300g smör2dl vatten4 ägg3 dl socker7dl vetemjöl4 tsk bakpulver2 msk vaniljsocker.Smält smöret och blanda i vattnet.Blanda de torra ingredienserna noggrant i en skål. Vispa ägg och socker.Vänd sedan försiktigt i hop alla ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten på det. Strö ut så mycket blåbär du vill ha på kakan. Grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen på 175°c.Glasyr:Koka i hop3dl grädde200g bakchokladNär detta svalnat något blanda i :Ca 1dl florsocker och 2msk vaniljsocker.När kakan svalnat breder du ut glasyren på kakan och toppar med kokos.Lycka till!!
Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!