Nu har jag premiär bakat mitt första surdegbröd!!



Så här gjorde jag! Enda skillnaden va att jag tog 2 dl rågdegsgrund och valnötter i stället för hasselnötter.

Surdegsbröd
+ 1dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar.

Bubbligt och fint.
+ 13dl vetemjöl (tex 10dl vetemjöl, 2dl dinkel, 1dl grovt rågmjöl)
5dl ljummet vatten
lite salt
1msk honung

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)

Hela hasselnötter och solroskärnor blandas i.

Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar för att häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 35minuter.

Kommentarer
Johanna NB

Såg riktigt gott ut, Hur smakade det? :)

Svar: Gott, valnötigt!
Nitiz

2014-01-11 @ 19:08:30
Hemsida/blogg: http://nbjohanna.blogg.se

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort