Västerbottenostpaj med kantareller!

Detta är ingredienserna!
Pajskal:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
1 ägg till pensling
Fyllning:
Kantareller
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
300 g riven Västerbottenost
4 ägg
1 tsk strösocker
Salt o peppar
Så här gjorde jag!
Pajskal:
1) ugn: 200 grader
2) Knåda lätt i hop mjöl och smör, tillsätt vatten och salt.
3) Tryck ut degen i en pajform, ca 25cm i diameter. Nagga och låt stå svalt i 15-30 minuter.
4) vispa upp ägget och pensla skalet innan du gräddar det i 10-15 min. Ta ut pajskalet när halva förgräddnings tiden gått, tryck till kanterna (som hasat ner) med en liten sked. Grädda klart.
Fyllningen:
5) Koka upp mjölken och grädden, dra åt sidan och blanda i osten. Rör tills osten smält.
6) Knäck äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt o peppar.
7) Skär kantarellerna i mindre bitar och lägg på pajskalet, slå fyllningen över kantarellerna och grädda pajen ca 35minuter i 140 grader.
Servera pajen varm, ljum eller kall.
Receptet hittade jag i buffe tidningen från Ica. Men jag piffade till den lite med kantareller. Det är faktiskt andra gången jag gör denna paj, och den är jättego! Lite kräftor, nått gott bröd och en mumsig sallad och jag är i himlen!
Man kan med fördel göra pajen dagen innan man tänkt äta den.
Kommentarer
rememberthiis.blogg.se
gott :D
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
gott
karinazu16
My redone gay porn site
http://blackgay.net.erolove.in/?page_romeo
barry manilow gay gay dia man gay gay strippers gay indian men
Bintu Malm Fraser
Oj så gött det lät! Mums :-)
Trackback