Juldagen!

Denna dag går i mys och filmens tecken! Först såg jag "modig" med tjejerna.En animerad barnfilm som va riktigt bra! Tjejerna grät en skvätt då det blev lite sorgligt..

Och nu har jag och maken just sett "the holiday" igen.. En bra film med Cameron Diaz, som jag rekommenderar till er som gillar romcom-filmer. Vad har ni andra gjort i kväll?

God jul!



Jag hoppas att alla haft en lugn och skön dag med mycke mys, go mat och nära och kära!
Jag har haft en väldigt bra dag! Först drog jag och Flisan ut på en skön promis för att lämna en julklapp. Grötlunch med skinkmacka, sen kom svärisarna och vi fika. Tomten kom sen såg vi Kalle åt middag och efterrätt. Lugnt och skönt och ingen stress!
I morgon ska vi kanske fiska, och på fredag ska vi ha lilla julafton med mina föräldrar och systrar.
Hoppas ni andra också får en skön helg!

Cheasecake med polkakross!



Till slut bestämde jag mig, det blev cheasecake med polkakross till efterrätt julafton till ära! Det va riktigt gott, MEN jag skulle krossat polkagrisbitarna bättre eftersom man fick lite väl stora bitar polkagris i munnen..

Jätte go kola!






Rolig kommentar och julgodis funderingar..

Jippi! Jag klarade anatomitentan! Det känns så skönt. Nu kan jag släppa den, och gå vidare!

Ha ha, fick höra en så rolig kommentar i dag. Till saken hör att jag har de senaste dagarna gått och "småpillat", städat och plockat "små tjaffs", ja ni vet så som mammor gör.. Så i dag såg jag något pappersskräp på golvet, så jag frågade Frida:
vad är det där?
Då svarar hon: "Mamma, jag måste nog dammsuga för det ser ju ut som ett "bomberslag" här!" Hon menade så klart "bomb-ned-slag"... Ha ha..
I går bakade vi som ni kanske såg Silviakaka, och så är jag sugen på att göra något julgodis som inte är allt för komplicerat.. Jag brukar ju göra Rocky road-godis, men i såna fall blir det någon "fattigmans" variant... Jag vet inte.
Vad brukar ni andra göra för julgodis? Och så har jag funderat på en annan sak: vad ska jag göra för efterrätt till julafton? Jag tänkte kanske göra nån polkagris cheesecake, måste nog använda google... Jag tänkte att glass nog blir bra som avrundning på julmiddagen, och polkagris känns juligt!

Silviakaka!




6ägg
6dl strösocker
3dl kallt vatten
6tsk bakpulver
6dl vetemjöl

Glasyr:
200g smör
2dl strösocker
2st äggulor
4tsk vaniljsocker
Kokos till garnering

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver noga, sikta i äggsmeten. Rör runt och tillsätt vatten. Häll smeten på i en långpanna med bakplåtspapper på. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 30 minuter. Den ska inte va kladdig. Låt den svalna samtidigt som du gör glasyren.
Smält smör, tillsätt äggulor socker och vaniljsocker. Låt det bubbla på svag värme, under omrörning, nån minut. Bred ut glasyren strö på kokos. Skär upp i rutor.

Lösselelle lösselelle...

Ha ha.. Japp, det är sant. Vi har löss i huset. Bägge tjejerna ska avlusas i morgon. Tur att Patrik är ledig i morgon.




Visste ni att:
Lusens överlevnadstid utanför håret är cirka 24 timmar, men dess fortplantningsförmåga upphör redan efter 4 timmar varför direktkontakt är vanligaste orsaken till spridning. Vid angrepp bör hela hushållet  undersökas, samt vänner och bekanta underrättas. Dessa uppgifter har jag hittat på wikipedia.

Sista omladdningen innan jullovet!




Så var måndagens tenta avklarad, nu är det bara att vänta och se, men det kändes bra i iallafall.. Redovisningen då om kariesutveckling? Jo det gick bra, va inte så avancerat! Skönt. Nu laddar vi om inför sista tentan på torsdag... Sista tentan innan jullovet! Gud så skönt! Om man fick vara ledig då, nä då ska hemtentan fixas. Den huvudvärken strukturerar jag upp då, men fortast möjligt.

Hej! :-)





Jag förstår inte att jag aldrig lär mig;JAG SKA INTE DRICKA KAFFE EFTER MIDDAGSTID! Jag dricker sällan kaffe, men i bland blir jag "lurad" att dricka. Det är ju extra gott till sötfika, så naturligtvis blev det ju så i går hos svärisarna.
Hela familjen gick i säng 21.30, men kunde jag sova? Nää...

I dag ska jag plugga inför tentan och redovisningen i morgon, och på torsdag. Ja, tentan i morgon handlar om tandvårdslagar och förordningar, redovisningen om cariologi, dvs kariesutveckling. Eftersom jag ska till skolan alla dagar utom fredag, och Patrik jobbar alla dagar utom tisdag och fredag, så är det förstås bra om
jag/vi har planerat (måndags-, onsdags- och torsdags-) middagarna så att det är enkelt att fixa när man kommer hem och är hungrig.

Jag ska också städa och tvätta.. Ja, helt vanlig städning och jag hoppas att tjejerna inte märker att jag INTE tar fram alla tomtar i år.. jag gillar inte tomteprydnader.

Får jag "tre minuter över",så tänkte jag försöka mig på att virka lite julgodis. Jag har det jag gör i dag. Vad gör ni andra en dag som denna?

Lucia, födelsedagsfirande och "lilla julafton"...



Jag och tjejerna tänkte mysa framför tv:n med frukost och se på Lucia, men då hade naturligtvis boxen "hängt" sig. Ingen inspelning, typiskt.
Efter lunch, tog vi med oss paket som vi köpt, (jag hade köpt) och pysslat (tjejerna hade pysslat), och så gick vi till syrran och fira henne på 31års dagen. Knåpade i hop en julmiddag av diverse rester, sen for vi till svärisarna och fira "lilla julafton". Julfika och julklappar till svågern med familj eftersom de firar jul i Stockholm i år.
Skön och mysig lucia!

Virkad polkagris!

Jag satt med döttrarna och kolla på julpyssel på nätet, och råkar av en händelse snubblade in på virkade polkagrisar! ;-) Jag blev så sugen på att pröva, och så här vart det:


Jag tror att jag måste virka några till, så att vi kan hänga ett gäng i julgranen sedan! :)

Ingefära mot halsont!



Måste bara tipsa om ingefära vid halsont! Skala och skär av en liten bit, tugga svälj. Det fungerar! Jag prövade detta i morse, men det är riktigt starkt och blir som "varmt" i halsen, och har antibakteriell inverkan.
Man ska tydligen kunna använda ingefära mot illamående också, men vid graviditets illamående bör du rådfråga kunnig person, eftersom det kan orsaka blödning och missfall vid för stor "dos".

Tips på enkla julbak!

Chokladbollar med spännande smak! Gör chokladbollar men blanda i något annat gott i stället för kaffe. Din favorit choklad hackad, ditt favorit godis hackat, polkagris, nötter.

I söndags när jag och Felicia bakade blandade vi i glassås med polkagris smak. Riktigt goda Chokladbollar! Nu har du grundreceptet jag använde HÄR

Pluggtips!

I morgon ska jag lära mig allt om tandvårdslagar och förordningar men även om patientjournaler. Jag känner mig taggad, men skulle gärna vilja ha bra tips på studieteknik. Jag tycker det är bra att skriva det jag ska lära mig, oftast gör jag sammanfattningar eller instuderingsfrågor. Vad är ditt bästa instuderingstips?


Äppelsugen tjej!




Frida hade varit på simhallen med en kompis och hennes mamma. Eftersom mammans mobil krångla lite gick det inte nå henne på den, så jag och Felicia tänkte just gå och möta dem på simhallen för att få hem Frida. Just när vi klätt oss för att gå, så kommer de till oss! Det va ju bra, men Felicia ville inte ha klätt sig i onödan och då kom vi på att vi skulle gå på Ica och köpa en grej till middagen. Grejen va den att Frida ville INTE gå på Ica, så hon stannade hemma. Det sista hon sa innan vi gick va; mamma, kan du köpa äpplen? Jag är sugen på det. Jag svarade henne vänligt men bestämt; nä, vi har så mycket apelsiner och bananer, så jag kommer inte köpa mer frukt. Vi gick i väg och när vi kom hem utan frukt, blev Frida riktigt arg. Ni som känner Frida, vet att hon är en 6-årig tjej som vet vad hon vill, och hon har skinn på näsan. Hon va nu rysligt arg på mamman som inte köpt äpplen.. ;-) Nu skulle hon minsann gå på Ica och köpa äpplen för sina egna pengar! Jag visste att om jag skulle förbjuda henne att gå, skulle hon tjura om detta hela kvällen, så jag sa först inte så mycket då hon klädde på sig för att gå ut. Till slut blev jag tvungen att fråga henne om hon verkligen kunde gå på Ica helt själv. Hon svarade: Mamma, det är klart att jag kan!
Ja okej, det är ju inte så långt dit, tänkte jag och släppte i väg henne. Det gäller ju trots allt att välja sina konflikter. 10 minuter senare kom hon hem, stoltast i världen. Hon hade köpt fem äpplen för 8 kronor, helt själv, och ett skulle hon ha till efterträtt! Underbara unge.

Julgranar, julmarknad och julig middag!








Jag, maken och barnen gjorde en utflykt i dag! Vi tog med oss varmchoklad, marsmallows, mackor och pepparkakor. Med väskan packad och sågen i högsta hugg drog vi till skogs. Vi stannade till i ett älgtorn för att fika den medhavda matsäcken, sen traskade vi vidare. Två fina granar hittade vi, den ena står nu på bron och den andra tar vi in och klär dan före julafton. Vi han oxå med en sväng på julmarknaden i byn, och julmats middag hemma! Nu känner jag att julen börjar närma sig!

Hjälp!

Hur gör man för att ändra färg på länktexten? Nu måste man föra musen över ordet som är länkat för att det ska synas nån skillnad, tex: blomlådor Kan någon tala om hur jag ändrar så att ordet, i detta fall; "blomlådor" blir blått eller rött eller vilken färg som helst? Alltså att blomlådor är en annan färg än den övriga texten utan att man behöver föra markören över ordet..

Trapp-race :-) Så att man vaknar!



När jag är i skolan så sitter jag hela dagen och lyssnar på föreläsare. Men det finns en bra grej med att hålla till på 9:onde våningen! Det finns 9 trappor, och jag upplever att det går snabbare att gå trapporna, än att åka hiss! Jag brukar faktiskt ta trapporna både upp och ner, och jag tycker det är skönt med ett race innan jag ska på lektion!

I går blev det konstigt...

Jag skulle ta ett annat tåg hem, än det jag brukar. Korkad som jag va förstod jag inte att det va Luleå-tåget jag skulle kliva på.
Jag trodde att de gjort om tidtablåerna för att jag skulle ju ta det som gick till Lycksele.. ;-) Det går ju inte göra på något annat sätt än man är van, menar jag. Nä till Luleå skulle jag ju inte...hm.
Efter jag yrat hit och dit en stund mellan NUS och Umeå östra ringde jag maken i hopp om att kunna åka med honom hem, men han va ju förståss redan hemma. Han lyckades dock rabbla upp några bussar jag kunde ta. Nu snöade, regnade och blåste det på samma gång, och jag sprang för allt jag va värd från NUS och till vasagatan för att hinna me 17.55 bussen till Vindeln, men jag såg bara några lokalbussar. Jag ringde maken igen, och sa: "inte nog med att tåget inte kom, nu har jag missat bussen så jag får nog lifta hem". Nä svarar han den som gick 17.55 va en lokalbuss från NUS.(??!) Bussen till Vindeln går 18.10! Just som han talar om det ser jag bussen och kan stiga på.. Just denna dag va det ju tur att jag medvetet lämnat mössa och vantar hemma + att jag för en gångs skull tagit på mig långkalsonger(??!) när jag nu skulle springa som en idiot i ruskvädret.. ;-)

Första advent...



och ingen snö, men mysig julkänsla har infunnit sig ändå på något vis. I lördags kväll hade vi det så mysigt jag, gubben och barnen. Vi värmde glögg, åt godis, pepparkakor och såg på tv. Då fick jag andra julkänslan! Första fick jag då vi bakade lussebullar förra helgen!
Vad säger ni om julhysterin då?
Jag tar det lugnt. Visst vill man att saker och ting ska va på ett vis innan jul, men jag behöver inte dräpa mig för hör här: Julen kommer ändå! Å det som inte hunnits med innan jul, kan man göra efter!
Jag pluggar ju nu! Det känns bra. Tandsköterska ska jag bli, om någon missat det.

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort