Hej! :-)

Värmen fortsätter, dock inte lika gassande sol och lite åskmuller mellan varven. Så jag och gubben har jobbat i dag, och jag slutar kl 10 i morgon. Tjejerna har varit med mormor och morfar och badat!
Jag och "Tjoppan" (hon jag är assistent till) va på daglig verksamhet dvs Älvan.. Vi läste flanosaga och spelade Yatsy.


Yatsy är ju faktiskt ett roligt spel som man kan göra olika svårighetsgrad på beroende vem som spelar. I dag när vi spelade körde vi bara med 1:or, 2:or, 3:or, 4:or, 5:or, 6:or, 1 par, 2 par och triss. Vem som vinner får vi se en annan dag, eftersom spelarna blev less.. Så kan det gå!

Ha en skön kväll!

Virktips!

Prinsesstårta!



... som passar bra i lekstugan!

Vilken helg!

På fredagen drog jag och tjejerna på byn med cykel för att fixa diverse grejer.. present och lite annat. Före middagen dumpade vi tjejerna hos svärisarna och drog till Lycksele och motorveckan. Hade en jättetrevlig kväll i goda vänners lag, dansade och hade kul! Hem efter lunch, fika hos svärisarna, plocka upp tjejerna och drog i väg till Vännäs med husvagnen! 40 års kalas! Nu, sent omsider, sover tjejerna i husvagnen och jag ska gå in till kalaset igen! Hektisk, men väldigt trevlig helg! <3

Svalkande iste!




2liter vatten
Saft från 1 citron
3 svartvinbärs tepåsar
1.5 dl muskovado socker
1 skivad citron
Isbitar

Koka upp 1liter vatten, låt tepåsarna dra i 5 minuter blanda i muskovado socker och rör om tills det löst sig. Pressa en citron och häll saften i pannan. Häll allt i en stor tillbringare och häll på en liter iskallt vatten. Skiva en citron och skär bort skalet tillsätt och låt svalna. Ställ tillbringaren i kylen några timmar eller till nästa dag. Lägg några Isbitar i ett glas och fyll upp resten av glaset med iste! Isande syrligt och gott!

Mammas special!




Försäljare...

Visst är det lustigt? Nästan skrattretande..
Här om dagen va det en kille som ringde. Jag hade svarat på en enkät om träning och hälsa via mail, och som tack ville han ge mig viktminsknings piller! Ha ha! Viktminsknings piller! Jag ville så klart inte ha nå sånt. "men Anita det är ett jättebra erbjudande, du får testa i 20 dagar och det enda du betalar är 39.90 för frakten, varför vill du inte?"
Det är ju lätt att komma på i efterhand vad man skulle sagt: Jag är 1.58 lång och väger 60kg. Jag har gått ner 15kg helt själv, tror du inte jag fixar resten utan piller?

Plikten kallar, fast det är varmt!

Ännu en underbar dag i solen! Jag började jobba klockan 9 i morse. Vi gick till dagligverksamhet och åt lunch, och tillsammans med det gänget gick vi till ett mysigt café, satt på uteserveringen och åt mjukglass! Mums! Det är ändå ett bra jobb jag har!

Innan vi gick "hem" gick vi en stillsam promis. Träffade på systeryster Emmelie som ville käka middag med oss. (oss= jag och systeryster M-L) När det blivit svalare ute gick vi på en kvällspromis, väldigt stillsamt. M-L bestämde sig för att plocka lite blommor, och det blev så klart hennes favorit blommor rallaros eller som vi säger på bonska almytche:


Egentligen är denna växt ogräs här, och säkert på andra ställen också, men jag kan ändå förstå att hon tycker om dem då det faktiskt är en ganska fin och lättplockad blomma! Buketten hon plockat hann bli lite medtagen i värmen, så därför lånade jag bilden från wikipedia.

Inga studier, men mer fritid!

Jag som så gärna ville studera till tandsköterska, men jag kom inte in.. Typiskt.. Nu får jag vänta till 2016 innan jag får söka igen.. Typiskt!!
Ja ja, jag får ändå göra det bästa av saken: Frida börjar förskoleklass till hösten, så då när jag är ledig mitt i veckan, kan jag göra vad jag vill när tjejerna är på skolan! Jag kan träna, städa, sy, virka, baka eller bara pilla mig i naveln! ;-)

Strandhäng och isglass!

Så denna morgon startades också med en promis broarna runt! Härligt!

Jag hoppas ni förstår hur vackert det är, det här promenadstråket vid Vindelälven!
Efter dusch och lunch, packade vi badväskan och drog till stranden. Så här varma dagar är det inte dumt med en isglass!

Efter middagen ska vi och fira min lillasyster som fyller 28år. Egentligen hade jag tänkt hinna med ett träningspass på gymmet i kväll också.. men jag tror jag skiter i det. Jag får väl va nöjd med morgonens 7kms promenad i stället! :-)

Polbad och middag hos svärisarna!

Jag började dagen med en promis broarna runt. Lika härligt som i går. Jag smög mig upp medans familjen fortfarande sov, laddade kaffepannan, på med träningskläderna, haffade mobilen och i väg!! Lite drygt en timme och 7km! Härligt i den svala sommar morgonen! Väl hemma igen tog jag en dusch och en kopp kaffe!

Barnen badade i plastpolen på gården, medans jag njöt i solen. Maken höll sig mest i skuggan, då han inte riktigt gillar värmen. Sen slängde vi oss på cyklarna och trampa ut till svärisarna. Där fick vi grillat kött och potatis till middag! Skönt att slippa ägna tid till middag även i dag!

Lyckorus!

Jag fick inte med mig någon på promenaden i går. Så jag tog med mig telefonen, skruva upp musiken och öka takten! Underbart härligt och magiskt i skogen!



Jag va så lagomt pirrig och lyrisk då jag kom hem efter "broarna runt-promenaden".



Det är så vackert! Iallafall så tog jag en dusch och slängde på mig finklänningen, sen åkte jag med mamma och pappa ner till Vindelns kyrka där vigdes min kusin Jonas, med sin Frida! Åh så vackert! De va så fina!



När jag kom hem igen bytte jag om, sen cyklade vi (Jag, Patrik och barnen) upp till Konrad och Lena, och Nico va också hemma. Vi åt middag, pratade och skrattade så jag hade kramp både i magen och kinderna! Vilka härliga vänner och vilken lyckad dag!

Mammas special..



Så här kan det se ut när jag fixar "glassbomb". Detta är noggerglass, mini maränger och chokladströssel. Det ser verkligen gott ut, och barnen klagade inte!

Nystartad träning och gräsklippning!

Så nu har jag kommit i gång med träningen igen, efter förkylning och varma sommar dagar. Jag fick med mig syrran och Bettan, och passet i dag var det 3:e för denna vecka! Grymt nöjd!
Så i dag klippte jag gräsmattan med åkgräsklipparen och klipparen man styr, det tog mig totalt 3 timmar och efter det blev det 1 timmes löpning på gymmet! I morgon blir det välförtjänd vila!

Bröllopsdag och bebis!

Så i går firade vi våran 4:e bröllopsdag och lämpligt nog så blev Patrik farbror igen, precis den 10/7! Vi firade med att gå till restaurangen och ta en öl, och tjejerna åt så klart glass!

Camping!





Vi har packat in oss i husvagnen, och dragit i väg på en tripp! Strålande sol, bad, glass och öl! Vi är i Sveriges minsta kommun, Bjurholm som ligger i Ångermanland. Angsjöns camping. Det är faktiskt 3:e gången vi campar här, och vi trivs! Vi ska så klart grilla till middag, och kvällens aktiviteter består av fiske! Bilderna tog jag i morse.

Detta har jag och maken gjort/byggt:





Vi måste bara fixa en bättre lina, sen är jag super nöjd! Brädorna är "målad" med järnvitriol, för att de ska se gamla ut. Titta gärna på mina blomlådor, de är målade med samma färg fast för några år sedan!

I dag har jag...

...mätat, sågat och "målat" och I morgon får ni se resultatet på plats!

Potential till bullmamma!!

Jag har alltid tyckt att det är så omständligt att baka bullar. För det första tar det sån tid, med jäsning och utbakning osv, sen hinner man knappt få in dom i frysen så är det slut.. ;-)
Men nu har jag kommit på det!
För det första ska man använda rumsvarmt smör, för de blir så mycket godare. För det andra: baka ut i långpanna, tryck små gropar och fyll med nån god fyllning. Tex 150g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 100g Philadelphiaost och 2msk vaniljsocker. Låt degen jäsa 30 minuter, pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på! Grädda bullplåten längst ner i ugnen, 200°c i 15 minuter. Klart, och fort va det gjort! Låt sedan plåten svalna så att fyllningen stenar något, sen skär du upp det i rutor.


Detta är gårdagens resultat av bullar i långpanna!

Simskola och ogräs...

Ja happ, morgonen började me simskola som vanligt för barnens del. Detta är andra veckan och på fredag är det avslutning med fribad och glass! Felicia hade dock lite otur då vi kom dit då hon råkade sparka in tån i en dörr.. Ont och varit är det nu..
Frida klarade simmärket Baddaren så det ska hon köpa i morgon.





Fint väder har vi haft i dag och faktiskt lite varmare i luften, så jag har rensat ogräs och försökt få lite finare i "stenpartirabatten", det ser torrt och fattigt ut, men jag har flyttat dit lite taklök och så har jag nå fler blommor jag tänker flytta dit också.. men det blir ett senare "problem" då jag så småningom ska ta bort rabatten närmast huset.

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort