3ägg3dl strösocker Vispas ordentligt50g laktosfritt smör smält1dl havredryck (oatly)3dl vetemjöl2tsk vaniljsocker1 1/2 tsk bakpulverBlanda det torra ordentligt.Vänd i hop alla ingredienser. Häll smeten i en smord bröad springform och grädda längst ner i ugnen minst 40 minuter på 175°c.Glasyr:100g laktosfritt smör smälts, ca 2-3 dl florsocker blandas i och ca 2tsk vaniljsocker. Rör rör rör snabbt. Om den "skär sig" så att smöret och flyter på sidan.. Rör rör rör ännu mer snabbt!!När den fortfarande är varm, delar du den till två "tårtbottnar" och stryker ut glasyren. Lägg i hop bottnarna. Låt den svalna något och pudra lite florsocker över! Jag har aldrig lyckats göra en sån hög kaka!! Nöjd!
Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!