!

virkad bläckfisk!



Söt va!? Jag hittade beskrivningen på fb och tyckte att idén va bra. Det va meningen att frivilliga "hantverkare" kunde virka och skänka dem till förtidigt födda bebisar och deras familjer. Man skulle då få lämna bläckfiskarna till en administratör, som skulle tvätta dom och överlämna till bb-avd.
Ett litet "bevis" på att det finns någon som skänker en tanke till dem, vars liv plötsligt fått ändrad riktning. Men av hygien synpunkt får man inte längre lämna in bläckfiskar till administratörerna. Detta tycker jag är konstigt och trist, den som mottagit bläckfisken får väl själv ansvara för att tvätta den när/om det behövs. Det är väl inte konstigare än att man tvättar en nalle eller en snuttefilt!?

Dagens städning inför julstöket!

Ja ha idag har jag städat ur den ena badrumskåpen, och fått plats för en massa hårspray och andra flaskor i skåpen, istället för uppe på skåpen. Dom stod mest bara och samlade damm, och i skåpen passar dom mycket bättre!! Jag får se om jag hinner med burkskåpen också i dag... Tjingeling!

Köksgardinerna!

Dessa köksgardiner sydde jag för två år sen och jag är så nöjd att jag inte vill ta ner dom! Nå ja, nu har jag köpt och fixat nya julgardiner till köket och jag tror jag gillar dom nästan lika mycket!! Det är riktigt kul när man äntligen hittat sin stil, dvs shabby
chic!


Detta är lilla jag. Anita.




Då va pannkaks morsan i gång igen!!




Oj, vilken natt!

Vad det har stormat!! Ett träd har till och med blåst ut, i skogsdungen bredvid "våran lekpark"! Det va ju tur att det hände på natten, så att det inte va några barn där!
Men jag har då sovit som en stock,trots blåsten!

Inför julstök!

Jag har nu börjat mitt: inför julstök! Jag ska städa köksluckor skåpar och vrår lite då och då, så att jag inte behöver ägna en hel dag åt att städa. Tanken är att då, att städa sånt som jag inte städar varje vecka. I morse han jag städa ovanpå köksskåparna och fläktskåpen, det va behövligt...

Tea time!!



Jag blev såå glad när min lillasyster lyckats få tag på detta goda te till mig! Lite förmys med karaktäriska julkryddor. Nu ska jag njuta av det innan jag sätter i gång med städningen. Jag har nämligen tänkt börja med "före-julstöks-städning". Jag kommer att skriva mer om det...

Barn är ju så härliga!

Min 5åring sa nå't kul i dag!
Vi satt och fika och så säger hon: Jag måste borsta tänderna innan jag ska till doktorn, fast jag borstade tänderna i morse. Ja ha, säger maken, fuskborstade du dom i morse eller? Då svarar hon: Nä, men det är en lång historia...

Ha ha, jag fattar inte var hon får allt i från!!

(Nu har hon i iallafall tagit 5-års sprutan.)

Premiär!



...ja för min del då, barnen har förstås redan hunnit åka både pulka, bob och skrana. När jag ska åka är det alltid lite blandad förtjusning. Lite orolig för hur färden ska sluta, men det är klart att man måste åka med barnen! Vi har ju världens bästa backe på gården!!!

kvalité eller kvantitet?

Jag tänker på om man ska köpa dyra eller billiga julklappar. Har du köpt nå't dyrt, så har du ofta ett märke och en garanti.. men det är ju trevligt att ha lite pengar kvar när alla julklappar är inköpta.. och det känns ju speciellt om nån har klurat och knåpat i hop, en klapp som just du blir glad över att få!
Hur som helst, jag har en ganska stor familj och då satsar jag hellre på billiga, men genomtänkta julklappar. Så då finns pengar kvar till mysfaktorer som hembakat godis, glögg, ljus och pyssel mm.
Japp, så är det!

24 julklappar!

Detta måste jag spåna på! 24 BRA barnböcker inslagna, ett paket om dagen fram till jul! Mina barn kommer att bli lyckliga! Nån som kan hjälpa mig med vilka böcker jag ska köpa?

Min sjukdom.

Jag är reumatiker och det började nog egentligen när jag va gravid första gången. Men jag reagerade inte på det då; att ha ont i fötterna som höggravid är väl inte speciellt konstigt. Sen gick det över då bebisen kom ut!
Mot slutet av min andra graviditet började värken om. Den här gången gick det inte över när bebisen kom ut, snarare tvärt om. Mamma ledig med en tvååring och en tremånaders bebis och FRUKTANSVÄRT ONT i händer och fötter. Sökte hjälp på VC, blev skickad till reumatologen i Umeå. Fick snabbt en diagnos: Ledgångsreumatism (eller RA kan man oxå säga.) Så jag slutade amma och började med medicin (sprutor), som jag tar än i dag.

Lugnet före stormen...

Alldeles strax ska jag väcka barnen. Dom ska klä på sig, äta frukost, borsta tänder och hår. Ta på sig ytterkläder och promenera till skola och dagis. Ja, jag me för den delen, fast jag ska vidare till jobbet.

Men just nu är det lugnt och tyst...

Laddar!!



Tok peppad på zumba! Måste trolla ihop nån bra middag först.. Vet bara inte vad jag ska hitta på..

Visst har jag snygga skosnören på mina träningsskor? Guldsnören! Dessa köpte jag när jag va med och sprang vårruset, för många år sen.. köpte dom för att sponsra cancerfonden!

God morgon!

Jag tror denna dag blir heelt fantastisk, ja det känns så!
Koka lite kaffe, jobba en stund till och sen får jag äntligen gå hem.

Just det! Jag jobbar som personlig assistent. Det är ju tur i iallafall att jag jobbar sovande natt.
För det första, skulle jag nog inte klara av att va vaken hela natten. För det andra, är det svårt för mig att sova på dagen, speciellt om jag vet att familjen är hemma.
Så jag ska bara jobba nån timme till, sen ska jag gå hem och äta lunch!!
Ha en bra dag!

jippi! Det snöar!!




Det snöar bara mer och mer! Så här såg det ut då jag gick till jobbet tidigare i dag! Jag älskar snö!!

Hoppas att det blir en fin vinter så att jag och tjejerna får åka mycket skidor!

Jag gillar att sy gardiner och virka så det tänkte jag blogga om bland annat.


Jag ser det snöar, jag ser det snöar!! (julvisa)

Det va ju verkligen i sista stund vi tog bort även benen på studsmattan! För nu snöar det som bara den!

Jag tänkte inte berätta så detaljerat om mig själv, så här i början, men nå't i iallafall!

Jag bor i Norrlands inland. Jag är gift med min kära P, och vi har 2 barn. Barnen är 7år & 5år.

Jag är reumatiker, sedan kort efter minstingens födelse. Just nu mår jag bra, men sjukdomen går i skov. Dvs den kommer och går i perioder.

Myser med dom bästa!



Efter att vi äntligen kom oss för att städa bort sommaren, njuter vi nu av godis och "Sune i Grekland". Det är en riktigt rolig film!

Ha en skön lördagkväll!

Detta är min nya blogg! Äntligen!

Jag kommer att skriva om allt möjligt, mest för att det är kul! Så får vi se hur det går..
 
Välkommen!

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort