Sista dagen..

Så idag har jag med mig gofika, det är min sista dag på praktikplatsen. Jag har så klart med mig Pitekakan jag bakade förra helgen. Receptet på Pitekaka har du HÄR

Det känns lite sorgligt, jag ska inte va på 3:an längre..
men jag vet ju var de finns!

På måndag ska jag till skolan igen.. Det va ju jättelänge sedan..

Förkylda nätter...



Halva familjen är sjuk, som jag skrev tidigare. Ja, jag är bara lite snorig, och behöver inte va hemma som Patrik och Frida. Felicia visar inte ett tecken på sjukdom, vilket är skönt. Men det är inte så kul med en hostande harklande make, och en snörvlande hostande Frida. Speciellt inte då de sover i "våran säng" (min & makens). Frida kryper ju gärna ner mellan oss och i vanliga fall, då hon sover går det ju bra. Och jag vet inte, men hon verkar ha glömt hur man snyter sig(?) hon tar bara nytt papper och torkar näsan, sen fortsätter hon snörvlandet... Otroligt irriterande.. Lägg sen till ljudet av en jalmande katt...

Sluta!!!



Fy vad jag blir trött på mig själv!! Jag menar ingen j***a karaktär, fast i snusträsket. Ska det va så i all evighet??! Skärpning!! Bara för att maken snusar hindrar väll inte det mig från att sluta med dumheterna, som jag tänkt så många år! Bestäm dig en gång för alltid, och sluta tramsa Anita! Det går ju så j***a bra på veckorna, jag fattar inte varför helgerna ska va ett sånt problem?! Nä nu får du bestämma dig, hur ska det bli??

Sista rycket!

Sista veckan på praktiken. Det är ju helt sjukt vad 9 veckor rusat förbi, och nu är bara en vecka kvar. Alla tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister har varit så snälla, och jag vill bara börja jobba nu! Nåväl jag behöver lite mer tid i skolan innan jag är helt självgående, men jag har fått mersmak av yrket och vill bara att sommaren ska även den rusa förbi, så att det blir jul. För då är jag klar! Stopp stopp stopp!! Nu tar vi en sak i taget. Vi ska njuta av sommaren i lugn och ro. Husvagnen på badplatsen, så jag kan jobba medans familjen solar och badar. Det låter kanske konstigt, men jag längtar! Det är ju ett tag sedan jag jobbade, (snart 2 terminer sedan) och det är det bästa sommarjobbet man kan ha! Det är brukaren som bestämmer, men man kan va mycket ute!

Städmani & febrig familj...


Jag verkar ha hamnat i något sorts städrus! Jag grejar och städar mest hela tiden, och det behövs. Jag har nu också städat under diskbänken och skåpet under tvättfatet på toaletten och toaletten på övervåningen. Själva wc-stolarna städar jag var och varannan dag men det finns ju mer som behöver städas på toan än själva stolen och handfatet. Jag har också gjort i ordning små fina korgar med diverse städprylar på varje toalett, och en korg under diskbänken för diskborste mm. Sen kom jag mig för att gå igenom Felicias garderob, dammtorkade hyllorna och hängde ut alla kläder på vädring. Innan jag la tillbaka kläderna rensade jag bort det hon vuxit ur. Tvättat några maskiner kläder har jag oxå gjort, men det brukar nog de flesta göra på helgen.
Nä, så jättesjuk kan man inte säga att jag är.. Lite snuvig bara.

När 3/4 av familjen är snoriga och två har feber, och den fjärde har sovit hos en kompis och är dödstrött. Vad passar då bättre än att mysa ner sig i soffan med en film och ny poppade popcorn!? Den här filmen såg vi tidigare i dag:



Pitekaka i långpanna!




100g smält smör
3dl vatten

6ägg
3dl strösocker
Vispas pösigt.

8dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
Blandas.

Glasyren:
200g smält smör
2dl strösocker
3dl havregryn
3msk kanel.

Obs! Glasyren klickas ut på smeten innan den gräddas!
Blanda noga i hop alla ingredienser till smeten. Stryk ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. På med glasyren och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter på 225grader. Klart!

Tvätt...

Tänkte hänga tvätten ute i dag, men jag är glad att jag valde den mobila tvättställningen och inte hade premiär för DENNA efter som det både snöat och haglat i dag.Jag hade nämligen tänkt torka av den, och använda den för första gången i år. I övrigt har det varit en skitdag med förkylning.. :-(

Ett annat vårtecken!




När barnen hoppar hopprep, twist och hage!! Jag minns hur det va när jag gick på lågstadiet då vi fick va med de stora barnen. De som gick 5:an och 6:an. Vi va för dåliga på att veva, så att de stora barnen kunde hoppa, så vi behövde inte
( läs: fick inte) veva. Ja det va nog egentligen snudd på att vi inte fick hoppa heller. Men åh så kul det va! Nu är det mina barn som har kul med hopprep! Vi hoppade mest Bondtolvan, vad brukade ni andra hoppa?

Vårtecken!



Åh vad glad och euforisk jag känner mig den här tiden på året!! När solen lyser och man faktiskt kan känna en och annan varm vind, ja eller varmare än tidigare! Det va så skönt i går när jag väntade på tåget hem. Jag stod ute i solen med en 88:an i handen och så hittade jag dessa små vårblommor bakom tågkuren! Vad kallar ni de här blommorna för? Jag kallar de för tussilago, jag vet inte om det är det vanligaste att man kallar de för det. (Jag tror att en del säger "hästskor") Jätte skönt va det i iallafall i går, och det känns som att det faktiskt kommer att bli sommar även i år!
På tal om blommor så måste jag börja fundera vilka blommor jag ska köpa och ha i krukor i sommar! Jag tror det blir lite sparsmakat i år, men någon sort blir det. Måste klura på vilka krukor jag ska odla i. Kanske inte de här blomlådorna

Vit månad!!




Nu har jag bestämt mig! Jag har från och med igår (20/4) slutat med godis och snus. Det va ju ganska länge sedan jag köpte en dosa, men jag har helgsnusat med
maken.. Nu är det alltså färdigt med det också! Kaffe ska jag fortsätta dricka än så länge, så kanske jag slutar med det sedan. Jag dricker ändå inga mängder kaffe. Vi får se!
Och när jag lix är igång, kan jag sluta med alkohol också. Jag börjar med en månad så får jag se hur jag går vidare sedan. Är det någon som hakar på? Helt eller delvis?

Kall morgon!

Denna morgon tog jag cykeln till tåget (som blivit bussersatt) och näe jag cyklade inte omkull, men när jag nästan va framme såg jag en kvinna som halka på en isfläck. Jag klev av cykeln och hjälpte henne upp. Sedan sa hon att hon hade så ont i benet att hon ville kräkas.. Hon skulle linka hem igen, inte ville hon skumpa runt på en buss Illamående och skadad. Jag kan ju inget annat än att undra hur det går för henne...

Jag fick upp ett ryck i går! Jag tvättade kläder, dammsuga och torka golven. Jag plockade bort en massa vinterkläder, mössor, vantar och halsdukar och sen for jag på gymmet med syrran!

Ordning i städskrubben!

Hej! Solen skiner och jag är på riktigt bra humör!

Jag kom på att jag skulle städa och ordna i städskrubben! Sagt och gjort! Så mycket bättre det blev med lådor på hyllorna. Batterier och lampor i en, trasor och städredskap i en och diverse småtjaffs i en!

Före:



Efter:



Crazy loom !





Tjejerna är helt såld på crazy loom! Detta är deras alster! Jag förstår inte riktigt hur de gör, men är helt förundrad!

snart 7år, och hon sa det till katten! :-)



En rolig grej hände i går.
Våran nya katt Harry är överallt och ingenstans helst tiden. Han är lite drygt 1år och behöver stimulans och regler, men det är en annan historia.
Frida satt på toa och Harry kom in på toaletten. Frida suckar och säger: När ska man få va i fred på toa igen då?
Hon sa precis de varje småbarnsförälder någon gång tänker!
Trevlig fredag på er där ute!

Ut med det gamla in med det nygamla!



Jag tror att jag ska rensa ut lite kläder i helgen. Det känns som att jag ligger lite efter med barnens kläder. Felicia håller just nu på att allt eftersom byta storlek, och jag har köpt lite begagnade "nya" kläder till henne + att hon fick lite när hon fyllde år. Jag har dock inte ens haft tanken på att plocka bort något än.. Tills nu! Att städa garderober, kolla igenom kläder, vädra kläderna och torka hyllorna, kan ju kännas bra att göra med jämna mellanrum.
Nu när det faktiskt finns en secondhandbutik i lilla Vindeln, ska jag gå dit och bli av med lite grejer! Det är ju perfekt!

Unga bönder och Bondmoran!



I går kväll såg jag och gubben på "unga bönder". Jag gillar det programmet skarpt! Jag får en sådan skön känsla i kroppen av lantidyllen, hur bönderna kämpar för att få i hop allt med djur, lantbruk och familj mm. Visst förstår jag att det inte alltid känns idylliskt för bönderna, när de till exempel vadar i kodynga för att laga någon maskin eller dylikt. Det bästa är att det inte är någon tävling, ingen röstas ut eller måste duellera. Det är mer som en dokumentär. Jag blir så sugen på att skaffa en gård och djur, stå där i köket med nybakt bröd när gubben klampar in med sina skitiga stövlar. Men nä, det kommer aldrig hända, men man kan ju drömma!

När vi ändå är inne på ämnet, kan jag tipsa om en fantastiskt rolig blogg! www.bondmoran.se
Jag förstår inte hur hon lyckas hamna i så tokiga situationer! Detta är enligt mig en humorblogg skrivet av Bondmoran själv.

Hur går det då med allt!?



Jo det går väl bra. För tillfället kan jag nog kalla mig "helgsnusare". Jag snusar inte på veckorna och det går hur bra som helst. Jag tränar minst 3 gånger i veckan, gärna mer. Och faktiskt har det oftast varit 4gånger i veckan! Jag försöker låta bli godis, men det går väl så där. Just nu fokuserar jag på att träna och hålla mig borta från snus på veckorna. En sak i taget!

Got!



Åh så i går började det äntligen! Games of thrones. Har ni sett det? Det är en riktigt bra och välgjord serie. Nu var första avsnittet i går, och det kändes som att jag missat något avsnitt. Det var ju evigheter sen jag senast såg det!

Kycklinggryta a la Pak, födelsedagsmiddag!



Gubben fyller 34 idag!!
Eller 23 om man frågar honom! När han skulle välja middag valde han kycklinggryta a` la Pak och ris till. Riktigt gott!
Grytan innehöll lite smått och gott som vi hade hemma; Wookgrönsaker, färsk annanas, bacon, paprika, en klick Philadelphiaost, en skvätt grädde, en skvätt mjölk, soja, curry och så klart kyckling.

Angående Illamåendet jag skrev om tidigare, så tror jag att det är känningar av migrän. Jag har haft det ganska ofta nu på slutet, fast jag inte brukar ha haft det tidigare. Därför blir jag lika oförstående vad det kan va när det dyker upp. Jag borde lärt mig nu att det ofta börjar med Illamående...

Magsjuka???



Glad i hågen traskade jag till gymmet. Klev på löpbandet och börja springa. Kände ganska snabbt ett obehag i magen, och när jag kämpat 5km blev jag tvungen att springa på toa.. Illamåendet blev starkare men jag sprang klart mina 7km. När jag kom hem igen började jag misstänka magsjuka. Ställde en hink bredvid sängen, och gjorde mig beredd på det värsta. Jag sov gott hela natten,vaknade pigg men känner fortfarande av Illamåendet. Hemma i dag, ingen magsjuka, men mår inte riktigt bra...

Födelsedagsfirande x2!



Färdigkalasat nu för en stund, men oj vad vi har kalasat denna helg! Barnkalas i går och släkt och familj på besök i dag. Tur att vi slog i hop dotterns och gubbens födelsedagar till ett firande. Gubben fyller nämligen år i morgon.
Felicia ville ha en chokladtårta, så det blev en enkel variant. Köpt chokladbotten, ena lagret bestod av krossad annanas och chokladmouse och det andra lagret bestod av hallonsylt. Garnerad med vispgrädde, strössel och nonstop. I kväll ska jag och syrran på gymmet och jag tror jag måste tokspringa bort lite kalorier! Känner mig tokpeppad! Ha en skön kväll alla bloggare!

Hej alla nya läsare!!

Jag har bloglovin och blogkeen, ge en kommentar på min blogg så kollar jag in din!

Felicia 9år!



9 års kallas och fullt ös! Goa vänner på besök, några stannade även på tacomiddag! <3 Nu är det soffhäng och Gladiatorerna som gäller!

Oj oj kan inte förstå att det nu gått 9 år sedan Felicia föddes...
Hur som helst GRATTIS FELICIA!

Kvarg...



Kvarg är ju något som är väldigt inne nu, så jag bestämde mig för att prova. Jag tycker att det är jättegott! Jag brukar "strössla" lite nötter över och i bland ha en liten klick sylt till. Men oftast äter jag naturell kvarg med hasselnötter, sötmandel, pumpakärnor, solrosfrön och krossade linfrön. Jag brukar äta det till frukost eller efter träning.
Anledningen till att jag köper naturell är priset + sockermängden i de med smak. "Ja ha men är det inte socker i sylt då?" Tänker du säkert, men jag resonerar så att en liten klick sylt i en produkt som är naturell, ger mindre socker än i en produkt med smak.
Vad brukar ni ha till? Och vilken sort gillar du bäst?

Här kommer min för tillfället bästa top 5 musiklista!


Träning, snus & godis...




Jag älskar att träna och jag försöker göra det 3-4 gånger/vecka. Jag kör hårt när jag är på gymmet. 7km på 45 minuter är jag för tillfället riktigt nöjd med. Sen har jag hittat något som jag tycker är riktigt kul, som jag kallar "4 kvartar". Det är helt enkelt 4 kvartar med olika tränings moment tex:
15min löp
15min rodd
15min crosstrainer och
15min cykel
Sen kan man variera kvartarna i det oändliga! Ge järnet!
I kväll ska jag köra något annat: 20 minuter rodd + mage- och ryggmaskin + sittupps. Snuset har jag i princip slutat med, bara gubben slutar oxå så är det definitivt. Jag har själv inte köpt en dosa, på över en månad. Jag susar inte på dagen, men det händer att jag nallar av gubben i bland. När det gäller godis så har jag ofta en svacka just efter jag slutat för dagen och i väntan på tåget, jag måste skärpa mig med det...

Åka tåg...



Så jag åker tåg till och från skola och praktik. Jag måste säga att det är ett smidigt sätt att färdas på! Visst det kan lättare bli krångel (än med buss) med avgångar osv, men jag tycker det gått otroligt bra denna vinter. Det va en period där vid jul då det ofta blev ersatt av buss, annars har det gått som vanligt. Vid ett tillfälle då tåget blev ersatt av buss tog det
1 1/2 timme (istället för 50 minuter) att åka hem till Vindeln, eftersom bussen va tvungen att köra via Vännäsby... Men jag klagade inte då jag hörde att en tjej som vid samma tillfälle skulle till Boden, hade en restid på 6 timmar! Då hade jag nog gråtit en skvätt...
Det är mycket bekvämare och mindre skumpigt att åka tåg än buss. Tanken har faktiskt slagit mig fler än en gång, att det känns som att åka flygplan fast på marken! Men det absolut bästa med både tåg och buss är att man bara kan luta sig bak och blunda och vips så är du framme!

Jag är gråhårig men lycklig för det!







För några veckor sedan insåg jag plötsligt en sak som jag egentligen vetat länge. Jag är gråhårig. 34år och gråhårig. Alltså plötsligt blev jag bara så trött på att färga håret. "Ska jag måsta färga håret en gång i månaden tills jag dör, liksom?" Jag såg mitt första gråa hårstrå på min hårskalle när jag va 20, och jag har färgat håret ungefär en miljon gånger sen dess, tills jag plötsligen kände att nu får det va nog! :-)
Jag tycker faktiskt att det är coolare att acceptera eller verka obrydd om hur man ser ut, än att ständigt dölja "skavankerna"! Jag dömmer inte andra som VILL färga håret, det är helt ok om man vill göra det, men jag tycker faktiskt att fler borde strunta i att färga och låta det va som det är!
Ärligt talat (jag tål kritik), borde jag skämmas?

Mössor & magsjuka...



För några månader sedan när jag drabbats av förkylning, ägnade jag en helg i soffan till att virka mössor. Ja du läste rätt: mössor. Jag får visst lätt dille på saker. Dessa virkade jag efter mönster till "os-mössan". De som ser ut virkade jag med dubbelt garn och de blev snyggare! Den längst upp till vänster blev favoriten.

Vi som trodde att magsjukan va över då hon plötsligt åt 3 pannkakor till lunch i går.

Utan att gå in på detaljer så kan man säga att fikat senare på dan, snabbt vände... Gubben vabbar, och det gör han så gärna! Vi har bestämt att nu är min tid, med studier och praktik så det känns bra! När barnen va mindre va det mest jag som vabbade ändå.
Natten har dock varit lugn, så det finns hopp ändå!

Ha en bra dag och hoppas att ni inte blåser bort i stormen!

Fin va?! :-)




Just nu är jag på praktik på folktandvården på NUS och när man då jobbar i sterilen måste man ha en sån fin mössa! För övrigt tycker jag det va bra att jag fick va mycket i sterilen i början av praktiken för jag lärde mig tokmycket! Både verktyg och instrument mm men även "tänket", hur de (alltså verktygen) och dylikt ska behandlas och så vidare.. Nu får jag mest assistera tandläkare och det är jättekul!!!

Det blev en lång påskhelg med 4 dagars ledighet, som började med att minsta tjoppan fick magsjuka .. Gubben jobbade hela helgen och vi hade inte planerat något speciellt, som tur va. Men det är ju aldrig kul när nån blir magsjuk ändå.

Virkad kattleksak!



Virkad mus:
6 fm i magisk ring (eller 2lm, 6 fm i 2:a maskan från nålen)
2 fm i varje m 6 ggr (12) (1fm, 2fm i 1m) 6 ggr (18) (2fm, 2fm i 1m) 6 ggr (24) (3fm, 2fm i 1m) 6 ggr (30) 4 enkla varv
(3fm, 2m tillsammans) 6 ggr (24)
1 enkelt varv
(2fm, 2m tillsammans) 6 ggr (18)
1 enkelt varv
(1fm, 2m tillsammans) 6 ggr (12)
1 enkelt varv
2m tillsammans 6 ggr (6)
1 enkelt varv
2m tillsammans 3 ggr (3) avsluta. (Gör en svans, och fyll musen med stoppning innan hålet blir för litet.)
Öron gör 2 st:
6 fm i magisk ring (eller 2 lm, 6 fm i 2:a maskan från nålen)
2fm i varje m, 6 ggr (12) 2 enkla varv Platta till, vik ihop och sy fast. Jag broderade ögon och nos och till fyllning hade jag en bjällra och lite vadd. Bjällrorna köpte jag billigt på tradera!

Söta va?! Det är jätteroligt att Virka dessa söta möss, och kissen sp.. ja just det vi har skaffat katt!! Han spöar sikten ur dessa uppkäftiga små liv!! Tänkte först försöka få tag på torkad kattmynta, att stoppa i, men det behövdes inte!

Bakade även långpannebullar i dag!



Annan variant av långpannebullarna jag gjorde tidigare. Vetebröd på 5dl havremjölk.Till denna fyllning hade jag:
100g smör
Kanel
Ca 100g Philadelphiaost
2dl strösocker
Ca1 1/2dl florsocker
Mosa bara i hop alla ingredienser. Tryck med fingret en massa hål i degen och klicka ut fyllningen. Pensla brödet med ett uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. 200grader 15minuter långt ner i ugnen. Skär upp i lagomt stora bitar. 60bullar stoppade jag sedan i frysen! :)

Kärleksmums!



Kärleksmums! Sätt ugnen på 175g.
Smeten:
5 ägg
3dl strösocker
150-200g smält smör
1 1/2 dl havremjölk
4 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
4 msk vaniljsocker
2 1/2 tsk bakpulver

Glasyren:
100g smält smör
4 dl florsocker
4 msk kakao
6 msk vatten

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör hastigt i hop alla ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Rör i hop Glasyren och stryk ut på den något svalnade kakan. Häll strössel över hela kakan. Jag tog olika strössel på var sin halva. Super mumsigt!

Hej hopp!

Nu blev jag sugen på att blogga igen! :-)

I dag bakar vi, jag och barnen.



Jag har som ni kanske förstår dille på burkar. Detta är några som jag samlat på mig genom åren. Favoriten är nog kakaoburken, som jag köpt på tradera!
Så vad bakar vi idag då? Jo det blir så klart kärleksmums till dottern och gubbens födelsedagar. Och kanske något mer!
Häng på! Jag har mycket att blogga om nu, så jag tar det lite pö om pö...

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort