MIN stil!

Visst är det roligt?! Ironiskt på något vis?!
Så här är det; För några år sedan så trodde jag, att sy gardiner va min grej. Visst jag tycker om att sy nu oxå, men tidigare så hann jag bara sätta upp mina nysydda gardiner så ville jag sy nya. Jag trodde det va min grej lixom, att sy nya.. Så en dag för några år sedan fick jag höra talas om shabby chic. Plötsligt ville jag inte ta ner mina gardiner. Alltså de första gardinerna jag sydde efter det tror jag satt uppe i två år, förutom att jag satt upp julgardiner för några veckor.. tills jag sydde MINA julgardiner.. haha.. Snacka om att äntligen hitta min stil. Det va ju därför jag inte va nöjd tidigare!! :-) Tillslut så till och me maken: ska vi inte byta köksgardiner snart? Och han bryr dig verkligen inte om gardiner..
Titta gärna på gardinerna jag inte ville ta ner här och bläddra ner till de gröna med vita prickar. Och ja, jag gillar verkligen de rutiga cafelängderna...

Gifflar med egengjord mandelmassa!




Vetebröd enligt vetemjöls burken (påsen)
Jag hade laktosfritt smör och havredryck (oatly) för att göra mjölkfria gifflar. Mandelmassan gjorde jag så här:
1påse sötmandel hackas i matberedare, 1dl florsocker och 1dl strösocker blandas i sen blandade jag i en skvätt havredryck och vatten tills den fått konsistensen så att jag kunde bre ut den på degen. Nästa gång ska jag nog dela i 6-7 klumpar, för jag tyckte att dom blev så stora, men jag delade vetedegen i 5 stycken klumpar som jag sen bakade ut så här:





Ugnen på 250°c. Penslade gifflarna med uppvisat ägg, på med pärlsocker och gräddade dem i mitten av ugnen ca 8 minuter tills de fått fin färg.

Gifflar-steg-för-steg-bilden hittade jag på www.hembakat.se

Broarna runt även i dag!



Denna bild tog jag från en annan bro, samma runda som sist. På andra sidan älven kan man skymta kvarnområdet. Där finns sommarcafet mjölnaren, längst till höger och Vindelns camping. Byggnaden längst till vänster är ett hotell. I det gamla kvarnhuset brukar det varje sommar va utställning på konst, "Konst i kvarn". Varje torsdag byts utställare, och det är riktigt kul att få se nya tavlor varje vecka! Som ni förstår så dras mycket folk hit för att titta på konst, trosa längs älven och sedan fika på caféet! Nog om det.

Dagens springtur va mindre kul, eftersom jag hade motvind större delen av rundan, men jag höll ändå tiden någorlunda, så jag är nöjd. Det va tur att jag sprang på förmiddagen, för sen börja det regna.
Jag och tjejerna passade då på att baka bananmuffins inför Fridas födelsedag i mitten av juni. Jag tänkte prova att göra bananfluff som frosting, med banangodis.. eller tror ni det blir "för mycket" banan? mer om det sedan..

Monster inc, virkning och fredagsmys, en skön fredagskväll helt enkelt!!

Broarna runt!



Så det blev inget blodomlopp för mig i dag, och det blir inget vårrus heller nästa vecka eftersom jag inte fått i hop nå't lag..

Jag körde i iallafall mitt eget lopp i dag! "Broarna runt" 5.77km på 35 minuter och 27 sekunder! Jag är riktigt nöjd!

Bilden tog jag från hängbron, Vindelälven med all sin kraft! Underbart härlig löprunda!

Morsdag





I går va det morsdag, och jag fick bara va med mina barn en stund på morgonen eftersom jag skulle i väg och jobba. Men vi hade en super mysigt frukoststund. Frida hade brett en fralla som hon gav mig på sängen. Lägg märke till hur fint hon lagt osten! <3 :-) Jag hade just klätt på mig, så jag tog me den ner och koka lite kaffe också. Felicia hade gjort ett armband till mig <3 :-) Mammas små jäntor <3 <3 <3

Häggen blommar nu,

och om jag ska va ärlig så hade jag missat att bladen ens slagit ut. Det är nu, och endast nu jag saknar våran gamla fula hägg. Vi tog ut den för att den blivit sjuk, och det va ju tur för när vi tagit ut den upptäckte vi att den va sjukare än vi trodde... Men den luktade gott ändå..



En hägg jag tog kort på i dag..

Borta bra men "hemma" bäst!

I går morse åkte vi, dvs jag, två kollegor och brukaren, till Uppsala. Vi åkte flyg och taxi. Vi shoppade, åt middag på katalina (jag tror det heter så) sov på hotell och i dag va vi på föreläsning om kommunikation och bemötande! Föreläsaren inledde föreläsningen med dessa ord:

"Felet med denna värld
är att dom dumma är så tvärsäkra, och dom kloka så osäkra"

Tänkvärda ord...


Jätte trevlig resa, vi åkte hem i dag och va hemma ca 20.00. Det är skönt att va på rätt ort igen, men eftersom jag jobbar får jag nöja mig med att va hemma hos syrran (brukaren som råkar va min syster).

Jag hade tänkt ta några fina bilder på Uppsala stad, men då det spöregna hela gårdagen, och det va då vi hade haft tid att strosa runt, så blev det bara några få. De gör inte Uppsala rättvisa, men jag delar dem ändå.












ÅHH!! Dubbel typiskt!! ;)

Jag som skrivit så varmt om vårruset, och så verkar det som att jag inte ens får i hop ett lag! Kompisen som jag planerat detta med har fått förhinder, då det dykt upp ett diabetesläger som hon och dottern ska på.. men kanske kan vi fara på blodomloppet i stället! Hoppas!

I går va jag på mitt andra gym-pass för denna vecka, det blev 6km löpning och det gick strålande. Passet blev dock lite kortare än jag brukar för att maken skulle till en polare, (och hans nya tjej!!) för att se hockey. Bättre bara 39 minuter än inget alls! Jag ska försöka klämma in 2 träningspass till innan veckan är slut, och det ska nog gå bra då jag är ledig i helgen!

På måndag ska jag resa till Uppsala. Mer om det sedan.

Lite mer kaffe nu, sen ska jag färga håret. Jag och tjejerna ska städa färdigt i dag, kanske baka något och tvätta färdigt tvättberget.

Ha en bra dag alla bloggare med flera!!

Fritidshemmens dag i går, och förskolansdag i dag!

Strålande sol, jag vaknade 7.45 pigg och glad och jag klev upp!! Den senaste tiden har jag varit sjukt morgontrött, men nu har det vänt, hoppas jag!! Jag hann både köra i gång en tvätt, vädra mitt och makens täcken, hjälpa Felicia att duscha, koka kaffe, äta frukost i lugn och ro, sminka mig och fläta Fridas hår! Sen hann jag hänga ut täckjackor och täckbyxor på vädring, dra fram sommarburen och flytta en kanin dit! Allt detta hann jag göra innan jag cyklade till jobbet kl 9.00!! Det är så himla skönt att kliva upp när man känner sig utvilad! Ha en strålande bra dag!!

Magisk cirkel eller inte..






Mormorsrutan med svart och rött garn började jag med en magisk cirkel med 11 stycken maskor. Rutan med rosa och svart garn började jag med 6 stycken lösmaskor i hop med en smygmaska.
Visst ser ni skillnaden?
Nu syns det ju att jag hunnit göra ganska många rutor mellan dessa rutor, den röda har jag virkat mycket hårdare och då blir det finare. Men ändå..

Detta är mitt första alster gjort på mormorsrutor!



Det blev en dockfilt! 12stycken rutor har jag virkat ihop med dubbelstolpar. Jag gillar verkligen att virka mormorsrutor, för det är lätt att lära sig hur man gör och sen är det du själv som väljer vilka färger du vill matcha i hop. Man kan ju välja att göra färgade, innan man avancerar med att byta färg. Jag använde rosa, vit, röd och svart, och slutligen vit med glitter till att virka i hop rutorna. Fler rutor ska det bli!!

Att virka en magisk cirkel!



Denna video visar väldigt bra hur man virkar en magisk cirkel! Så nu ska jag prova att virka mormorsrutor med början med en magisk cirkel! Jag lovar att jag ska visa hur det blev!

Knäckig hallonpaj!




2dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1dl socker
100g smör
1/2 dl sirap

Ca200g hallon

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda i sirapen så att den löser sig. Blanda i hop allt. Tryck sedan ut halva degen i en pajform, lägg på bären och lägg resten av degen uppe på bären. Grädda sedan i mitten av ugnen ca 30minuter på 200°c. Sista 10min kan du eventuellt sätta pajformen längre ner i ugnen. Pajen är godast kall tycker jag, men den går ju såklart äta varm oxå! Servera vaniljvisp eller vaniljglass till!

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort