Söndagsmiddagen:



Pulled moose

Ta fram köttet från frysen dagen innan, så att det är helt upptinat.
Ta fram lergrytan och blötlägg ca en kvart. Sätt ugnen på 120 grader.

Egen tomatsås:
1 dl mild tacosås
1dl chilisås
1/2 lök
1 msk grillkrydda
2 msk viltfond
Salt & peppar.
Mixa med mixerstav.

Tork a av köttet, och klappa in med rikligt med salt och peppar. Lägg köttet i lergrytan.

Blanda tomatsåsen med 1 dl grädde
2 msk bbq sås och
2 dl vatten

Hacka en lök och strössla den över köttet. Häll tomatsåsblandningen över köttet och löken, sätt på locket och in i ugnen i 6 timmar. Efter halva tiden vände jag på köttet. Efter 6 timmar kan man dra sönder köttet i bitar om man vill, men jag skar upp det i bitar. Servera med potatis och sallad! Super gott och mört!

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort