Kom i håg vårruset!

Jag vill än en gång peppa DIG och kanske DU som aldrig varit med förut! Det är bara tjejer, 5km och valfritt tempo. Man ska ha ett lag på 6 personer och laget får en picknickkorg efter loppet. Se det som en kul grej med kompisarna, eller jobbgänget! Träna tillsammans, eller var för sig!

Här är sista anmälningsdagen för loppen:
Malmö  13 april
Halmstad  24 april
Växjö  22 april
Jönköping  12 april
Göteborg  26 april
Vänersborg  28 april
Karlstad  28 april
Norrköping  1 maj
Uppsala  23 april
Gävle  2 maj
Västerås  5 maj
Örebro  8 maj
Stockholm 1  28 april
Stockholm 2  28 april
Luleå  26 maj
Umeå  20 maj
Sundsvall  19 maj
Östersund  20 maj

Denna info har jag hämtat på www.varruset.se.


Godaste snacks tipset!

Måste bara tipsa om den godaste kombinationen! Chips och polly, det är sjukt gott! Salt och sött, krispigt och segt! Mums! Det funkar med vilket chips som helst!






Bilderna har jag hittat på Mathem.se och
Olw.se

300 kalorier!





Detta är min lunch på jobbet i dag: fiberberikad havregrynsgröt, 1dl mjölk 1.5%, 1dl hallon och blåbär och ett kokt ägg + en kopp te! Allt detta blir precis 300kalorier! Enkelt gott, mättande och nyttigt!

Våfflor i solen!!

Ja, jag vet.. det är inte våffeldagen i dag, det va ju i tisdags. Men solen lyser och jag ville inte va inne, så vi gjorde i ordning lite smet, packade med oss vispad grädde, sylt, mjölk och lite andra grejer och så gick vi ut och grädda våfflor i solen!! Underbart!







Störnings moment!

Något som stör mig otroligt mycket är då vissa personer, ja faktiskt vuxna människor, ska skriva tex ett namn med stora bokstäver och ändå sättet en prick på i:et. Tex om vi tar mitt namn som exempel så skulle det se ut så här: ANiTA. Fast ett stort i med prick. Jag tycker det ser oerhört fult ut. Varför gör en del så?

Skön söndag!

Så i går va vi först och åkte skidor, snabb handling på Ica och fika hos svärisarna. När vi kom hem igen tog jag fram symaskinen och laga några byxor, som hopat sig till en hög. Sen gjorde jag fisksoppa till middag. En bra dag som avslutades med ett styrketränings pass på gymmet!

Barnens wasalopp med dagis!

Vilken kanon dag för skidtävling!!







Pinnbröd!




7dl vetemjöl
1msk bakpulver
1/2 tsk salt
100g smör
1 ägg
1dl vatten
Blanda mjöl bakpulver och salt, nyp i det rumsvarma smöret.
Tillsätt ägg och vatten och arbeta i hop degen.
Nyp av en liten klump och rulla till en smal orm. Linda ormen runt en grillpinne och grädda brödet över fin glöd. Kom i håg att gör du ormen för tjock, så att brödet blir för tjockt på pinnen så blir det nästan bränt på ytan, men degigt inuti. Lycka till!
Lyxigt med nybakt bröd på utflykten!

Det som blir kvar kan du baka ut till scones och grädda på 225°c i 12-15 minuter!
Måste dock mara tillägga en sak: om du ska använda en täljd grillpinne, se till att du täljt bort all bark, annars kan brödet få en lite skum smak!

Hej!


Jag har laddat hem en app som räknar kalorier, myfitnesspal heter den. Så här ser det ut för mig: jag väger 65kg, är 158cm lång och har för avsikt att gå ner 10kg. Enligt appen ska jag äta 1200 kalorier om dagen, om jag gör det kommer jag att väga 59,5kg om 5 veckor. Jag tycker att det låter som en plan! Sen tränar jag minst 4pass/vecka.
Appen funkar så att man lägger in precis vad man ätit i en sökruta och sen kan du oftast välja mellan olika förslag.(Tex om du sökt på youghurt kommer olika smaker och fetthalter upp.)
Vad ska man äta då?
Jag har gjort lite efterforskningar angående träning, kost och kalorier.
Efter du tränat ska du äta ett litet mellan mål för återhämtning.
Dagar du vilar ska du äta precis som dagarna med träning! Det är nu kroppen bygger upp nya celler,
För att förbränna fett ska du äta protein. 2gram/kg kroppsvikt. I mitt fall blir det 130g /dag.
För att bygga muskler ska du styrketräna, äta proteinrik kost och sova bra, dvs inte för lite.

Man bör inte träna hård konditionsträning i samband med styrketräning. Efter man styrketränat har kroppen en förhöjd muskelproteinsyntes och den förstörs med hård konditionsträning. Men du kan gå till och från gymmet även om det innebär en 30 minuters promenad, utan att muskelproteinsyntesen påverkas. Men tränar du lagomt hårt, kan du kombinera dessa två. Men glöm inte bort att styrke träning också förbränner fett.

Jippi!

Nu har jag hittat den sista motivationen som jag behöver!! Att äta rätt!!
Jag måste bara tipsa om appen jag använder: my finess pal, den är jätte bra! Jag gör så att jag fyller i för morgondagen hur jag ska äta, då ser jag hur många kalorier jag ska äta. Det är väldigt enkelt att fylla i, och man kan också scanna streckkoder på livsmedel. Det är hur bra som helst!

Giv mig styrka!!!




Jag känner mig lite feg och tafatt, när det gäller styrketräning. I går hade jag planerat att börja styrketräna, och googlat och hittat bra övningar. Morsk och glad i hågen gick jag till gymmet, men veknade ganska snabbt: "Jag kunde ju inte använda stången om det va nån där!!"
Ha ha vilken fjant jag är!!
Naturligtvis va det några killar i det rummet, så jag höll mig i rummet bredvid och använde handlar och gjorde magövningar. Och det va nog tur det, för tillslut for killarna och jag kunde använda stängerna.
Men hallå!!? 20kg väger endast stången, utan några vikter! Det va tur att ingen såg mig!
Men jag ger inte upp, måste bara lägga om just den träningen till kanske 5*3 reps!

Ha ha, det va inga bodypump stänger det, som jag trodde..

bilden hittade jag på www.prisvis.se

Giv mig styrka!!!

Jag känner mig lite feg och tafatt, när det gäller styrketräning. I går hade jag planerat att börja styrketräna, och googlat och hittat bra övningar. Morsk och glad i hågen gick jag till gymmet, men veknade ganska snabbt: "Jag kunde ju inte använda stången om det va nån där!!" Ha ha vilken fjant jag är!!
Naturligtvis va det några killar i det rummet, så jag höll mig i rummet bredvid och använde handlar och gjorde magövningar. Och det va nog tur det, för tillslut for killarna och jag kunde använda stängerna.

Men hallå!!? 20kg väger endast stången, utan några vikter! Det va tur att ingen såg mig!
Men jag ger inte upp, måste bara lägga om just den träningen till kanske 5*3 reps!

Ha ha, det va inga bodypump stänger det, som jag trodde..

bilden hittade jag på: www.prisvis.se

Träning!

Denna vecka kommer det handla mycket om att träna på min blogg!

Jag har alltid trott att man måste konditions träna för att gå ner i vikt, men så är det inte. Den senaste veckan har jag kört intervaller på löpbandet, och det är verkligen jätte roligt! Men nu ska jag varva mina träningspass mellan styrketräning och kondition, och då ska det visst va bäst att inte kombinera styrketräning och kondition på samma pass. Så från och med nu ska jag ha en vilodag mellan dessa pass. Denna vecka ska jag träna så här:

Må: styrka
Ti: styrka
On: vilodag
To: kondition
Fr: kondition
Lö: vilodag
Sö: styrka

Jag har tänkt planera mina styrkeövningar så att jag har ett schema, så när jag kommer på gymmet vet jag precis vad jag ska göra! Jag ska då koncentrera mig på två eller tre muskelgrupper och göra olika övningar med stång, handlar och maskiner + lite annat (som sittupps och armhävningar)!
Du får gärna tipsa mig om dina favorit övningar när det gäller styrketräning!

Med facit på hand om mello:

Så här med facit på hand, så tycker jag att Anders och Noor kan slänga sig i väggen! Tråkiga skämt och dålig underhållning.

Tacka vet jag Danny och Ginas pausunderhållning!!!




Daniel Norberg!!

Detta är humor! Killen va med i idol för några år sedan, nu har han en egen youtube-kanal och han verkar ju riktigt rolig om ni frågar mig.. Inte nog med att han är rolig, han kan ju sjunga också! Han verkar ha gjort hur mycket som helst!


Varför är allting så gott??

Jag behöver pepp!!! Jag pendlar mellan "tokpeppad träningsgalen" och "det-är-ju-allafall-helg-omotiverad". Dvs jag tänker på vad jag äter på veckan, och ger järnet på gymmet (4 gånger under veckan), men så blir det helg och då försöker jag lite halvhjärtat stå på mig. Jag försöker tänka likadant och hålla mig lika motiverad som under veckan, men slutar oftast med att jag ätit både gofika under dagen, och chips på kvällen.. Snälla hjälp mig hitta den sista motivationen som jag behöver för att kunna gå ner i vikt OCH få platt mage.

Nu har jag laddat hem en app som hjälper mig räkna kalorierna jag får i mig under en dag, så nu kanske jag blir motiverad att klara max kaloriintaget..
Vi får se, men jag ska göra mitt allra bästa! Ge mig gärna pepp och motivation!

Födelsedag och töväder!




Idag är det Viktoriadagen. Det är flaggdag och min kära systers födelsedag! Så i kväll har vi fikat tårta hos 34-åringen!

Visst är det väl galet!! Det är bara mitten av mars och det är värsta tövädret! Egentligen ska det va "Lilla 7-mila" på lördag och "7-mila" på söndag. (Det är skidtävlingar, om det är någon som inte vet det.) Det blir inga tävlingar för att det finns för lite snö.. I MARS! Snön har alltså töat bort redan i mars..
Men om man vänder på det, så kanske sommaren blir extra lång och bra!!

Hur kunde det bli så här?! ;)

)

Detta är alltså Sveriges bidrag!


Sanna vann!!!

Nu behöver vi då inte skämmas eftersom det är Sanna som ska tävla i Danmark!

STORT GRATTIS SANNA!!!

Final i mello!!

Sveriges “Melodifestival 2014″, Final!!!
Detta är de svenska bidragen, nu är det spännande för i kväll ska det avgöras!!
1. “Natural “, Anton Ewald
2. “Songbird “, Ellen Benediktson
3. “Blame It On The Disco"
4. “Yes We Can “, Oscar Zia  
5. “Bröder “, Linus Svenning
6. “Survivor “, Helena Paparizou
7. “To the End “, YOHIO
8. “Undo “, Sanna Nielsen
9. “Efter solsken “, Panetoz
10. “Busy Doin’ Nothin’ “, Ace Wilder

Så vem hoppas jag på då?? Jo Sanna så klart!
Vem vill ni ska representera Sverige?

Det är inte lätt att va liten..

...när allting är så orättvist! ;-)

På Fridas dagis är hon ensam tjej i sin ålder. Frida träffade på en kompis som gått på hennes dagis tidigare men som slutat där. När dom träffades ville dom så klart leka, och Vanessa följde med hem till oss. Detta va tidigare i veckan. Då det nu är sportlov så bestämdes det att tjejerna kanske kunde leka på fredagen också, alltså i går. Frida hade packat en liten väska med en kofta som hon kanske skulle behöva, sen tog vi en promis. Tyvärr va det ingen hemma, men jag lämnade mitt nr i deras brevlåda. Väldigt besviken och sur va min söta lilla minsting, när vi gick hem igen. Och ännu surare blev hon då Felicias kompis dök upp. Nu tog hon på sig ytterkläderna igen för att gå till Isabelle, ingen hemma där heller, då gick hon till Lova. Äntligen hitta hon en kompis och hon va så glad! De lekte först ute och efter fikat, inne. Sen gick dom ut igen och när Lovas vantar va blöta gick dom för att byta. Nu fick inte Lova va ute längre för dom skulle snart äta. Så vem kom hem igen? Jo världens suraste Frida. Det va ju orättvist att Felicia fortfarande hade en kompis och inte hon.. Ha ha inte lätt! Just i den vevan ringde Bettan, min väninna, och undra om hon fick lämna sin dotter hos oss en stund, då Elsa inte ville följa med och handla. Vem va lyckligast nu då? Jo Frida...

Jag försöker lära mina barn att va glad för någon annans skull, och passa på att göra något som man vill göra själv, när nu syrran har annat för sig.. Men det är visst bara orättvist.. ;-)

Jippi!!!

Jag fick låna mammas gitarr, så här ska plinkas.. fast familjen har gått i säng.. nä jag får hålla mig tills i morgon, DÅ ska jag spela!

Gissa vad jag ska göra mer!! Jag ska spöa skiten ur alla träningsredskap på gymmet!! OJJJ!! Det blev som ni förstår ingen träning i dag.. men jag kommer va, (om det är möjligt) ännu mer taggad i morgon!

Träning krockar med barn och deras kompisar...

Jag hade tänkt ta mig till gymmet i dag, är super taggad att springa milen igen! Ja just det! I tisdags sprang jag milen på 58 minuter! (Jag hade hastighet 10.5 av 20!)




www.rundarocksaenform.se

Vet dock inte om mina planer går i stöpet.. Tjejerna har ju sportlov nu, och var sin kompis på besök.. Dom är ju stora, kan man tycka, och klarar sig själv.. Javisst.. men den ena kompisen är lite knepig, och jag vet inte riktigt var jag har henne...

Här har ni ett lästips:
http://nitiz.blogg.se/2013/december/pannkaka-vafflor-och-baconvafflor.html

Här kommer klippet jag tänkte dela med mig av tidigare!

Med hjälp av dessa killar och youtube kan man lära sig spela gitarr! Ingen som vill sälja sin gitarr till mig? ;)

Spela gitarr!!

Jag har alltid velat lära mig spela gitarr. Mamma har, och hade även när jag bodde hemma, en gitarr. Mamma lärde mig några grund ackord, men eftersom jag aldrig haft nån gitarr och kunnat öva, så blir det alltid lite hackigt när jag ska spela.. Behöver jag säga att jag önskar mig en akustisk gitarr. Jag tänkte att jag borde kunna lära mig via You Tube! Tänk vilken känsla, att bara ta fram gitarren och lira som aldrig förr!! Tänk vad mysigt att sitta vid grillringen (ja, vi har faktiskt en grillring på gården!) lyssna på spraket från brasan och lira gitarr!




www.missmanic.se

Sorry!!

Kunde inte dela med mig av denna i går kväll då jag va på jobbet.. (datorn där är så seg...)
Men här kommer det! Rikard Wolffs "solkräm"!
Det är tänkvärda råd. Ja egentligen till studenter, men det passar bra till andra oxå tycker jag!



Jobb/skola motivation!




Vad gör mig motiverad att jobba? Min stolthet. Jag vill göra ett bra jobb, och göra skillnad för min syster. Det är klart man vill sin syster det bästa lixom. Att jobba som personlig assistent är otroligt roligt, och när man gjort bort saker och rutiner som måste göras, är det fritt fram att hitta på saker som brukaren vill göra! När jag märker glädjen hos henne, (det kan va en cykeltur på tandemcykeln, eller en sparktur,) då blir jag otroligt motiverad att fortsätta göra ett bra jobb!

Ni som pluggar då, vad ska jag säga till er? Vare sig du valt att plugga eller inte, kämpa på du blir klar så småningom. Du kommer ångra dig sedan om du inte gör ditt allra bästa nu! Försök att använda dig av olika metoder att lära dig, använd färger och symboler, associationer mm. Då blir det lite roligare! Du kan kan göra ett test till dig själv, med frågor från en text du ska plugga in.

Jag hoppas ju som sagt på att få plugga snart. Lite blandad förtjusning är det förstås: "Kommer jag klara detta?"

Senare kommer lite till fina råd form av ett youtube-klipp!

Nån som råkar va synsk?

Snälla hjälp mig!
Jag vet inte var jag har lagt min mobilladdare. Det är en väldigt färggrann kabel eftersom jag klippt och pysslat fast indianpärlor (nabbipärlor) på den. Jag vet att jag hade den på jobbet i går morse. Halvvägs hem (promenerades) va jag ganska säker att jag glömt den på jobbet. Lite senare då ja kolla min jobbarväska, va den inte där. Jag tog då förgivet att jag lämnat den på jobbet. Men då jag kom på jobbet i morse va den inte där och ingen hade sett den?? Jag jobbar som personlig assistent till min syster, om det är till någon hjälp...


Må bra motivation!

Må bra motivation!
Först måste man fråga sig själv: när mår jag som bäst?

Jag mår bäst när jag äter, sover och tränar bra! Det vill säga: när jag äter hälsosamt och lagom mängd, sover ca 8 timmar och tränar minst 3 gånger/vecka. Äter jag rätt orkar jag med dagen + träning, och är trött när det är dags att sova. Allting hänger i hop! Hur får jag motivationen då? Nu är jag grymt motiverad för att jag har ett mål; att gå ner i vikt och få platt mage! Så mitt råd är: tänk ut ett mål! Har du ett mål är det lättare att fokusera. Bra kondition, viktminskning, vitaminrik mat, bättre ork eller piggare är några saker man kan fokusera på!

Ha målet som en morot och sätt upp några delmål för att ta dig dit du vill komma! Brukar du tex ofta "nattsudda" och har som mål att sova bättre, kanske du måste aktivera dig mer för att va trött tidigare. Första delmålet kan då va att komma dig i säng en kvart tidigare än du brukar. Kom i håg att det är bättre att ha realistiska delmål, så att det inte är för svårt att nå målet!

Lycka till!

Mello, andra chansen!

Schemat för Melodifestivalen 2014:Andra chansen, Lidköping 1:a mars, kl. 20:00 i SVT1:
1. “Raise Your Hands “, Ammotrack
2. “Bröder “, Linus Svenning
3. “Love Trigger “, JEM
4. “All We Are “, State of drama
5. “En himmelsk sång “, Ellinore Holmer
6. “När änglarna går hem “, Martin Stenmarck
7. “Survivor “, Helena Paparizou
8. “Echo “, Outtrigger

Ta inte varandra förgiven..


Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort