Kommande sommars favoriter!






En finklänning och en vardagsklänning! Den randiga blev jag förtjust i direkt jag såg den och nu va den på rea! Så jag tvekade inte en sekund, utan beställde den!

Den som väntar på något gott!!

...väntar alltid för länge! ;-)



Hamna på grisfest hos goda vänner!

Felicias chokladrulltårta!




3ägg
1 1/2 dl socker

5msk potatismjöl
1msk vetemjöl
3msk kakao
1tsk bakpulver


Fyllning:
200g Philadelphiaost
1,5dl florsocker
3msk kakao
Ca 100g smält marabou choklad

Garnering: vispgrädde och ca 25g bakchoklad-hack eller strössel.


Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda torrvarorna noga vänd sen i hop allihopa. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stryk ut smeten över hela papperet. Grädda i mitten av ugnen 250°c i 5 minuter. Lägg ett till bakplåtspapper på bordet och strö ett tunt lager strösocker på det. Låt tårtbotten svalna något. Vänd tårtbotten på strösockret och pensla med vatten på bakplåtspapperet. Dra försiktigt bort papperet. Låt svalna. Blanda i hop ingredienserna till fyllningen och vispa snabbt med elvisp tills den är väl blandad. När tårtbotten svalnat helt stryk ut fyllningen och rulla tight i hop till en rulle. Låt stå i kylskåp tills det ska serveras (eller frysa in). Vispa grädde och lite socker. Skär rullen i ca 2cm tjocka skivor klicka på grädde och toppa med chokladhack eller strössel! Smaskens!

Serverings förslag till choklad cheasecake!

Choklad cheasecake

3 äggvitor + 3dl vispgrädde vispas hårt, först för sig och sedan tillsammans. 200g marabouchoklad smälts i vattenbad och får svalna. 3 äggulor, 2dl socker, 3 msk kakao, 2msk vaniljsocker och 200g Philadelphiaost rörs i hop noggrant så att det inte är några färskostklumpar. Nu vispar du snabbt i hop alla ingredienser så att den smälta chokladen blandar sig med allt! Häll alltihopa i en sockerkaksform med löstagbara kanter. Ställ in i frysen minst 5 timmar, gärna längre. En halvtimme innan servering tar du lös glassen från formen och låt kakan/glassen tina något innan du serverar den! Vill du inte deklarera den som en glasstårta, kan du bara smula lite digistivekex över den, eller varför inte servera den med lite färska bär. Så här såg den ut första gången jag gjorde den:




Ett bra tips på hjärngympa!




Perfekt till barnkalas!




Choklad cheasecake

3 äggvitor + 3dl vispgrädde vispas hårt, först för sig och sedan tillsammans. 200g marabouchoklad smälts i vattenbad och får svalna. 3 äggulor, 2dl socker, 3 msk kakao, 2msk vaniljsocker och 200g Philadelphiaost rörs i hop noggrant så att det inte är några färskostklumpar. Nu vispar du snabbt i hop alla ingredienser så att den smälta chokladen blandar sig med allt! Häll alltihopa i en sockerkaksform med löstagbara kanter. Ställ in i frysen minst 5 timmar, gärna längre. En halvtimme innan servering tar du lös glassen från formen och eventuellt dekorerar den som bilden ovan!

Födelsedag!

Dagen före Felicia föddes.



Så ca 9.00 för 8år sedan blev jag påkopplad dropp, det tog ett tag innan det började ge verkan, och det blev mycket vankande av och an. Sen kämpade jag på med värkarbetet hela dagen/eftermiddagen. På slut tampen blev det lite kritiskt då barnets hjärtljud gick ner, så med hjälp av sugklocka kom hon tillslut ut klockan va då 18.41 den 11/4, och hon va den argaste bebis jag någonsin sett! Hon va döds hungrig (hade till och med ett sugmärke på handen då hon föddes) och mjölken hade inte kommit i gång. Hon sög och sög, men det kom inget, eller för lite. Så tillslut fick Patrik ge henne mjölkersättning och sen sov hon så gott!




Grattis på 8års dagen, Felicia!! Födelsedagsbarnet har önskat sig rulltårta till fredagsfika och tacos till middag. Sen blir det barnkalas på lördag och firande med släkten på söndag. På söndag fyller också maken år, så det blir mycket gofika i helgen..







För 8år sedan...

Tänk att för 8år sedan hade jag gått över tiden 7dagar, Felicia va beräknad den 3/4. Eftersom min barnmorska hade semester, fick jag åka till grannkommunen (45minuter med bil).. Riktigt drygt tyckte jag, hade ju hellre åkt till bb!
Bm kunde ganska snabbt konstatera att jag hade havandeskapsförgiftning. (hon såg det på att jag hade äggvita i urinen bla ) Mina fötter va som fotbollar trots att jag hade stödstrumpor. Vi åkte hem, åt lunch, och åkte sen på bb. Jag minns att det va renar efter vägen. När vi kom fram kunde Bm på bb, se att bebben ändå mådde bra, men vi fick stanna, fast hon inte visade några tecken på att hon ville komma ut! Jag och sambon (vi va inte gifta då) sov på bb och morgonen där på blev jag i gångsatt, med dropp. Ja himmel det är 8 år sedan.. Vad tiden går fort!

Mina nya vårgardiner!















Jag är riktigt nöjd! Kunde dock haft en bättre fotograf.. ;-)

Senare i veckan ska jag ta fram någon kyckling eller två, och en stor bukett tulpaner..
Hur brukar du påskpynta?



Förkyld...

Ja ha, då var det min tur. Ont i halsen snuva och allmänt hängig. Barnen har varit med kompisar. Felicia fick cykla själv (första gången) till en kompis som bor några kvarter bort, oj vad stor hon blev då! Jag förstår inte vart tiden tagit vägen, hon fyller åtta år på fredag!

Jag har mest bara hållit mig inne, och äntligen har jag sytt nya påsk/vår gardiner till köket. Bild på det kommer i morgon! Nu ska jag va klok och gå i säng och sova bort förkylningen. Ni andra får ha en mysig söndagskväll!

Mitt godaste surdegsbröd!





Ta fram surdegsgrunden på morgonen, och låt stå i rums temperatur hela dagen. Så här börjar du, blanda följande ingredienser :
+ 1dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar. Jag gjorde i ordning detta på kvällen och rörde i hop resten av ingredienserna på morgonen.
8 timmar senare:
Bubbligt och fint.
Tillsätt:
+ 13 dl vetemjöl
+1dl havregryn
+1dl grahamsmjöl
+1dl grovt rågmjöl
+5dl ljummet vatten
+lite salt
+ ca 1dl brödsirap

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)

Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar strö lite vetemjöl över så att du kan trycka ut degen i formen. Sätt ugnen på 225°c och låt brödformarna stå på spisen så att degarna får häva (vila) i 3 timmar. Sen gräddas brödet ca 45minuter. Ta ut formarna från ugnen och låt bröden svalna 1 timme i formarna. Skär sedan upp bröden och ät! Härligt ljumma bröd!

Äntligen!




Jag har äntligen lyckats baka ett surdegs bröd som jag är riktigt nöjd med! Det smakar bra, och är inte degigt i mitten!

Receptet kommer i kväll!

Om

Min profilbild

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort