Surdegsbröd utan krussiduller.




+ 1dl rågdegsgrund
+ 2dl vatten
+ 1dl vetemjöl
+ 1dl grovt rågmjöl
Rör i hop och låt stå i 8 timmar.

Bubbligt och fint.
+ 13dl vetemjöl
5dl ljummet vatten
lite salt
1 dl brödsirap

Bearbeta 5-6 minuter i assistent (minst 10 utan)

Den kladdiga degen stjälps upp i två brödformar (strö lite havregryn över) för att häva i 3 timmar. Efter två timmar sätt ugnen på 225°c och låter formarna stå på spisen sista timmen. Sen gräddas brödet ca 45 minuter.

Kommentarer

Design av ANNA'S FOTO

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Hej, Jag är en glad tvåbarns-mamma som bor i Norrlands inland. Jag gillar: min familj(så klart), mina vänner, träning, lite inredning och hantverk i form av virka och sy, baka och laga mat. Så typ det och lite till kommer min blogg att handla om!!

Nitiz

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort