Söndagsmiddagen:

Pulled moose
Ta fram köttet från frysen dagen innan, så att det är helt upptinat.
Ta fram lergrytan och blötlägg ca en kvart. Sätt ugnen på 120 grader.
Egen tomatsås:
1 dl mild tacosås
1dl chilisås
1/2 lök
1 msk grillkrydda
2 msk viltfond
Salt & peppar.
Mixa med mixerstav.
Tork a av köttet, och klappa in med rikligt med salt och peppar. Lägg köttet i lergrytan.
Blanda tomatsåsen med 1 dl grädde
2 msk bbq sås och
2 dl vatten
Hacka en lök och strössla den över köttet. Häll tomatsåsblandningen över köttet och löken, sätt på locket och in i ugnen i 6 timmar. Efter halva tiden vände jag på köttet. Efter 6 timmar kan man dra sönder köttet i bitar om man vill, men jag skar upp det i bitar. Servera med potatis och sallad! Super gott och mört!
Kommentarer
Trackback