Tja! Idag har jag gjort pajen vi ska äta i morgon! Detta är ingredienserna!Pajskal:150 g smör3 1/2 dl vetemjöl2 msk kallt vatten1/2 tsk salt1 ägg till pensling Fyllning:Kantareller2 dl mjölk2 dl vispgrädde300 g riven Västerbottenost4 ägg1 tsk strösocker Salt o peppar Så här gjorde jag!Pajskal: 1) ugn: 200 grader2) Knåda lätt i hop mjöl och smör, tillsätt vatten och salt.3) Tryck ut degen i en pajform, ca 25cm i diameter. Nagga och låt stå svalt i 15-30 minuter.4) vispa upp ägget och pensla skalet innan du gräddar det i 10-15 min. Ta ut pajskalet när halva förgräddnings tiden gått, tryck till kanterna (som hasat ner) med en liten sked. Grädda klart.Fyllningen: 5) Koka upp mjölken och grädden, dra åt sidan och blanda i osten. Rör tills osten smält.6) Knäck äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt o peppar.7) Skär kantarellerna i mindre bitar och lägg på pajskalet, slå fyllningen över kantarellerna och grädda pajen ca 35minuter i 140 grader. Servera pajen varm, ljum eller kall.Receptet hittade jag i buffe tidningen från Ica. Men jag piffade till den lite med kantareller. Det är faktiskt andra gången jag gör denna paj, och den är jättego! Lite kräftor, nått gott bröd och en mumsig sallad och jag är i himlen!Man kan med fördel göra pajen dagen innan man tänkt äta den.
Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!