Ta fram surdegsgrunden på morgonen, och låt stå i rums temperatur hela dagen. Så här börjar du, blanda följande ingredienser :+ 1dl rågdegsgrund + 2dl vatten+ 1dl vetemjöl+ 1dl grovt rågmjölRör i hop och låt stå i 8 timmar. Jag gjorde i ordning detta på kvällen och rörde i hop resten av ingredienserna på morgonen.8 timmar senare:Bubbligt och fint.Tillsätt:+ 13 dl vetemjöl +1dl havregryn+1dl grahamsmjöl +1dl grovt rågmjöl+5dl ljummet vatten+lite salt+ ca 1dl brödsirap Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar strö lite vetemjöl över så att du kan trycka ut degen i formen. Sätt ugnen på 225°c och låt brödformarna stå på spisen så att degarna får häva (vila) i 3 timmar. Sen gräddas brödet ca 45minuter. Ta ut formarna från ugnen och låt bröden svalna 1 timme i formarna. Skär sedan upp bröden och ät! Härligt ljumma bröd!
Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!