Detta är jag en fredagskväll på jobbet.








Surdegsbröd utan krussiduller.




+ 1dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar.

Bubbligt och fint.
+ 13dl vetemjöl
5dl ljummet vatten
lite salt
1 dl brödsirap

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)

Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar (strö lite havregryn över) för att häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 45 minuter.

Motivation att städa!



Jag tycker inte om att städa, men jag älskar att ha det rent runt omkring mig. Och när man just dammtorkat, då ser man alla linjer så tydligt. Jag tycker det känns skönt och ser snyggt och fräscht ut!

Dundra igång den bästa spellistan eller skivan du har, skruva upp ljudet liiite till. Nu kan du börja..

Mitt råd är att först greja på i köket; plocka i och ur diskmaskinen, plocka bort tjaffs som hamnat på fel ställe (tex hårsnoddar, påsförslutare och annat som ligger på diskbänken eller arbetsbänken) kraffsa i hop leksaker från golvet och kläder till tvättkorg/garderob. (Mina barn är helt otrolig på att drälla saker på golvet, men varje dag får dom minsann plocka upp sina saker..)

Nu kan jag först dammtorka sen dammsuga för att till sist torka golvet! Gör man städningen i den ordningen, går det ganska snabbt! Den bästa känslan är när huset är nystädat och hela familjen ska va hemma och mysa hela helgen!

Så vad motiverar mig att städa?
*Regler, att vi bestämt att var och en plockar upp/undan sina grejer. Då går det snabbare med själva städningen.
* Du kan bestämma en belöning som du får när du städat klart, det kan va allt från godis, pizza en skiva eller varför inte dom där lurarna du velat ha länge. Det är du som bestämmer priset på belöningen.
*Jag brukar bli mer motiverad om jag tänker följande; om någon kommer hit, hur vill jag att det ska se ut här då? Fint! Jag tycker inte att det behöver va kliniskt rent jämt, men inte rörigt i iallafall. Och inget ofräscht som matrester i slasken eller så.. Toaletten och handfatet städar jag flera gånger i veckan, det ser fort grisigt ut annars.

Det va mina tips! Hoppas dom hjälpte lite i allafall! Ha nu en underbar helg och krya på er alla sjuka! Det går mycket sjukdomar nu, så ni som är friska använd handsprit!

Peace and out! /Nitiz



www.mammaspring.se

Ah vad fasen, vi tar en till bra låt!!


Detta är en bra träningslåt!


Bloggmotivation!!

Vissa dagar flyter allt på och du vet precis vad du ska blogga om, men så plötsligt står det helt stilla. Vad gör man då??

Du kan köpa en tidning, läsa och bläddra. Antingen tar du en rubrik rakt av och skriver en egen "historia", eller så tar du bara inspiration av något från tidningen.

Eller så kan du skriva om något som du aldrig brukar skriva om, något oväntat, överraskande! Du kan tex berätta om ett minne sen du va liten!

Berätta om en dröm du har, kanske angående karriär, familj eller varför inte en hobby?

Starta en följetong på bloggen. Kanske flera inlägg som hör i hop, i form av ett tema eller bara märkt med 1,2,3...

Det va några tips, hoppas jag hjälpt dig! Ha det bäst!/ Nitiz

Motivation att vårda sina relationer!

Gårdagens motivation kommer här:
Att ta sina vänner förgiven är det värsta man kan göra! Visa tacksamhet mot de som hjälpt dig eller funnits där för dig! Det behöver inte va dyra presenter, utan det kan va en chokladask och en kram. (det finns chokladaskar som kostar ca 30kr) Man behöver inte ge något heller, utan kan visa tacksamhet på annat vis om man vill. Är det din partner så kan visa beröring va ett bevis på att du "ser" personen. Tex att stryka med handen på kinden eller benet.

Lyssna på vad hon/han säger, även om det inte intresserar dig. Det är skillnad på att lyssna och lyssna aktivt!

Använd ditt kroppsspråk! Hur man uttrycker sig med kroppsspråk är individuellt men som utgångspunkt kan du ha att:
Vända dig helt mot den du lyssnar på.
Ha en öppen hållning,
d.v.s. skärma inte av dig genom att exempelvis korsa armarna över bröstet.
Luta dig något mot den som talar.
Upprätthåll ögonkontakt.

Uppmuntra den som talar att fortsätta:
Med passande ljud som att humma eller dylikt. Använd gester som att nicka, luta huvudet åt sidan mm.

Fattiga riddare!





Jag kom precis att tänka på "fattiga riddare" som min mamma gjorde en gång när jag va liten:

+ Brödskiva typ franska
+ Smör till att steka
+ några msk kanel och socker

Gör så här: häll upp kanel och socker i en burk med höga kanter, och så stor att brödskivan ryms liggande.
Stek brödskivorna i smör tills dom får fin färg, vänd dom sedan i kanel och socker. Lägg upp dom på ett fat och servera!

Min favoritsång just nu!


Litet skov?

Kan man som reumatiker ha ett litet skov? Jag har faktiskt ingen aning, men det verkar så... I somras hade jag mitt första skov, sen sjukdomen bröt ut för 5år sen. Då hade jag riktigt jävla ont i en hel vecka. Nu har jag haft värk i händerna i två dagar. Det är som att det hugger till i händerna om jag lyfter något, och det behöver inte va tungt. Men jag tycker det är lite konstigt att det är bara händerna som gör ont? och det onda flyttar på sig..

Bra-mat-motivation!





Tränar man så måste man äta för att orka. Jag tycker det är dötrist och tröstlöst att laga samma mat, vecka ut och vecka in. Kolla in olika matbloggar, och recept böcker och hitta nya favoriträtter. Våga prova nya recept!! Framför allt laga mat från grunden, gör egna köttbullar, panera fisk eller skinkschnitzel, eller varför inte testa göra egen pasta? Det krävs lite mer tid, men det är värt det, för det är så mycket godare! Många maträtter går ju planera och göra i förväg så du slipper rulla köttbullarna då du kommit hem från jobbet!

Gör en matlista för kommande vecka, planera så att ni vet vad ni ska göra för middagar, sen kan man byta plats på dagarna om det passar bättre med långkokande köttgryta på lördagen då ni är lediga, osv.

Tänk varierande nyttigt och gott! Det finns många bra recept som väntar på dig!!
Kolla in: www.bramathemma.se

TEMA!!!



Jag tänkte ha ett bloggtema denna vecka, och temat är motivation!!
Motivation av olika slag, så tanken med det är att jag skriver ett inlägg varje dag som handlar om motivation... så häng på om du vill ha lite pepp, denna vecka är det helt gratis!

Jag börjar hårt ut med... träningsmotivation!! Har du träningsmotivation? Eller vill du ha en dos? Det kan ju lixom inte skada!

Om jag ska va helt ärlig så det som triggar mig mest, är kommentarer som ekar i mitt huvud, någon som antyder att jag är tjock:
"-Ska ni ha barn igen!
-Nä, det ska vi inte.."
När jag tänker på sådana kommentarer blir jag först sur, sen peppad att ta revansch: "jag ska minsann visa dom att jag kan".

Ett annat bra tips är ju att tänka på den kommande badsäsongen, kvartersfesten,släktträffen, utlandsresan eller vad det nu kan va.. Att ha god kondition så du lätt orkar leka lekar eller dylikt, eller vad du nu ska göra..
Du kan ha som morot att köpa en ny fin bikini eller klänning NÄR du nått ditt mål, men ha gärna delmål som är realistiska att uppnå.

Har du träningsmotivation? Då kanske du kan behålla den genom att anmäla dig till några lopp! Samla tjejpolarna och gör en grej av det! Träna tillsammans, så kan ni peppa varandra när motivationen brister!

Vårruset är mitt förslag! Anordnas i många städer, och man väljer själv om man vill gå eller springa!
Själv skulle jag också vilja testa blodomloppet och tjejmilen...
(tjejmilen skulle innebära att springa en mil med några polare, men även shopping i huvudstaden!)
Bilden: www.motifake.se

En liten rolig hyllning... Riktigt kul!


En hel djungel...

Jag sitter och kollar mig för hur jag ska bära mig åt för att kunna studera. Det är ju en hel djungel av olika kurser, skolor osv. Men så vitt jag förstår så ska anmälan skickas både till skolan jag vill gå på OCH min hem kommun... men det är inte det lättaste att veta vad jag ska söka..

Hur resonerade du när du skulle söka? Vad studerar du nu? (eller vad ska du studera?) Hur kom du på vad du ville läsa? Va det självklart att du skulle plugga det du gör, eller hur/när bestämde du dig?

Nån som kan gissa vad hon menade?

Ur barnmunn: Mamma, jag vill ha en virkrulle, kan jag få ett eget sånt?

Resultat från förra lördagen och kvällens bidrag!

Melodifestivalen : Resultat från deltävling 3, Göteborg 15:e februari, kl. 20:00 i SVT1:

“Echo“, Outtrigger = Andra Chansen

“Yes We Can“, Oscar Zia = Final

“All We Are“, State of Drama = Andra Chansen

“Busy Doin’ Nothin’“, Ace Wilder = final

Deltävling 4 i Örnsköldsvik, kl 20.00 på 1:an. Kvällens bidrag är:
1. “Blame It On The Disco “, Alcazar
2. “Fight Me If You Dare “, I.D.A
3. “Hollow “, Janet Leon 4. “Raise Your Hands “, Ammotrack
5. “Hela natten “, Josef Johansson
6. “Ta mig “, Linda Bengtzing
7. “En himmelsk sång “, Ellinore Holmer
8. “Natural “, Anton Ewald

Okej! Så vem hoppas jag på i kväll då? Linda Bengtzing tror jag, hon brukar kunna det där med underhållning och musik! Vilka hoppas ni går vidare?




Informationen hittade jag på www.schlagerpinglan.se
bilden: www.fanpop.com

I dag bjuder jag på mig själv..



Ett träningspass avklarat, så här ser jag ut osminkad och svettig.. Så himla underbart, att träna på lördagsmorgon nästan helt själv!

Och i torsdags fick jag en genomgång av maskinerna, så nu är jag toktaggad på att komma i gång med mer än kondition/viktminskning!!

Ha en skön lördag!!

Solstrålebullar...

egentligen heter de solskensbullar men Fridas dagisavdelning heter solstrålen, så hon tyckte de skulle heta Solstrålebullar! Det passar ju bra då det inte finns en endaste liten gnutta sol i dag...



Jag gjorde en helt vanlig vetedeg på smör. 50 små klumpar som fick denna fyllning:
4dl grädde
2msk strösocker
2msk potatismjöl
2äggulor
Värm detta på svag värme tills det tjocknar. Det får absolut inte koka!
Vispa vispa vispa..
När det svalnat rör du i
2msk vaniljsocker.


Rulla degklumparna och tryck en grop med ett finger. Klicka ut vaniljkrämen på bullarna, pensla och in i ugnen ca 8minuter 250°c. Doppa i strösocker eller ät dom som dom är! Mums, detta fikade vi i dag!

Träningsmusik!

Här har ni lite härlig musik att träna till, eller varför inte städa tilll?! Detta är min äldsta och mest använda lista!

Musik!




När det gäller musik, så är jag egentligen "all ätare". Eller jag gillar många olika genrer. Jag gillar popmusik som lady gaga och Icona pop, men jag gillar även musikalstilen, som Michael Bublee. Jag gillar My darkest Days, Donkeyboy, Train, Maroon 5 och Daughtry men även pojkband som westlife, även om jag inte lyssnar på dom så väldigt ofta.

När det gäller träningsmusik, så blir jag lätt less om jag lyssnar på samma spellista många gånger på raken.. Jag gör istället flera spellistor med ca 30-40 låtar på samma lista och dela upp listorna i olika gengrer.. Försöker att mixa så att det är olika tempo på låtarna på samma listor, så att det inte bara är lugnare låtar eller tvärtom...

Anne på Grönkulla!









Jag har köpt Anne på Grönkulla serien! Jag såg denna serie när jag gick på högstadiet, och jag älskade den. Jag har försökt buda hem den i omgångar, men alltid förlorat. Men plötsligt händer det! Den blev min för under 200 kronor med frakt! Jippi!

Vilken blomma är din favorit?




Jag måste säga att Fredskallan är en av mina favoriter. Stora gröna blad och vita stänglar med en taggig vit klump till blomma. Och så lättsam, den vill visserligen ha mycket vatten, men bladen hänger då den är törstig så det är lätt att förstå när man ska vattna den! Nu håller det på att va några år sedan jag hade en Fredskalla. Jag minns att jag köpte 4 stycken på Ica och planterade i hop i en stor självvattnande kruka. Oj vad den trivdes!
Vet du förresten, att om fredskallans vita "blomma", istället blir grön, så har plantan fått för mycket näring.
Bilden kommer från www.odla.nu

Hur ska jag komma på vad jag vill?




Jag jobbar som personlig assistent till en förståndshandikappad tjej, som är min storasyster och min mamma är min chef. Jag har jobbat på samma ställe sen 2001, 2006 sa jag första gången att jag ville göra något annat. Min tanke va att jag skulle komma på vad jag ville göra lagomt till att jag skulle börja jobba igen efter barnledigheten. Under andra barnledigheten kom jag inte heller på nåt annat att göra, utan fortsatte som personlig assistent även efter den ledigheten tog slut.

Jag har i iallafall kommit på att jag vill va ledig kvällar och helger.

MEN VAD VILL JAG JOBBA MED???

Inte på kontor i iallafall.. Jag har varit inne på att jobba på dagligverksamhet för handikappade, men det verkar ju kört. Ja, jag menar jag kan ju inte ta springvick, det skulle ju va korkat av mig att ta tjänstledigt om jag inte vet om jag får jobba.

Jag känner mig mer och mer desperat, jag vantrivs väll inte direkt med jobbet jag har. Det är ju ganska fritt, man kan va ute osv. Och det är ju min syster. Men jag vill göra något annat!!

Hur kom du på vad du vill jobba med? Eller hur visste/vet du vad du ska plugga? Snälla hjälp mig! Jag har kört fast i träsket!
Florist kanske? Eller på café? Inget som har med barn att göra, det har jag testat. (dagis)

Ska jag plugga? Till vad då?
Tankarna går bara runt runt och jag får mer och mer panik. Minstingen börjar förskolan till hösten, kanske det skulle passa bra att plugga då?
Fick nyligen tipset av en bekant att läsa till tandsköterska, då det verkar finnas jobb inom den branschen.. men hur vet jag att det är det jag vill? (Den utbildningen är på 3 terminer, och den börjar i september.)

Bio, lampköp och firmafest!

Vilken bra dag! Gubben skulle på firmafest och behövde skjuts in till stan, och eftersom renoveringen nu är så gott som klar i Felicias rum (förutom en list och ett gäng garderober) så behövde vi införskaffa lite nya lampor. Båda tjejerna har nu flyttat in i Felicias rum, och renoveringen fortsätter nu i Fridas rum. Så vi förenade nytta med nöje, for på bio, köpte lampor, käka middag på Frasses och lämnade Patrik i samlingslokalen (dvs fikarummet)!

Vi va alltså på bio! Jag minns inte när vi va på bio senast, men det va länge sedan! Det va tjejernas första bio, och definitivt inte sista.




"Frost" såg vi i, och den va klart sevärd!
Kanske inte så bra som man trott då man sett reklamen för den.. men klart sevärd!

Efter vi dumpat gubben, så rullade vi hemmåt. Mellomys med tjejerna, som va såå nöjda med dagen!
bilden hittade jag på www.sagasalongen.com

Mello!!!

Deltävling 3. Ikväll kl 20.00
Detta är bidragen:
01. Outtrigger – Echo
02. EKO – Red
03. Oscar Zia – Yes We Can
04. Shirley Clamp – Burning Alive
05. State of Drama – All We Are 
06. CajsaStina Åkerström – En enkel sång 
07. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin 
08. dr. alban & Jessica Folcker – Around the World





Så vad tror vi om kvällens artister? Jag tror och hoppas att det går bra för Shirley!

Feb. 14, 2014

I ärlighetens namn, så tycker jag att det är kul att uppvakta dom jag gillar! Det kan va en blomma av tacksamhet till svärisarna och mamma o pappa, det kan va något speciellt till mina barn eller till Patrik mitt <3
MEN det behöver inte va på alla hjärtans dag. För några helger sedan gav jag min familj detta:




...innan jag skulle jobba tvärkvistade jag in på Ica och gjorde Patrik en tjänst. Han va nämligen tvungen att handla då han kom hem, men eftersom jag gjorde det behövde inte han. Så jag skickade bilden ovan till honom med följande text: Lite hjärtan till mina
<3 <3 <3!!!

Men idag blir det nog någon smarrig cupcake...

Ha en bra dag och köp inte en massa strunt, om du inte skulle gjort det en annan dag!

Hundägare som skiter...




Jag kan inte förstå hur hundägare som rastar sina hundar, bara låter bli att plocka upp skiten efter hundarna på gågatorna?! Alltså hundarna kan inte plocka upp den själv, och tro det eller ej, men där du rastar hunden kommer den att göra sina behov.

Är det svårt att gå ut i en skog, så får du som hundägare plocka upp efter hunden! Och har man plockat upp skiten, släng för bövelen inte påsen på marken, utan i en hundlatrin eller soptunna!!

Hur svårt kan det va??

Så eftersom hunden inte kan plocka upp bajset själv, så kan man se det som att hundägaren har bajsat på marken... Har du bajsat på marken idag??Eller plockar du upp efter dig??


Bilden hittade jag på www.nittasamhalle.se

Tycker ni att jag ska berätta om den gången jag sjöng med Måns Zelmerlöw?


Nitiz godaste köttgryta!




400g älgkött (grytbitar)
2 stora morötter
1/2 Rotselleri (delat i 2 bitar)
1/2 liter vatten
En gnutta olja
Soja
Salt och peppar
En grädde skvätt

Stek grytbitarna i olja tills dom fått fin färg. Häll på vatten och låt småputtra 2-3 timmar, beroende på om det är vuxet djur eller inte. Jag gjorde denna gryta på kalv och den fick puttra i 1 1/2 timme, den blev kanon. Men som sagt vuxet djur måste puttra lite längre. Skala morötterna och rotsellerin och dela Rotsellerin. När ca 45minuter återstår av köttet koktid; lägg i rotfrukterna och låt puttra med. Salta och peppra ordentligt. Häll på soja. Dela rotfrukterna i mindre bitar. Häll på lite grädde. (eller red av om du hellre vill det) Servera med ris eller kokt potatis och en härlig sallad. Okej den ser kanske lite tråkig ut, men den smakar ljuvligt!

Rotselleri!






Rotselleri är en rotftukt som ger en otroligt bra smak! Passar att riva och ha i köttfärssåsrätter, som tärningar i soppor och grytor och mycket annat! Gillar man inte själva rotfrukten kan man göra lite större bitar som får koka med en stund, och så plockar man bort det innan man serverar! Men jag älskar lukten smaken, ja allt!

Jag ska snart dela med mig av ett recept på älgköttgryta som jag brukar göra!

Vad vill alla människor läsa om??

Jag skriver just nu för 4 personer. Det är ändå många som är in på min blogg mellan varven... men jag vill ju att fler ska gilla min blogg och stanna kvar! Jag tycker att jag skriver om bra grejer från mitt hjärta! Jag skulle lixom inte tipsa om någonting som jag inte provat eller inte gillar... Så nu frågar jag; Vad ska jag skriva om som får DIG att stanna? Och vad ska jag skriva om så att DU som följer mig, vill stanna kvar?? Snälla svara på mina frågor!!

/Kramar Anita

Barnskor, jag vet, men sjukt sköna!



Jag, syrran och barnen gick på byn i går. Vi köpte skidstavar till Felicia, en mössa var till barnen och och nya vinterskor till mig! Detta är de bästa vinterskor jag nånsin haft. Ja jag har haft likadana tidigare, och enda anledningen till att jag gjorde mig av med dom va att dom va slut. Utnött. Jag har aldrig frusit i dom skorna! Så här får ni ett tips, helt gratis: Kuoma vinterskor!!!

Höll på att försova oss...

Oj så skön sängen är på morgonen då väckarklockan ringer.. Ja ja, huvudsaken är att Felicia kom sig till skolan i tid.. men hade inte maken ringt och sagt att han skulle kvista förbi med lastbilen, då han hämtat mjölk hos bonden i byn, då skulle vi nog fortfarande sova..

I går va min vilodag, dvs ingen träning, men eftersom jag följde barnen på skidträning efter middagen, kunde jag inte låta bli att åka en kilomet medans dom hade lekar.. Sen åkte jag med Frida, som moraliskt stöd.. Vi konstaterade ganska snabbt att barnen behöver nya stavar..
Jag skulle ha köpt nya vinterskor oxå.. vi måste kanske ta oss en promis på byn i dag..

Vad ska ni andra göra i dag? Jobba?

Mello deltävling 2:s resultat!





Så resultatet av deltävling nummer 2 blev följande. En plats direkt till finalen fick: Panetoz och Sanna Nielsen!
Var sin plats till Andra chansen fick: JEM och Martin Stenmarck.

Personligen tycker jag att Sanna va grymt bra! Hon har ju en pipa som kan försätta vem som helst i trans, och dessutom med en rysligt bra låt. Kan inte bli bättre, hoppas hon vinner hela konkarongen!!

Bilden hittade jag på www.hd.se

100% bestämd!




Detta har jag lärt mig om mig själv. Har jag bestämt mig för något så går det hur lätt som helst... Har jag inte bestämt mig till 100%, då kan det gå hur tokigt som helst. Till exempel: Före jul bestämde jag mig för att sluta snusa, och det gick jätte bra, för jag hade verkligen bestämt mig!
Nu har jag däremot slutat med godis och chips, så när som på en dag i veckan då det är tillåtet att äta med måtta. Men har jag inte bestämt från gång till gång när det är tillåtet att äta, så går det mindre bra.
Så jag erkänner att jag åt pepparchips i går, men det va jättegott! :-)

Morgonens bravader är avklarade!



Skridskoträning! Tur att Felicia åker själv då Frida är som ett plåster på mig!

Melodifestivalen!



Förra veckan gick Ellen Benediktson och YOHIO direkt till final, och Helena Paparizou och Linus Svenning får en chans till i "andra chansen".

Det gick ju ganska bra för Linus som jag hoppades lite extra på, även om jag tyckte att låten inte va riktigt hans bästa.
I kväll är det deltävling nr 2 kl 20:00 på 1:an, med följande bidrag och artister:
1. “Love Trigger“, JEM
2. “Hallelujah“, the Refreshments
3. “Glow“ Manda
4. “Efter solsken" Panetoz
5. “I Am Somebody“, Pink Pistols
6. “Undo“, Sanna Nielsen
7. “Set Yourself Free“, Little Great Things
8. “När änglarna går hem“, Martin Stenmarck

I kväll har vi alltså Sanna Nielsen och Martin Stenmarck det kan ju bli intressant! Jag hoppas verkligen att dom har riktigt bra låtar! Vi får väll se..

Det skulle va riktigt gott med chips, eller något annat smaskigt till melodifestivalen.. men jag ska äta melon, för jag åt snacks i går... Typiskt.
Vad ska ni andra äta i kväll?

Bilden hittade jag på:www.yourspace.blogspot.com

Snö och trevligt besök!



Tur att plogbilen har varit i farten, i morse såg det ut som på bilden.. Och det har snöat hela dagen. Det blåa huset man kan skymta på vänster sida är vårat.

Jag och tjejerna va uppe ganska tidigt i morse, tidigt för att va helg i iallafall. Vi packade i hop lite grejer och traska bort till gymmet. Oj vad ivriga dom va! Lika ivrig som jag! Klockan va ca 9:00 när vi började och en timme senare plumsade vi hemmåt igen. Duschade och lunchade. Efter lunch kom svärfar'n och svåger'n och jobba med väggen och listerna som skulle upp! Svärmor och lilla Wilma, tjejernas kusin kom på besök. Allihopa fikade med oss och blåbärskakan jag bakade i går fick nog godkänt då alla tyckte den va go! Det va ju kul, med tanke på att jag hittat på receptet själv!

Blåbärskaka med chokladglasyr i långpanna!




300g smör
2dl vatten

4 ägg
3 dl socker

7dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker.


Smält smöret och blanda i vattnet.
Blanda de torra ingredienserna noggrant i en skål. Vispa ägg och socker.
Vänd sedan försiktigt i hop alla ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten på det. Strö ut så mycket blåbär du vill ha på kakan. Grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen på 175°c.

Glasyr:
Koka i hop
3dl grädde
200g bakchoklad
När detta svalnat något blanda i :

Ca 1dl florsocker
och 2msk vaniljsocker.
När kakan svalnat breder du ut glasyren på kakan och toppar med kokos.

Lycka till!!

Kan nån hjälpa mig??


Jag undrar hur jag får ut mina recept på hittarecept.se. Jag har ett konto där men vet inte hur man lägger ut recepten så att folk enklare hittar receptet på min blogg. Jag vet inte hur många bloggar jag gått in på och frågat, jag har till och med skickat en fråga till och hittarecept.se. Men inget svar har jag fått.. nån vänlig själ som vet hur man gör, som kan tala om det för mig?

Sen har jag en widget som inte går att gå in på. Jag har försökt fixa, men vet ärligt talat inte hur det ska se ut bland alla koder.. Snälla hjälp mig!

Ja ha!! Vad händer i helgen då??



Jag kickstartade morgonen med att ta på rena fräscha träningskläder, körde i gång en tvätt och hängde ut sängkläderna. Efter frukosten va uppäten, och tänderna borstade, följde jag Felicia en bit till skolan. Hem igen för att packa "träningsväskan". Jag och minsta tösen Frida (5år) matade sen kaninerna och drog till gymmet. Först sprang jag backintervaller på löpbandet 30min, sen kämpade jag med en maskin där man tränar både armar och ben 30min. Lite magövningar och armhävningar på det. Jag känner mig riktigt nöjd. När Frida blev less fick hon spela på min mobil. Efter jag duschat hann jag handla oxå innan lunch. Tog hand om lite tvätt medans Frida hoppa in i duschen.
Vi har pratat om att baka nån långpannekaka, men vi får väll se vad vi hittar på. Nu ska jag göra snabeldraken (dammsugaren) en sväng, sen kommer nog Felicia (snart 8år) hem!

Annars har vi inte mycket planerat för helgen, Patrik jobbar så det är bara jag och tjejerna som är hemma. Men vi ska väll försöka klämma in något kul oxå, inte bara städa och tvätta!!

Vad är det roligaste ni ska göra i helgen?
mindfullnessmamma.blogg.se

Chokladbollar med strössel!




300g Rumsvarmt smör
3 dl socker
9 dl havregryn
9 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 msk kaffe (eller vatten)

Mixa alla ingredienser (eller rör noga i hop så att det inte blir några smörklumpar, om du inte har någon bakmaskin.
Felicia rullade chokladbollarna. Vi använde ett matskedsmått för att alla skulle bli lika stora. Frida rullade sen fast strössel på alla bollarna. Mums!

Premiärbak!


Tjejerna hade inget att göra, vad passar bättre än att premiärbaka med den nya maskinen! Chokladbollar med strössel blev det.

Jag lägger ut receptet i kväll!

Jag har vunnit en bakmaskin!




Jag vann!!
Nått kul har hänt!!
Jag har varit med i miljonlotteriet i evigheter och det funkar så att man får hem skraplotter i brevlådan och små summorna man vinner, kan man spara. Sen har du priskategorier som du kan välja mellan.. Nu har jag sparat mina vinst summor och kommit upp till 2000kr vinsterna, och nu i dag ska jag hämta ut min vinst!!
Jippi! Ni kan ju gissa vad jag ska göra i helgen!

Nu har skyltarna kommit upp igen!



Ja det är sant! Vi har sparkfil i våran by! Och det är faktiskt riktigt bra, för det innebär att dom bara sandar på halva gåbanan, så att man kan sparka på andra halvan!!

I går va de internationella cancerdagen..



Jag vill med detta inlägg påminna om att skänka pengar till cancerfonden det har du råd med! 30kr kan du avvara!

Totalt ställs omkring 55 000 cancerdiagnoser varje år i Sverige. Av dessa är mer än 7 000 bröstcancerdiagnoser. Omkring en fjärdedel av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. Mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag. (cancerfonden.se)


Men alla kan drabbas, liten, stor renlevnadsmänniska eller inte, så skänk en slant...

Gå in på:
www.cancerfonden.se
Eller ring 020-59 59 59


Bilden hittade jag på:
www.semanariobicentario.com

Hur många toffsar ska jag göra?



Här kommer en tjuvtitt på två stycken mössor jag håller på att virka till mina barn. Om ni minns tomteluvan jag virkade till Frida, så blir det något liknande fast den ena går i lila och den andra i rosa. Jag vill ha båda mössorna klar samtidigt, så därför virkar jag en stund var på båda!

Jag virkar en tygbit som jag virkar i hop slutet med början. Sen fäster man i hop upptill och en toffs eller två.. voala! Vad tror ni?

Beroende...

Jag tror jag har blivit beroende av Tradera... Det är ju helt sjukt vad man kan fynda och så himla smidigt. Du kan om du hat tur, buda hem ett par byxor, som nån köpt och haft i garderoben en tid, för att sen lägga ut dom på Tradera. Före jul budade jag hem ett par byxor för 3 kr +frakt på 48 kr. Visst dom va använda, men bättre begagnade. 51 kr!!

Och det bästa är ju att det finns ju allting! Jag köpte en parfym väldigt billigt till min syster i julklapp, jag har kollat på dvd-boxar och budat men inte vunnit. Inrednings detaljer.. Saknar du något speciellt tex en köksform som du vill ska se ut på nåt visst sätt, eller vad vet jag.. KOLLA TRADERA!

Vårruset!

Jag tycker personligen att detta lopp är så himla kul! Jag vill peppa er att va med! Du har ett halvår på dig nu att bli peppad, motiverad och i form! Samla i hop ett lag och kör!!


Vår Ruset är friskt, nyttigt och hur kul som helst! Nu laddar vi för en ny säsong med Europas största löparserie för kvinnor. Under maj och juni avgörs Vår Ruset i 17 städer från Malmö i söder till Luleå i norr.   Det handlar om att springa, jogga, lunka eller promenera 5 km i din egen takt. Vår Ruset är fest för tjejer i alla åldrar. Välkommen till en trevlig kväll i hälsans tecken! Bilda en grupp så bjuder Coop på picknick! Samla ihop sex Vår Ruset-deltagare bland dina arbetskamrater, grannar, släktingar eller gympakompisar. Anmäl er som en grupp och upplev en inspirerande kväll. Vår Rusets nya huvudsponsor Coop bjuder hela gruppen på en god picknick, komponerad av Coops matinspiratör Sara Begner.  Vill du läsa mer? Gå in på www.varruset

Jag erkänner!!

Jag har varit usel på att blogga denna helg.. Men först och främst vill jag säga att jag jobbade fredag till lördag (då jag slutade 10.00). Jag skynda mig hem och vi käka lunch. packade sen in barn och kläder i bilen och drog till en kompis, där vi väntade in några fler. Halv två skulle vi sedan befinna oss på kompisarna bondgård för en överrasknings fest för P och P som fyllt 30! Sen lekte vi lekar, åt mat, drack öl, åkte hem då barnen skulle sova. Vi hade så klart chaufför.
På söndagen började jag jobba kl 10, och jag slutade 10 i morse. När jag kom hem va hela familjen hemma. Till och med Felicia, då det va studiedag på hennes skola. Käka lunch, tapetserade klart i Felicia rum!! Fika. Tog en sväng till återvinningen för att dumpa massa skrot. Sen bytte jag om och drog till gymmet, en timme senare gick jag hem och käka middag med familjen...
swich-swoch så va den helgen förbi!?

Havregryns gröt...



Detta är för mig en vanlig jobblunch: gröt på fiberberikade havregryn, mjölk, mosad banan (på bäbisvis, jag vet att det inte stavas så, men jag säger så..) som "sylt" och kanel. Faktiskt både gott mättande och kalorisnålt!

30 + 30 års fest..

väldigt roliga vuxenlekar god mat och trevligt sällskap!!

Bloggar mer i morgon.. Sov gott!

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort